mogę uzupełnić ponieważ u nas wyglądało to tak samo (ta sama klinika) tylko mąż musiałam się stawić około 3 godziny wcześniej w dniu inseminacji na oddanie nasienia. Testu na covid mu nie robili ale wszystkie badania wirusowe musiałam mieć wcześniej zrobione i zatwierdzone przez lekarza na wizycie osobistej- kwalifikującej do IUI.U mnie to wygląda tak, że między 1 a 3 dc idę na USG żeby sprawdzić grubość endometrium. Cykle mam stymulowane więc miedzy 3 a 7 dc zażywam Aromek (żeby wyhodować więcej jak jedno jajko ), ale to już kwestia indywidualna. Później obowiązkowo test na covid, mniej więcej na 3 - 4 dni przed inseminacja kolejna wizyta monitorująca wielkość pęcherzyka lub pęcherzyków i badania hormonów, progesteron, lh i estradiol. I w zależności od wyników mam wyznaczany termin inseminacji. Nie wiem jak wygląda to z punktu widzenia mężczyzny bo my korzystamy z nasienia dawcy. Także moge Ci tylko powiedzieć jak to u mnie wygląda
reklama
Evelyn1919
Fanka BB :)
Naturalny, nawet bez progesteronu po
A crio masz na naturalnym cyklu czy na sztucznym?
eij
Zgadzam się, badania infekcyjne obowiązkowo, Plus na samym początku szereg badań hormonalnych, do tego ważna cytologia i USG piersimogę uzupełnić ponieważ u nas wyglądało to tak samo (ta sama klinika) tylko mąż musiałam się stawić około 3 godziny wcześniej w dniu inseminacji na oddanie nasienia. Testu na covid mu nie robili ale wszystkie badania wirusowe musiałam mieć wcześniej zrobione i zatwierdzone przez lekarza na wizycie osobistej- kwalifikującej do IUI.
Evelyn1919
Jeden bo tylko jeden mi został. Tutaj podaja dwa tylko przy ostatnim podejściu. A jak tam Twoj kropek ? Zadomawia się?
czyli przygotowania na przyjęcie kropka idą pełną parą , a ile zarodków będą transferować?
ten jedyny, wyjątkowy i wyczekany! Będzie pięknie pamiętaj oJeden bo tylko jeden mi został. Tutaj podaja dwa tylko przy ostatnim podejściu. A jak tam Twoj kropek ? Zadomawia się?
Wierzę, że się rozgościł i czekam na poniedziałkową betę ( chociaż kusi mnie żeby zrobić sikańca jutro)
Evelyn1919
Ja pewnie bym nie czekała będę pamiętała, a na szczęście kupilam sobie skarpetki w [emoji531]
ten jedyny, wyjątkowy i wyczekany! Będzie pięknie pamiętaj o [emoji531] [emoji846]
Wierzę, że się rozgościł i czekam na poniedziałkową betę ( chociaż kusi mnie żeby zrobić sikańca jutro)
Monitoring cyklu przy braniu stymulatorów. Czyli Usg 2-3 razy przed inseminacja ->sprawdzenie wielkości pęcherzyków, grubości endometrium. Potem pobranie plemników od meza. Sekretny pokój i masturbacja. Nasienie idzie do wirówki. Po odwirowaniu transportują do macicy. Dostajesz progesteron jesli jest niedomoga. Usg kontrolne czy pekly jajka. I za 2 tyg okres lub ciąża.Witam dziewczyny Mam wyniki męża chyba nie jest źle ? Staramy się już długo o dzidzie i chcemy podejść do iu. Ja owulacje mam potwierdzoną monitoringiem, badania okej a dzidzi nie ma. Czeka mnie jeszcze drożność po @ która ma nadejść za dwa dni. Możecie się podzielić ze mną doświadczeniami jak wyglądają przygotowania do inseminacji ?
A z badan. Warto zrobić panel tarczycowy i hormonalny. droznosc, biocenoza pochwy. W miejscach w których mialam 3 iui nie wymagali badan. Mialam je juz bo to było jakieś 1.5roku od pierwszych staran.Witam dziewczyny Mam wyniki męża chyba nie jest źle ? Staramy się już długo o dzidzie i chcemy podejść do iu. Ja owulacje mam potwierdzoną monitoringiem, badania okej a dzidzi nie ma. Czeka mnie jeszcze drożność po @ która ma nadejść za dwa dni. Możecie się podzielić ze mną doświadczeniami jak wyglądają przygotowania do inseminacji ?
Katalinazed
U mnie to wygląda tak, że między 1 a 3 dc idę na USG żeby sprawdzić grubość endometrium. Cykle mam stymulowane więc miedzy 3 a 7 dc zażywam Aromek (żeby wyhodować więcej jak jedno jajko ), ale to już kwestia indywidualna. Później obowiązkowo test na covid, mniej więcej na 3 - 4 dni przed inseminacja kolejna wizyta monitorująca wielkość pęcherzyka lub pęcherzyków i badania hormonów, progesteron, lh i estradiol. I w zależności od wyników mam wyznaczany termin inseminacji. Nie wiem jak wygląda to z punktu widzenia mężczyzny bo my korzystamy z nasienia dawcy. Także moge Ci tylko powiedzieć jak to u mnie wygląda
To została mi jeszcze drożność do zrobienia. Czasami już jestem tym wszystkim zmęczona tyle badań, wyniki jak dotąd okej, mąż miał nasienie słabsze ale po diecie i witaminach morfologia z 3 wskoczyła na 5 a jednak ciagle nic.A z badan. Warto zrobić panel tarczycowy i hormonalny. droznosc, biocenoza pochwy. W miejscach w których mialam 3 iui nie wymagali badan. Mialam je juz bo to było jakieś 1.5roku od pierwszych staran.
reklama
kolor nadzieji
A ile wychodowalas pęcherzyków? I czemu bez progesteronu?
Naturalny, nawet bez progesteronu po
Podziel się: