reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
U mnie to wygląda tak, że między 1 a 3 dc idę na USG żeby sprawdzić grubość endometrium. Cykle mam stymulowane więc miedzy 3 a 7 dc zażywam Aromek (żeby wyhodować więcej jak jedno jajko 😉), ale to już kwestia indywidualna. Później obowiązkowo test na covid, mniej więcej na 3 - 4 dni przed inseminacja kolejna wizyta monitorująca wielkość pęcherzyka lub pęcherzyków i badania hormonów, progesteron, lh i estradiol. I w zależności od wyników mam wyznaczany termin inseminacji. Nie wiem jak wygląda to z punktu widzenia mężczyzny bo my korzystamy z nasienia dawcy. Także moge Ci tylko powiedzieć jak to u mnie wygląda 😉
mogę uzupełnić ponieważ u nas wyglądało to tak samo (ta sama klinika) tylko mąż musiałam się stawić około 3 godziny wcześniej w dniu inseminacji na oddanie nasienia. Testu na covid mu nie robili ale wszystkie badania wirusowe musiałam mieć wcześniej zrobione i zatwierdzone przez lekarza na wizycie osobistej- kwalifikującej do IUI.

reklama
mogę uzupełnić ponieważ u nas wyglądało to tak samo (ta sama klinika) tylko mąż musiałam się stawić około 3 godziny wcześniej w dniu inseminacji na oddanie nasienia. Testu na covid mu nie robili ale wszystkie badania wirusowe musiałam mieć wcześniej zrobione i zatwierdzone przez lekarza na wizycie osobistej- kwalifikującej do IUI.
Zgadzam się, badania infekcyjne obowiązkowo, Plus na samym początku szereg badań hormonalnych, do tego ważna cytologia i USG piersi

Jeden bo tylko jeden mi został. Tutaj podaja dwa tylko przy ostatnim podejściu. A jak tam Twoj kropek ? Zadomawia się? :)
ten jedyny, wyjątkowy i wyczekany! Będzie pięknie:) pamiętaj o 🍍 🙂

Wierzę, że się rozgościł i czekam na poniedziałkową betę ( chociaż kusi mnie żeby zrobić sikańca jutro)

Witam dziewczyny :) Mam wyniki męża chyba nie jest źle ? Staramy się już długo o dzidzie i chcemy podejść do iu. Ja owulacje mam potwierdzoną monitoringiem, badania okej a dzidzi nie ma. Czeka mnie jeszcze drożność po @ która ma nadejść za dwa dni. Możecie się podzielić ze mną doświadczeniami jak wyglądają przygotowania do inseminacji ?
Monitoring cyklu przy braniu stymulatorów. Czyli Usg 2-3 razy przed inseminacja ->sprawdzenie wielkości pęcherzyków, grubości endometrium. Potem pobranie plemników od meza. Sekretny pokój i masturbacja. Nasienie idzie do wirówki. Po odwirowaniu transportują do macicy. Dostajesz progesteron jesli jest niedomoga. Usg kontrolne czy pekly jajka. I za 2 tyg okres lub ciąża.

Witam dziewczyny :) Mam wyniki męża chyba nie jest źle ? Staramy się już długo o dzidzie i chcemy podejść do iu. Ja owulacje mam potwierdzoną monitoringiem, badania okej a dzidzi nie ma. Czeka mnie jeszcze drożność po @ która ma nadejść za dwa dni. Możecie się podzielić ze mną doświadczeniami jak wyglądają przygotowania do inseminacji ?
A z badan. Warto zrobić panel tarczycowy i hormonalny. droznosc, biocenoza pochwy. W miejscach w których mialam 3 iui nie wymagali badan. Mialam je juz bo to było jakieś 1.5roku od pierwszych staran.

U mnie to wygląda tak, że między 1 a 3 dc idę na USG żeby sprawdzić grubość endometrium. Cykle mam stymulowane więc miedzy 3 a 7 dc zażywam Aromek (żeby wyhodować więcej jak jedno jajko 😉), ale to już kwestia indywidualna. Później obowiązkowo test na covid, mniej więcej na 3 - 4 dni przed inseminacja kolejna wizyta monitorująca wielkość pęcherzyka lub pęcherzyków i badania hormonów, progesteron, lh i estradiol. I w zależności od wyników mam wyznaczany termin inseminacji. Nie wiem jak wygląda to z punktu widzenia mężczyzny bo my korzystamy z nasienia dawcy. Także moge Ci tylko powiedzieć jak to u mnie wygląda 😉
A z badan. Warto zrobić panel tarczycowy i hormonalny. droznosc, biocenoza pochwy. W miejscach w których mialam 3 iui nie wymagali badan. Mialam je juz bo to było jakieś 1.5roku od pierwszych staran.
To została mi jeszcze drożność do zrobienia. Czasami już jestem tym wszystkim zmęczona tyle badań, wyniki jak dotąd okej, mąż miał nasienie słabsze ale po diecie i witaminach morfologia z 3 wskoczyła na 5 a jednak ciagle nic.

reklama
Do góry