Od tego czy ktoś ma niedomoge czy nie. Dobry lekarz sprawdza w trakcie cykli monitorowanych czy jest problem z progesteronem czy nie. Tak powinno być ale wiemy jak wygląda sprawa w praktyce ;-) często przepisuja na ślepo.Jedni dostają drudzy nie ,ciekawe od czego to zależy.
reklama
eij
Fanka BB :)
Ja mam zawsze progesteron badany na ok 3 dni przed inseminacjaOd tego czy ktoś ma niedomoge czy nie. Dobry lekarz sprawdza w trakcie cykli monitorowanych czy jest problem z progesteronem czy nie. Tak powinno być ale wiemy jak wygląda sprawa w praktyce ;-) często przepisuja na ślepo.
kolor nadzieji
Myślałam nad kupnem ale myślę że jak bym go miała to bym ciągle sprawdzała czy serduszko bije a takie częste sprawdzanie nie służy maleństwu więc zrezygnowałam z kupna. A teraz już mi się nie opłaci bo niedługo te ruchy powinny być wyczuwalne więc pozostaje mi cierpliwie poczekać.
A może detektor tętna płodu?
Mi ratował życie zanim zaczęłam czuć ruchy..
Evelyn1919
No jeszcze masz na to czas
Nie czuję jeszcze ruchów[emoji17]
MamaZblizną
Detektor tętna płodu jest w 100% bezpieczny Ja sprawdzałam codziennie wieczorem, ale jestem w innej sytuacji, ponieważ ja straciłam dziecko w 32tc. Nie umiałabym żyć bez detektora.Myślałam nad kupnem ale myślę że jak bym go miała to bym ciągle sprawdzała czy serduszko bije a takie częste sprawdzanie nie służy maleństwu więc zrezygnowałam z kupna. A teraz już mi się nie opłaci bo niedługo te ruchy powinny być wyczuwalne więc pozostaje mi cierpliwie poczekać.
Ja też nie kupowałam chyba bym zwariowała z nerwów gdybym nie mogła znaleźć tętna, niepotrzebny stres, a i tak go dużoMyślałam nad kupnem ale myślę że jak bym go miała to bym ciągle sprawdzała czy serduszko bije a takie częste sprawdzanie nie służy maleństwu więc zrezygnowałam z kupna. A teraz już mi się nie opłaci bo niedługo te ruchy powinny być wyczuwalne więc pozostaje mi cierpliwie poczekać.
kolor nadzieji
Dokładnie po co dokładać stresu jak można go w mądry sposób ograniczyć[emoji846]
Ja też nie kupowałam [emoji6] chyba bym zwariowała z nerwów gdybym nie mogła znaleźć tętna, niepotrzebny stres, a i tak go dużo [emoji846]
MamaZblizną
Ja też nie kupowałam chyba bym zwariowała z nerwów gdybym nie mogła znaleźć tętna, niepotrzebny stres, a i tak go dużo
No każda z nas jest innaDokładnie po co dokładać stresu jak można go w mądry sposób ograniczyć[emoji846]
Wszystkiego idzie się nauczyć Znajdywać tętno dziecka również. Mnie to bardzo uspokajało
Mam nawet nagranie na pamiątkę.
kolor nadzieji
Dziewczyny bardzo sobie zachwalają bo to dobra sprawa. Może przy 2 dziecku kupię[emoji846]
No każda z nas jest inna [emoji4]
Wszystkiego idzie się nauczyć [emoji4] Znajdywać tętno dziecka również. Mnie to bardzo uspokajało [emoji4]
Mam nawet nagranie na pamiątkę. [emoji3590]
reklama
Biedroneczka28
Hej, robiłam bthcg. Nie udało się... Przystępuje do in vitro...
Podziel się: