reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja od wczorajszego wieczora gorzej psychicznie :( mam wrażenie ze ciągnie mnie podbrzusze. Dzisiaj (4+4). Temperatura ok 37.2, brak plamienia i wciąż 2 kreski na teście, wiec chyba wszystko okej. Włączyło mi się chyba takie niedowierzanie i strach... w poniedziałek pójdę na betę.
Miłego spokojnego piątku 🤗

reklama
Dziewczyny powinnam robić 5 IUI? In vitro nie wchodzi w grę. U nas niema zdiagnozowanej przyczyny poprostu nie może zaskoczyc. Proszę o radę. Lekarz i mąż mówią żeby próbować...
My robimy inseminacje nasieniem dawcy i lekarz rekomenduje max liczę zabiegów czyli 6, powiedział że to kwestia szczęścia i za którymś razem zaskoczy. Na razie jesteśmy po 3. Zależy po której stronie u Was jest problem. Ale jeśli nie wchodzi w grę in vitro to by bym próbowała 5 raz 🙃

Trzymaj się będzie dobrze. Mnie beta w ogóle ominie bo mąż covidowy a ja dziś obudziłam się z zapchanymi zatokami na amen a co za tym idzie ciężko mi się oddycha...od rana płacz bo psy trzeba oddać na czas kwarantanny a ja niczym w sumie leczyć się nie mogę oprócz czosnku i homeopatii...eh ciężka ta końcówka roku...dziś w desperacji zrobiłam test ale to dopiero 5 dzień więc nic oczywiście nie wyszło...trzymajcie kciuki dziewczyny bo najbardziej boję się trafić do szpitala...
Kochana trzymaj się, jedziemy na tym samym wózku covidowym 🥺 będzie dobrze, postaraj się nie panikować. Ja czekam na telefon od lekarza bo nie mam smaku i węchu i pewnie test też będę miała 🙄

A ivf nie wchodzi w grę tylko ze względu ze nie macie zdiagnozowanej przyczyny? Ja mam też niepłodność idiopatyczna dotego wtórna. Mialam 6 iui i zadna nie dala pozytywnego skutku.
Dziewczyny powinnam robić 5 IUI? In vitro nie wchodzi w grę. U nas niema zdiagnozowanej przyczyny poprostu nie może zaskoczyc. Proszę o radę. Lekarz i mąż mówią żeby próbować...

U mnie dziewczynki tragedia. Jestem w 6tyg i 6 dnia a na usg nie ma zarodka. Prawdopodnie puste jajo [emoji24] mam jeszcze usg 2 grudnia na wg mnie lepszym sprzęcie i wtedy będzie konktetna diagnoza. Ja się nie nastawiam ze ruszy. To jednak ciaza z ivf i nie ma opcji ze doszło później do zapłodnienia.

Kochana spokojnie może sprzęt był kiepski i ciężko było wyłapać zarodek tak się zdarza poczekaj do środy i badania na lepszym sprzęcie napewno pokaże piękny zarodek[emoji3590] trzymam mocno kciuki będzie dobrze[emoji256]
U mnie dziewczynki tragedia. Jestem w 6tyg i 6 dnia a na usg nie ma zarodka. Prawdopodnie puste jajo [emoji24] mam jeszcze usg 2 grudnia na wg mnie lepszym sprzęcie i wtedy będzie konktetna diagnoza. Ja się nie nastawiam ze ruszy. To jednak ciaza z ivf i nie ma opcji ze doszło później do zapłodnienia.

Zdążyłam się pozbierać, zakasać rękawy do walki, dzisiaj 1dc i dzwonię się umówić na monitoring, a tu Pani Doktor idzie na urlop ☹️ myślałam ze uda nam się zrobić 2 iui w tym roku, a tu klapa, trzeba czekac do Nowego Roku... z moim szczęściem pewnie środek następnego cyklu wypadnie mi w okolicach nowego roku i wtedy jeszcze kolejny na straty ☹️

Niezmiennie trzymam za wszystkie kciuki ❤️

😭😭😭 Nie wyobrażam sobie nawet jak się czujesz. Ale kochana nie trać nadzieji do kolejnego USG. Sprzęt naprawdę robi różnicę, u mnie w przychodni jest taki słaby że napewno nie pójdę tam na potwierdzenie ciąży, tylko będę szła prywatnie na nowy sprzęt. Trzymaj się bardzo bardzo mocno, jestem z Tobą serduchem 😔😘

reklama
Zdążyłam się pozbierać, zakasać rękawy do walki, dzisiaj 1dc i dzwonię się umówić na monitoring, a tu Pani Doktor idzie na urlop ☹ myślałam ze uda nam się zrobić 2 iui w tym roku, a tu klapa, trzeba czekac do Nowego Roku... z moim szczęściem pewnie środek następnego cyklu wypadnie mi w okolicach nowego roku i wtedy jeszcze kolejny na straty ☹

Niezmiennie trzymam za wszystkie kciuki ❤
Oj znam to doskonale. Przed moją pierwszą inseminacja lekarz poszedł na urlop 🙄🙄🙄

Do góry