reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
A wiadomo jaki jest powód? Masz źle wyniki? Lub partner?
U mnie tez brak ciąży mimo wspomagania lekami, stymulowana byłam non stop przez 1,5 roku jak nie dłużej. Wydaje mi się ze był problem z połączeniem komórki z plemnikiem i potem z zagniezdzeniem. In vitro pokazało to idealnie bo tylko połowa z pobranych komórek połączyła się. Jak już się połączyła to wyszły z tego fajne zarodki. Pytanie co się działo w naturalnych staraniach czy w ogóle się łączyły ze sobą.

U mnie tez brak ciąży mimo wspomagania lekami, stymulowana byłam non stop przez 1,5 roku jak nie dłużej. Wydaje mi się ze był problem z połączeniem komórki z plemnikiem i potem z zagniezdzeniem. In vitro pokazało to idealnie bo tylko połowa z pobranych komórek połączyła się. Jak już się połączyła to wyszły z tego fajne zarodki. Pytanie co się działo w naturalnych staraniach czy w ogóle się łączyły ze sobą.
No niestety jestem świadoma, że tak też może się okazać, jak narazie mam nadzieję że jak już te owulacje będą to w ciągu kilku miesięcy się uda, niby wszystko poza pcos jest ok, w tym roku skończę 24 lata więc wiek też ok... Ale czas pokaże. Dobrze że jest coś takiego jak in vitro

Teraz mam brać Aromek podobno przy pcos się sprawdza tylko pierw musimy znaleźć dawkę na którą reaguje, plus metformax, miovelia nac, Inofem, castagnus 😁
Ja brałam Aromek od 3 do 7 dc. 2 tabletki dziennie (rano i wieczorem) i zawsze coś było :) Najczęściej jeden pęcherzyk, maksymalnie trzy. Czułam się po nim bardzo dobrze, bez skutków ubocznych. Sama z siebie też nie miałam owulacji, więc mam nadzieję że i dla Ciebie Aromek będzie łaskawy :)

Ja brałam Aromek od 3 do 7 dc. 2 tabletki dziennie (rano i wieczorem) i zawsze coś było :) Najczęściej jeden pęcherzyk, maksymalnie trzy. Czułam się po nim bardzo dobrze, bez skutków ubocznych. Sama z siebie też nie miałam owulacji, więc mam nadzieję że i dla Ciebie Aromek będzie łaskawy :)
Dziękuję 😊 z tego co kojarzę to tobie się udało i jesteś w ciąży?

Dziewczyny trzymajcie kciuki dziś mam wizytę u genetyka. Mam nadzieję że uda nam się zrobić kariotypy na NFZ. Strasznie się stresuję od rana. 😢Już kwiatki posadzilam obiad kończę i nie wiem co z sobą zrobić. Dodatkowy stres bo jeszcze mamy wchodzić do gabinetu oddzielnie😢 i nie będę mogła męża wspomagać odpowiedziami a on biedny cały potrącony w tych wszystkich badaniach wizytach... Ehh...

reklama
Dziewczyny trzymajcie kciuki dziś mam wizytę u genetyka. Mam nadzieję że uda nam się zrobić kariotypy na NFZ. Strasznie się stresuję od rana. 😢Już kwiatki posadzilam obiad kończę i nie wiem co z sobą zrobić. Dodatkowy stres bo jeszcze mamy wchodzić do gabinetu oddzielnie😢 i nie będę mogła męża wspomagać odpowiedziami a on biedny cały potrącony w tych wszystkich badaniach wizytach... Ehh...

I jak tam po wizycie ?

Do góry