reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej, potrzebuję porady, w zeszła niedzielę byłam u ginekologa który stymulował mnie puregonem, wyszło że mam 10 pęcherzyków po ok 10/12 mm lekarz nic z tym nie zrobił,powiedział że mam przyjechać za tydzień i pomyślimy co dalej, ja nie wytrzymałam i pojechałam do niego w środę skontrolować co się dzieje i oczywiście wszystkie urosly do 17/18 mm a lekarz wręcz zasugerował mi niecierpliwość i dalej nic nie dał, poszłam do niego w tą niedzielę i okazało się jajniki mają 10 cm torbiele po kilka cm nawet jeden 7 😳 mi leci dużo brązowego śluzu i boi mnie brzuch tak że mogę spać tylko na prawym boku 😥 lekarz przypisał luteinę... Czy jest coś co jeszcze powinnam brać?
Boziu to jak stymulacja do in vitro. Luteinę brać dużo pic i oczywiście zakaz współżycia 😱😱😱

reklama
Boziu to jak stymulacja do in vitro. Luteinę brać dużo pic i oczywiście zakaz współżycia 😱😱😱
No dokładnie, po 4 msc z clo na które nie reagowałam dostałam puregon który jets podobno jednym z silniejszych zastrzyków... I to bardziej wyglądało że brałam tydz i usg, samowolka właściwie

No dokładnie, po 4 msc z clo na które nie reagowałam dostałam puregon który jets podobno jednym z silniejszych zastrzyków... I to bardziej wyglądało że brałam tydz i usg, samowolka właściwie
Ja po clo brałam gonal, zaczynałam od mniejszych dawek i z miesiąca na miesiąc zwiększali patrząc jak jajniki reagują. I tak z 50j doszłam do 100j i to była moja dawka gdzie max 3-4 pecherzyki rosły ale i to nie przynosiło ciąży - dawało tylko złudne nadzieje

Ja po clo brałam gonal, zaczynałam od mniejszych dawek i z miesiąca na miesiąc zwiększali patrząc jak jajniki reagują. I tak z 50j doszłam do 100j i to była moja dawka gdzie max 3-4 pecherzyki rosły ale i to nie przynosiło ciąży - dawało tylko złudne nadzieje
Teraz mam brać Aromek podobno przy pcos się sprawdza tylko pierw musimy znaleźć dawkę na którą reaguje, plus metformax, miovelia nac, Inofem, castagnus 😁

Brałam clostil,.aromek i lamette. Najlepiej bylo po aromku. Bez uderzen goraca. Kwestia jak będą rosły i po jakiej dawce. Powodzenia Kochana

Zaczynałam od połówki tabl a maksymalnie brałam 2 sztuki. Nie pamiętam ile dokładnie w cyklu w którym urosły pęcherzyki. U mnie zawsze był 1 dominujący
Ja to bym chciała mieć chociaż jeden co miesiąc... Zawsze można się starać i mieć nadzieję, rok zmarnowałam na to że miałam jedna owulacje... Jak narazie mam zacząć od 1 tabletki dziennie, pewnie to będzie za mało, ale oby przy większej dawce było ok i w końcu będę mogła zacząć prawdziwe starania.

Ja to bym chciała mieć chociaż jeden co miesiąc... Zawsze można się starać i mieć nadzieję, rok zmarnowałam na to że miałam jedna owulacje... Jak narazie mam zacząć od 1 tabletki dziennie, pewnie to będzie za mało, ale oby przy większej dawce było ok i w końcu będę mogła zacząć prawdziwe starania.
nie mam owulacji bez leków. Tak sadze po obserwacji Czasem zdarza sie spontaniczna owu potwierdzona monitoringiem ale ... nie zawsze.

reklama
Po tych wspomagaczach miałam zawsze pęcherzyk Plus zastrzyk na pęknięcie ale nic z tego ...

Do góry