reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kochana wszystko zależy od organizmu. Ja podczas stymulacji do ivf miałam 36 pęcherzy. Po pobraniu oprócz baaaardzo dużego wzdęcia i bólów brzucha nie mialam nic poza tym - nie hospitalizowali mnie. Najgorsze były pierwsze dni potem z każdym dniem coraz lepiej.
Ja we wtorek czułam się lepiej a w środę w pracy mnie ścięło... I tak trzyma cały czas

reklama
Ja we wtorek czułam się lepiej a w środę w pracy mnie ścięło... I tak trzyma cały czas
A nie dostałaś zastrzyki na pękanie - pomysł co byłoby wtedy -hormon hcg który znajduje się w zastrzyku na pekniecie wzmaga objawy hiperstymulacji. Dodatkowo przypadkowe zajście w ciąże gdzie wydzielany jest ten hormon może spowodować utratę ciąży. Dlatego lekarze ostrożnie podchodzą do starań o ciąże jeśli organizm wytworzy zbyt duża ilość pęcherzy. W tym ta jedna Twoja odwołana iui. Ja to rozumiem bo tez płakałam nad moimi 5-6 pęcherzykami bo to było tyle szans. Ale niestety mogło to się zle skończyć

Powiem że jestem zadowolona. Bardzo fajna Pani Doktor. Zakwalifikowała nas do badania. Pobrano nam krew i teraz czekać do 6 tygodni. Będzie dzwonić jak będą wyniki. I z racji że mąż ma obniżona morfologia 2%😪 to powiedziała że zrobi mu jeszcze jakieś dodatkowe badanie. Ale nie może odrazu bo NFZ by za to nie zapłacił. To choć tyle że te badania uda się załatwić na NFZ i zostania kasa na inne 🙂
Cieszę się że udała się wizyta :-) trzymam kciuki za dobre wyniki badań. A możesz powiedzieć jakie badanie ze względu na morfo 2% ma zlecone Twój mąż?

reklama
Cieszę się że udała się wizyta :-) trzymam kciuki za dobre wyniki badań. A możesz powiedzieć jakie badanie ze względu na morfo 2% ma zlecone Twój mąż?
No właśnie nie pamiętam. Jak będziemy robić je to dopytam o szczegóły. Nie dopytywalam bo Pani Doktor powiedziała że już sobie zaznaczyła w karcie. Ale stwierdziłam że jak będzie też na NFZ to warto skorzystać a może akurat wyniosą coś cennego w leczenie. Choć boję się strasznie co to będzie... Orientuje się ktoś co dalej jak wyszły y jakieś zmiany w kariotypach

Do góry