reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej, też chce kuć żelazo póki gorące i obić iui szybko po laparo. No jak widać tej pierwszej po zabiegu nie mam co liczyć, bo pęcherzyk nie pękł.
Właśnie oglądam Dzień Dobry TVN i spaniu niemowlaków.
Chodzi o usypianie dziecka we własnym łóżeczku i żeby dziecko nie spało przy cycku. Takim sposobem dziecko może przespać całą noc.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja znalazlam cos ciekawego .

Dla mamusiek, ktore sa przed glukoza.

Stężenie glukozy we krwi[edytuj] Podstawowym objawem cukrzycy jest podwyższenie stężenia glukozy we krwi. W zależności od zaawansowania choroby może ono występować jedynie po spożyciu węglowodanów lub niezależnie od niego. Zawartość cukru we krwi (glikemię) podaje się w miligramach na 100 ml krwi (mg%) lub w milimolach na litr (mmol/l); związek między nimi określany jest wzorem [mmol/l] x 18 = mg%. I tak prawidłowa glikemia na czczo to 60–99 mg/dl (3,4-5,5 mmol/l), w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia poniżej 140 mg/dl (7,8 mmol/l). Za normoglikemię, czyli poziom cukru we krwi u zdrowego człowieka, przyjmuje się przedział 80–120 mg%. Niższe stężenie glukozy oznacza hipoglikemię, a wyższe oznacza:

• stan przedcukrzycowy (ang. prediabetes) czyli:
    • nieprawidłowa glikemia na czczo (ang. IFG – Impaired Fasting Glucose): na czczo 100–125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) lub
    • nieprawidłowa tolerancja glukozy (ang. IGT – Impaired Glucose Tolerance): w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia 140–199 mg/dl (7,8-11 mmol/l).

• cukrzycę, gdy:
    • stężenie glukozy zmierzone o dowolnej porze doby przekracza 200 mg/dl i występują objawy hiperglikemii (polidypsja, poliuria),
    • dwukrotnie poziom glukozy na czczo przekracza 126 mg/dl (7,0 mmol/l),
    • w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą poziom glukozy przekracza 200 mg/dl (11,1 mmol/l).
Normy według wytycznych WHO.

Jak obliczyć termin porodu:
1 wzór
Termin porodu = pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 7dni – 3 miesiące + 1 rok.
2 wzór
Termin porodu = data poczęcia (lub owulacji) – 7 dni – 3 miesiące + 1 rok

Hej hej.
Sylha ZUS przelał mi kaskę wczoraj(dotad obejmowało poprzednie zwolnienie)i wyszło 200zl mniej niz wypłata moja-w sumie to niewiem czy każdy m-ac bedzie tak samo czy to sie bedzie wahać-zobaczymy-ale mój spokój teraz jest bezcenny hehe więc jest dobrze:-)
Gin.mi sie pytał ostatnio czy chcę wrócić do pracy:eek:No, ale dopiero teraz mu powiedziałam,że pracuję z dzieciaczkami niepełnosprawnymi więc stwierdził,ze dzwiganie nie wchodzi w grę,a poza tym moje szefowe nie byłyby zadowolone jakbym wróciła, bo one musiałyby mi znów płacić,a już na zastępstwie za mnie jest osoba.
Byłam w odwiedzinach wczoraj w pracy i wystarczy hehe:laugh2:

Echhh w końcu wróciłam, ale pogoda piękna:-),

Madzia- ty czyli wychodzi, że pomniejszyli tylko o ten podatek 13,41%- chyba jakoś tak....no, ale to i tak super:-)

Sony- krótsze wyleczenie: data ostatniej miesiączki +9miesięcy+tydzień, a ja sobie policzyłam data ostatniego małpiszona +40tc:-), a mojej klinice korzystają w programu. Mi wychodzi normalnie na 12 listopada, ale przy 2 nie ma szans na donoszenie do końca, koleżanka mi mówi, że mam się na październik naszykować- OK, byle znowu nie będą za wcześnie!!!!

Która to tu smaki z nowu z lodami robi?!?!?!Byłam z koleżanką na zakupach i miałyśmy sobie na koniec wziąć tego Magnuma- i co zapomniałyśmy, musiałam potem do jeszcze jednego sklepu jechać i przechodzę koło Magnuma i se myślę jak już pójdę do kasy to po ciebie przyjdę- i co znowu doopa:wściekła/y: no i muszę się obejść smakiem, ale jutro wyślę emka:-)

Cześć Wam. Wróciłam i jestem szczęśliwa, załatwiłam sprawe ktora dreczyła mnie 3 miesiace. Moge wreszcie zaczac cieszyc sie piekna pogoda i weekendem chociaz ja to caly czas mam tak jakby weekend bo nie pracuje a ciezko znalezc prace. Nie pamietam ktora ma w poniedzialek isc na bete ale zycze Powodzenia! Mnie od zabiegu w srode jeszcze do dzisiaj lekko poobolewaly jajniki, nie wiem co to za objaw ale nie wroze cudow.

reklama
No to teraz w spokoju czekasz na testing za 14 dni.
Nie mogę siedzieć w domu na L4, normalnie już wszystkie fora o Clostibergyt przeczytałam. Jest tyle kobiet którym się po nim naturalnie udało. Teraz się zastanawiam czy ja nie miałam czasem wcześniej problemu z owulacją, bo niby miałam monitoring, ale to nie u siebie w pracy i było to dawno temu, to lekarz zawsze mówił, że jest wszystko ok. Wizyty były rzadko, więc na jakiej on podstawie to stwierdził to nie wiem. Potem robiłam u siebie w pracy monitoring, ale to też parę razy i pamiętam jak lekarka mi mówiła, że słabo z pęcherzykami. Potem niby coś jak torbiel czekoladowa mi się zrobiła.
Ja się chyba zabrałam od dupy strony za to wszystko.
A w klinice nikt mi nie robił monitoringu na cyklach niestymulowanych. Ta pierwsza lekarka tylko podejrzewała PCO i dlatego mi Metformax przepisała.
Jakby chłop był na miejscu to bym pierdzielnęła tą kliniką i robiła u siebie monit z clo i bym naturalnie próbowała. A tak to muszę się ich trzymać, bo tylko z mrożonego nasienia, IUI mogę robić w takich klinikach leczenia niepłodności.

Ostatnia edycja:
Do góry