reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ale to dziwne, że dają tylko 15%. Przecież skraca się drogę plemników, omija się ewentualny wrogi sluz, trafia się w odpowiedni moment bo jest monitoring, stymulacja więc jest pewność owulacji no i jest nasienie odpowiednio przygotowane i tylko 15%? To przy naturalnym zapłodnieniu powinno być 5% w takim razie?
Hmm... w papierach z mojej kliniki było, że jedna inseminacja to rzeczywiście 15 %., ale trzy pod rząd dają w sumie 40 % :)

reklama
Ale to dziwne, że dają tylko 15%. Przecież skraca się drogę plemników, omija się ewentualny wrogi sluz, trafia się w odpowiedni moment bo jest monitoring, stymulacja więc jest pewność owulacji no i jest nasienie odpowiednio przygotowane i tylko 15%? To przy naturalnym zapłodnieniu powinno być 5% w takim razie?
Iui to prawie jak stosunek. Tyle że plemniki są podawane do macicy i nie muszą z szyjki lecieć do macicy. Tyle różnicy. 15 procent i nic więcej niestety.

Boziu ja nie wiem co będzie jak nie wyjdzie iui. Nawet nie chce o tym myśleć... Niby można kilka razy próbować, ale boję się ze to bez sensu. Myślę ze jedyna przeszkodą dla mnie są pieniążki... 😔 Sam zabieg iui kosztuje nas 1900 zł co jest pikusiem przy in vitro 😔 boje się tego, ale prubuje być dobrej myśli... Jest czas ze siedzę na forum czytam wasze wcześniejsze wpisy i w miedzy czasie oglądam wózki 🤦‍♀️ jeszcze tydzień musze czekać, mam nadzieję ze dam radę i wynagrodzi mi to Dobrze przyrastająca beta 😍 eh... Chwilami sie ciesze, chwilami lapie doła 😭😭
Strasznie droga iui... to przez zastrzyki? Stymulacja tabl.jest tańsza

Strasznie droga iui... to przez zastrzyki? Stymulacja tabl.jest tańsza
To sam zabieg iui. Musieliśmy z mężem korzystać z dawcy gdyż u męża stwierdzili całkowity brak plemników. Leki dodatkowo płatne. Pierwszy miesiąc mialam zastrzyki tańsze, niestety do iui nie doszło 😔 w kolejnym miesiącu bylam juz stymulowana gonalem (jeden zastrzyk 100 zł) plus clo, i otrivielle na pęknięcie... dzięki Bogu doszło do iui. Mam nadzieję ze będzie to pierwszy i ostatni zabieg zakończony sukcesem.

To sam zabieg iui. Musieliśmy z mężem korzystać z dawcy gdyż u męża stwierdzili całkowity brak plemników. Leki dodatkowo płatne. Pierwszy miesiąc mialam zastrzyki tańsze, niestety do iui nie doszło 😔 w kolejnym miesiącu bylam juz stymulowana gonalem (jeden zastrzyk 100 zł) plus clo, i otrivielle na pęknięcie... dzięki Bogu doszło do iui. Mam nadzieję ze będzie to pierwszy i ostatni zabieg zakończony sukcesem.
Podziwiam za determinację :-) na pewno będzie nagroda za wszelkie trudności :-) masz super męża. Nie każdy zgodzilby się na takie rozwiązanie

Właśnie złapałam doła, siedzę i ryczę 😭😭 tak bardzo się boję 😭😭😭 jutro rano ide na progesteron zobaczymy wtedy co dalej 😔 co jakiś czas dziwnie boli mnie brzuch... Takie kucia mam 😭😭😭 tak bardzo boje się rozczarowania 😭😭😭 tak bardzo chciała bym być już mama 😔 jeszcze przynajmniej tydzień musze poczekać na betę. Najgorszy tydzień w moim życiu 😭😭 sa chwile że jestem pewna ze się udało, a sa chwile tala jak ta obecna ze siedzę i rycze bo mam wrażenie ze nic z tego nie będzie 😭😭 mój mąż mówi zebym sie nie martwiła, ze ma nadzieję że za 1'wszym razem sie uda, ale jak nie to będziemy próbować do skutku... Ze nawet jak by mial pieniadze z kosmosu wyciągnąć to sie w koncu uda. Boje sie 😔😭

Właśnie złapałam doła, siedzę i ryczę 😭😭 tak bardzo się boję 😭😭😭 jutro rano ide na progesteron zobaczymy wtedy co dalej 😔 co jakiś czas dziwnie boli mnie brzuch... Takie kucia mam 😭😭😭 tak bardzo boje się rozczarowania 😭😭😭 tak bardzo chciała bym być już mama 😔 jeszcze przynajmniej tydzień musze poczekać na betę. Najgorszy tydzień w moim życiu 😭😭 sa chwile że jestem pewna ze się udało, a sa chwile tala jak ta obecna ze siedzę i rycze bo mam wrażenie ze nic z tego nie będzie 😭😭 mój mąż mówi zebym sie nie martwiła, ze ma nadzieję że za 1'wszym razem sie uda, ale jak nie to będziemy próbować do skutku... Ze nawet jak by mial pieniadze z kosmosu wyciągnąć to sie w koncu uda. Boje sie 😔😭
Wiara jest tu bardzo ważna. A stres może zaburzyc hormony. Postaraj się wyciszyc. Zrób sobie koktajl na zagniezdzenie. Ananas koniecznie ;-) banan i awokado. Relaksuj się mimo że jest ciężko. Stres Ci nie pomoże niestety

Podziwiam za determinację :-) na pewno będzie nagroda za wszelkie trudności :-) masz super męża. Nie każdy zgodzilby się na takie rozwiązanie
Dziękuję 🤗 chodź powiem szczerze ze łatwo nie było. Na początku była ogromna rozpacz, i milion pytań dlaczego właśnie my 😔 później dorastaliśmy do tej decyzji bardzo długo, bo aż ponad 2 lata 😔 az w końcu się zdecydowaliśmy... Po pierwszej stymulacji znów rozpacz ze nawet di niej nie doszło 😔obwinialam siebie i to bardzo😔 szczególnie ze byłam nałogową palaczka i w czasie tej stymulacji palilam jeszcze więcej 🤦‍♀️ po ogromnym rozczarowaniu postanowilam rzucić papierosy... Wiem ze powinnam to zrobić szybciej ale należę do ludzi którzy nie potrafią o tym rozmawiać i nerwy i stres wolalam wypalić... Nie powiem ze całkowicie nie pale, bo zdąża sie ze 1 papierosa max 2 wypale... Wiem ze to źle ale inaczej nie umiem 😭😭

reklama
Wiara jest tu bardzo ważna. A stres może zaburzyc hormony. Postaraj się wyciszyc. Zrób sobie koktajl na zagniezdzenie. Ananas koniecznie ;-) banan i awokado. Relaksuj się mimo że jest ciężko. Stres Ci nie pomoże niestety
Boże jak się cieszę że znalazlam to forum, wkocu moge mówić otwarcie o tym co przeżywam 😔 mogę dzielić z wami moje smutki, zale ale i radość 🤗🤗 nie mogę powiedzieć ze wierzę ze sie udalo ale moge powiedzieć ze mam ogromna nadzieję ze w brzuchu rozwija sie maly cud ❤️ gdy leżę wieczorem to głaszcze sie po brzuchu z nadzieja ze tam już coś jest... Mąż chwilami podchodzk caluje brzuch i mówi rośnij Gabryś rośnij 😍😍 eh... Nadzieja pomieszana z lekiem 😭

Do góry