reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ale to dziwne, że dają tylko 15%. Przecież skraca się drogę plemników, omija się ewentualny wrogi sluz, trafia się w odpowiedni moment bo jest monitoring, stymulacja więc jest pewność owulacji no i jest nasienie odpowiednio przygotowane i tylko 15%? To przy naturalnym zapłodnieniu powinno być 5% w takim razie?
Hmm... w papierach z mojej kliniki było, że jedna inseminacja to rzeczywiście 15 %., ale trzy pod rząd dają w sumie 40 % :)

reklama
Ale to dziwne, że dają tylko 15%. Przecież skraca się drogę plemników, omija się ewentualny wrogi sluz, trafia się w odpowiedni moment bo jest monitoring, stymulacja więc jest pewność owulacji no i jest nasienie odpowiednio przygotowane i tylko 15%? To przy naturalnym zapłodnieniu powinno być 5% w takim razie?
Iui to prawie jak stosunek. Tyle że plemniki są podawane do macicy i nie muszą z szyjki lecieć do macicy. Tyle różnicy. 15 procent i nic więcej niestety.

Boziu ja nie wiem co będzie jak nie wyjdzie iui. Nawet nie chce o tym myśleć... Niby można kilka razy próbować, ale boję się ze to bez sensu. Myślę ze jedyna przeszkodą dla mnie są pieniążki... 😔 Sam zabieg iui kosztuje nas 1900 zł co jest pikusiem przy in vitro 😔 boje się tego, ale prubuje być dobrej myśli... Jest czas ze siedzę na forum czytam wasze wcześniejsze wpisy i w miedzy czasie oglądam wózki 🤦‍♀️ jeszcze tydzień musze czekać, mam nadzieję ze dam radę i wynagrodzi mi to Dobrze przyrastająca beta 😍 eh... Chwilami sie ciesze, chwilami lapie doła 😭😭
Strasznie droga iui... to przez zastrzyki? Stymulacja tabl.jest tańsza

Strasznie droga iui... to przez zastrzyki? Stymulacja tabl.jest tańsza
To sam zabieg iui. Musieliśmy z mężem korzystać z dawcy gdyż u męża stwierdzili całkowity brak plemników. Leki dodatkowo płatne. Pierwszy miesiąc mialam zastrzyki tańsze, niestety do iui nie doszło 😔 w kolejnym miesiącu bylam juz stymulowana gonalem (jeden zastrzyk 100 zł) plus clo, i otrivielle na pęknięcie... dzięki Bogu doszło do iui. Mam nadzieję ze będzie to pierwszy i ostatni zabieg zakończony sukcesem.

To sam zabieg iui. Musieliśmy z mężem korzystać z dawcy gdyż u męża stwierdzili całkowity brak plemników. Leki dodatkowo płatne. Pierwszy miesiąc mialam zastrzyki tańsze, niestety do iui nie doszło 😔 w kolejnym miesiącu bylam juz stymulowana gonalem (jeden zastrzyk 100 zł) plus clo, i otrivielle na pęknięcie... dzięki Bogu doszło do iui. Mam nadzieję ze będzie to pierwszy i ostatni zabieg zakończony sukcesem.
Podziwiam za determinację :-) na pewno będzie nagroda za wszelkie trudności :-) masz super męża. Nie każdy zgodzilby się na takie rozwiązanie

Właśnie złapałam doła, siedzę i ryczę 😭😭 tak bardzo się boję 😭😭😭 jutro rano ide na progesteron zobaczymy wtedy co dalej 😔 co jakiś czas dziwnie boli mnie brzuch... Takie kucia mam 😭😭😭 tak bardzo boje się rozczarowania 😭😭😭 tak bardzo chciała bym być już mama 😔 jeszcze przynajmniej tydzień musze poczekać na betę. Najgorszy tydzień w moim życiu 😭😭 sa chwile że jestem pewna ze się udało, a sa chwile tala jak ta obecna ze siedzę i rycze bo mam wrażenie ze nic z tego nie będzie 😭😭 mój mąż mówi zebym sie nie martwiła, ze ma nadzieję że za 1'wszym razem sie uda, ale jak nie to będziemy próbować do skutku... Ze nawet jak by mial pieniadze z kosmosu wyciągnąć to sie w koncu uda. Boje sie 😔😭

Właśnie złapałam doła, siedzę i ryczę 😭😭 tak bardzo się boję 😭😭😭 jutro rano ide na progesteron zobaczymy wtedy co dalej 😔 co jakiś czas dziwnie boli mnie brzuch... Takie kucia mam 😭😭😭 tak bardzo boje się rozczarowania 😭😭😭 tak bardzo chciała bym być już mama 😔 jeszcze przynajmniej tydzień musze poczekać na betę. Najgorszy tydzień w moim życiu 😭😭 sa chwile że jestem pewna ze się udało, a sa chwile tala jak ta obecna ze siedzę i rycze bo mam wrażenie ze nic z tego nie będzie 😭😭 mój mąż mówi zebym sie nie martwiła, ze ma nadzieję że za 1'wszym razem sie uda, ale jak nie to będziemy próbować do skutku... Ze nawet jak by mial pieniadze z kosmosu wyciągnąć to sie w koncu uda. Boje sie 😔😭
Wiara jest tu bardzo ważna. A stres może zaburzyc hormony. Postaraj się wyciszyc. Zrób sobie koktajl na zagniezdzenie. Ananas koniecznie ;-) banan i awokado. Relaksuj się mimo że jest ciężko. Stres Ci nie pomoże niestety

Podziwiam za determinację :-) na pewno będzie nagroda za wszelkie trudności :-) masz super męża. Nie każdy zgodzilby się na takie rozwiązanie
Dziękuję 🤗 chodź powiem szczerze ze łatwo nie było. Na początku była ogromna rozpacz, i milion pytań dlaczego właśnie my 😔 później dorastaliśmy do tej decyzji bardzo długo, bo aż ponad 2 lata 😔 az w końcu się zdecydowaliśmy... Po pierwszej stymulacji znów rozpacz ze nawet di niej nie doszło 😔obwinialam siebie i to bardzo😔 szczególnie ze byłam nałogową palaczka i w czasie tej stymulacji palilam jeszcze więcej 🤦‍♀️ po ogromnym rozczarowaniu postanowilam rzucić papierosy... Wiem ze powinnam to zrobić szybciej ale należę do ludzi którzy nie potrafią o tym rozmawiać i nerwy i stres wolalam wypalić... Nie powiem ze całkowicie nie pale, bo zdąża sie ze 1 papierosa max 2 wypale... Wiem ze to źle ale inaczej nie umiem 😭😭

reklama
Wiara jest tu bardzo ważna. A stres może zaburzyc hormony. Postaraj się wyciszyc. Zrób sobie koktajl na zagniezdzenie. Ananas koniecznie ;-) banan i awokado. Relaksuj się mimo że jest ciężko. Stres Ci nie pomoże niestety
Boże jak się cieszę że znalazlam to forum, wkocu moge mówić otwarcie o tym co przeżywam 😔 mogę dzielić z wami moje smutki, zale ale i radość 🤗🤗 nie mogę powiedzieć ze wierzę ze sie udalo ale moge powiedzieć ze mam ogromna nadzieję ze w brzuchu rozwija sie maly cud ❤️ gdy leżę wieczorem to głaszcze sie po brzuchu z nadzieja ze tam już coś jest... Mąż chwilami podchodzk caluje brzuch i mówi rośnij Gabryś rośnij 😍😍 eh... Nadzieja pomieszana z lekiem 😭

Do góry