reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Może to kwestia owulacji... Mnie zawsze tak kłóje jajnik przy owulacjii właśnie przy siadaniu itp. a może iui to jeszcze troszkę nasiliło hmmm.... Oby szybko przeszło.

Ah... ja na koniec miesiąca porobie krew, mam monitoring i zobaczymy co dalej. Może jednak pogadam z doktorkiem o tym iui...

reklama
Dziewczyny przed 8 rano miałam iui i do teraz mnie boli jajnik i promieniuje na udo jak chodzę i jak siadam też muszę uważać bo przy nagłym siadaniu aż kuje i przeciwbólowe nie pomagają. A jak mi gin cewnik wkładał to przebić się nie mógł i trochę wcisnol na siłę i bolało ból jak przy udrażnianiu jajowodów krótki ale był i oczywiście po tym nie obyło się bez plamien. Ale zastanawia mnie ten ból.
Wyglada na to, ze lekarz mógł Cię drasnąć przy umieszczaniu cewnika , na co przede wszystkim wskazują plamienia. Gdzie robiłaś iui?

Ja ogólnie odczuwam owulację ale obywa się bez przeciwbólowych a taki ból mialam przy drugiej iui i teraz przy trzeciej ale teraz jest mocniejszy no nic może mi niedługo przejdzie.
Może to kwestia owulacji... Mnie zawsze tak kłóje jajnik przy owulacjii właśnie przy siadaniu itp. a może iui to jeszcze troszkę nasiliło hmmm.... Oby szybko przeszło.

Ah... ja na koniec miesiąca porobie krew, mam monitoring i zobaczymy co dalej. Może jednak pogadam z doktorkiem o tym iui...

U mnie też po Luteinie bardzo skąpe miesiączki. Dostałam ją właśnie na plamienia, bo nie dostawałam okresu plemienia były np przez 5 dni w II fazie potem dzień okresu (góra dwa) i kolejny tydzień plamień :o :o .
Od zeszłego cyklu biorę ta Luteinę i w poniedziałek. wtorek było krwawienie (już bez plamienia przed) i teraz ciągle plamie. W środę była cisza :D Także ogólnie pisząc @Motylkowo dziwne te miesiączki.
Miałam tak samo przy 3 inseminacji, ból taki jak opisujesz, praktycznie do wieczora.

A Wy dziewczyny jak liczycie pierwszy dzień cyklu ? Od już plamien bo to co wczoraj miałam to chyba można tak nazwać czy od normalnego okresu? Bo nie wiem jak zacząć brać tabletki . Dzisiaj się rozkręciła @ więc nie wiem czy dzisiaj liczyć 1 dzień czy już od wczoraj? Kurde wcześniej nie miałam takich problemów a po tym dupku kolejny cykl jest mi nie wiadomy.. a clo powinnam brać od 2 dnia więc jeśli dzisiaj byłby 2 to już i tak po ptokach..

Dziewczyny przed 8 rano miałam iui i do teraz mnie boli jajnik i promieniuje na udo jak chodzę i jak siadam też muszę uważać bo przy nagłym siadaniu aż kuje i przeciwbólowe nie pomagają. A jak mi gin cewnik wkładał to przebić się nie mógł i trochę wcisnol na siłę i bolało ból jak przy udrażnianiu jajowodów krótki ale był i oczywiście po tym nie obyło się bez plamien. Ale zastanawia mnie ten ból.
Coś zle mi się kliknęło wcześniej 🙂 po 3 IUI miałam taki sam ból, praktycznie do wieczora

reklama
Tak na pękniętym tylko nie wiadomo kiedy pękł bo nie czułam i niby 2 iui też na pękniętym miałam tylko wtedy pękł na oczach gina więc też inaczej.
A jeśli chodzi o mnie to ja liczę cykl od pierwszych plamien bo w ciągu godziny mi sie rozkręca na maksa nigdy chyba nie miałam tak że np miałam dzień plamien i następny dzień się rozkrecalo tylko odrazu na maksa.
Czyli miałaś robioną na pękniętym pęcherzyku? To może dobrze ja miałam dwa razy na nie pękniętym i dupa

Do góry