reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kurczę przykro ;(
Ja dziś tez zrobiłam test 10dpo owulacji i bialutki. Za 3-4dni będzie @ i się zastanawiam czy podchodzić do IUI teraz jak z lewego jajnika będzie owulacja bo mam mięśniaka po lewej właśnie i pomimo ze jajowody drożne to lekarka mówiła ze może być problem z zajściem z lewej :( kurczę bije się z myślami

Eeee 10 dni to wczesnie. Czekaj do 14 dnia po owulacji. Inaczej mozesz miec niepotrzebny stres[emoji3]

reklama
Kochana wizytę mam w następny czwartek, wtedy ustalimy co dalej. Myślę czy zbadać swój kariotyp
Wiesz to sa raczej kwestie losowe, to znaczy ze kazdej z nas moze trafic sie albo komorka albo jajnik nie najlepszej jakosci. I pomimo tego ze dojdzie do zaplodnienia i implantacji, potem juz nie daja zarodki rady.
Zobacz ile kobiet 40+ rodzi zdrowe dzieci mimo wszystko. To kwestie losowe sa...
A jakies badania zaproponowal Ci lekarz??

Kochana, może trochę za szybko? Ja bym zaczekala jeszcze ze 3-4 dni. A które to Twoja IUI?

Pierwsza dopiero, zrobiłam test bo dziewczyny pisały ze w 10dpo już powinno coś być. Od południa meczy mnie ból krzyża, zgaga i urnie w podbrzuszu jakby na okres ale inne. Nie wiem czy to coś oznacza czy przypadek. @ planowo za 3-4 dni wiec spokojnie czekam.

Nie ma się co spieszyć z testem. A objawy jak na okres nie zawsze muszą znaczyć że przyjdzie, czasem są objawem ciazy
Pierwsza dopiero, zrobiłam test bo dziewczyny pisały ze w 10dpo już powinno coś być. Od południa meczy mnie ból krzyża, zgaga i urnie w podbrzuszu jakby na okres ale inne. Nie wiem czy to coś oznacza czy przypadek. @ planowo za 3-4 dni wiec spokojnie czekam.

Ile IUI już mieliście ?? Niby do 6 jest ok a później tylko IVF

No trudny wybór zawsze w takiej sytuacji... Mi na hsg przed pierwszą ciąża wyszło, że oba jajowody drożne ale lewy mocno piskręcany. I zawsze celowałyśmy z ginką z iui w te cykle, gdzie pęcherzyki były z prawej;) Teraz przed staraniami o 2gą ciążę powtarzałam hsg (tym razem na nfz) i opis krótko brzmiał: jajowody drożne... więc już nie zawracamy sobie głowy w celowanie w pęcherzyki z danego jajnika.
U mnie przyjmuję dziś 1dc, bo @ się rozkręciła na dobre i tak się zastanawiam co dalej... ostatnio gin mówiła, że nie zalecałaby już więcej iui, tylko myśleć o in vitro. Ale raczej tego nie bierzemy pod uwagę ze względu na koszty... Może gdybyśmy nie mieli już jednego dziecka... ale na szczęście mamy:biggrin2:
Ale jeśli się uprę że jeszcze iui to mam nadzieję, że się zgodzi. Tylko ja już sama nie wiem... może tak ma być, że mamy jednego skarba:sorry2: Mąż ode mnie dużo starszy, 50ka minęła, więc on już teraz był sceptyczny żeby dziecko nie miało starego taty ale widział, że mi bardzo zależy... Ja bardzo chciałam by syn miał jeszcze kogoś, bo widzę że jest samotny mimo wielu kolegów. Damy sobie jeszcze ten cykl do namysłu ale już sobie tak wcześniej postanowiłam że albo ciąża w tym roku albo odpuszczamy... a koniec roku coraz bliżej:sad:

Hej dziewczyny!

Jestem po pierwszej IUI - dosłownie o 14 miałam :-) Na USG przed lekarz stwierdził, że właśnie pęka mi pęcherzyk i że idealnie się wstrzeliłyśmy. Zastanawiam się czy to nie takie last minute? teraz czekanie... 3majcie kciuki !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!

Jestem po pierwszej IUI - dosłownie o 14 miałam :-) Na USG przed lekarz stwierdził, że właśnie pęka mi pęcherzyk i że idealnie się wstrzeliłyśmy. Zastanawiam się czy to nie takie last minute? teraz czekanie... 3majcie kciuki !!!

Oby IUI była udana [emoji1364][emoji1364]
Jaka mieliście koncentracje plemników?

Do góry