reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Właśnie nie bardzo , przy tej udanej to jakoś nie szczególne coś czułam, troszke mniej mulilo ale bylam przkonana że to po progesteronie bo przy poprzednich tez tak czulam troche wiec ciezko stwierdzic czy to rez bylo od tego ale fakt zezostalo to ze mna do 10 tc . Mi kazał po 14 ale nie wytrzymałam:p ja z tych bardzo niecierpliwych wolę już wiedzieć że nic nie wyszło niż żyć w niepewności
No to jak najszybciej napisz jaki wynik:) oczywiście nie może być inny niż pozytywny:) właśnie mi kazał między 12-14 a drugi jak miesiączka nie przyjdzie. Ja to tak u dwóch naraz się leczę:) ale nie chce odstawiać progesteronu jeśli miałoby się udać. A z drugiej strony progesteron opóźnia miesiączkę. No i bądź tu mądrym

reklama
Czyli nasienie ok, ale jest sens myśleć o iui, bo jedna dziewczyna w innym wątku napisała mi, że nie ma to sensu.. A sama myślisz o iui czy lekarz wspominał? A jeszcze jedno pytanko czy w klinice niepłodności też można zrobić badanie nasienia czy tylko urolog?
Jest cos takiego jak nieplodnosc wtorna. Musicie sie przebadac. Nasienie moglo sie pogorszyc a i u Ciebie wiele moglo sie zmienic. Chodzilas na monitoring cyklu? Przyczyn moze bhc wiele. Badanie nasienia zrobisz w klinice.

Jakie miałaś odczucie że pękło?
Ja też ostatnio na aid miałam że jeszcze nie pękło a w ten dzień wieczorem czułam przez ok 2-3 godziny kłucie z prawej strony podbrzusza.
Jaka wtedy ci wyszła beta?
Czułam taki kłucie w lewym boki i dużo śluzu i duża ochota na męża :p.
Też mieliśmy aid lekarz przy tej ostatniej udanej kazał dużo sexy żeby pomóc organizmowac zagniezdzic zarodek . Przy tych 2 pierwszych nie było za dużo amorow bo jakoś słabo się czułam psychicznie i fizycznie . Takze mówię do męża że i tak sami zrobiliśmy sobie tego dzidzusia .

My też dostaliśmy takie zalecenie:)
Czułam taki kłucie w lewym boki i dużo śluzu i duża ochota na męża :p.
Też mieliśmy aid lekarz przy tej ostatniej udanej kazał dużo sexy żeby pomóc organizmowac zagniezdzic zarodek . Przy tych 2 pierwszych nie było za dużo amorow bo jakoś słabo się czułam psychicznie i fizycznie . Takze mówię do męża że i tak sami zrobiliśmy sobie tego dzidzusia .

No to jak najszybciej napisz jaki wynik:) oczywiście nie może być inny niż pozytywny:) właśnie mi kazał między 12-14 a drugi jak miesiączka nie przyjdzie. Ja to tak u dwóch naraz się leczę:) ale nie chce odstawiać progesteronu jeśli miałoby się udać. A z drugiej strony progesteron opóźnia miesiączkę. No i bądź tu mądrym
Pierwsza beta wlasnie w 11 dpo wyszła mi 25 za dwa dni przerosła pięknie. Mi progesteron nie opóźnial okresu brałam rano i wieczorem A przyszedł normalnie

My też dostaliśmy takie zalecenie:)
U nas nawet na karcie informacyjne pisało plus zalecenie słowne, wcześniej tylko mówił. Jak pomyślę o tym ostatnim iui to aż ciężko mi uwierzyć że jestem w ciąży. Prawie 3 godziny opóźnienia pęcherz napełniamy z 4 razy w końcu poszłam z pustym bo już nie mogłam wytrzymać byłam tak zpieta ze lekarza wziernika nie mógł założyć aż mnie bolało ale zacisnelam pięści żeby dac radę już mi się płakać chciało tam a tu się udało jest synuś i rośnie. Nie ma chyba recepty na zajście w tą ciąży z idealna inseminacja .

W jakiej formie bierzesz progesteron? Ja mam luteine 100 dopochwowo jedna wieczorem
Ja miałam progesteron 100 dwa razy dziennie przy 2 pierwszych przy 3 progesteron 200 też 2 razy dziennie potem zmniejszony chyba w 10 tc na 100 2x i od 14 odstawiamy już a i acard brałam nie miałam do niczego wskazania ale tak zapobiegawczo.

Też biorę acard.
A miałaś badany progesteron, był za niski że taka dawkę miałaś?
Ja miałam progesteron 100 dwa razy dziennie przy 2 pierwszych przy 3 progesteron 200 też 2 razy dziennie potem zmniejszony chyba w 10 tc na 100 2x i od 14 odstawiamy już a i acard brałam nie miałam do niczego wskazania ale tak zapobiegawczo.

reklama
A acard właśnie mam ale trochę się obawiam. Od owulacji go bierzesz czy cały czas?

Do góry