reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny czy jest możliwe ze w 12dpo a 26dc beta wyszła Zastanawia mnie ta pogrubiona śluzówka i czy może być za wcześnie na betę?

reklama
Pierwsza ciąża spontan.. byliśmy młodzi, zakochani.. spałam całymi dniami nawet mi przez myśl nie przeszło, że ciąża.. nie planowałam owu, dni płodnych ani miesiączki.. stwierdziłam, że dawno nie miałam i zrobiłam test.. syn skończył 3 lata i ubzdurałam sobie czas na 2 dziecko i myślałam, że to będzie raz i już.. zacząłem wymyślać testy owu itd.. i udało się po 9 msc.. niestety dziecko straciłam i chęć stała się jeszcze większa.. mam wręcz obsesje i staramy się od sierpnia.
Bardzo mi przykro... Ale kochana to normalne że jeśli chcesz drugiego dziecka to bedziesz o tym myśleć... I nie uważam że to ma wpływ na to że się nie udaje... Ja staram się 15 cykl o pierwsze dziecko, i strasznie mnie wkurza kiedy ktoś do mnie mówi że za bardzo chce... Uważam że to nie ma nic do rzeczy.. Nie poddawaj się :)

Bardzo mi przykro... Ale kochana to normalne że jeśli chcesz drugiego dziecka to bedziesz o tym myśleć... I nie uważam że to ma wpływ na to że się nie udaje... Ja staram się 15 cykl o pierwsze dziecko, i strasznie mnie wkurza kiedy ktoś do mnie mówi że za bardzo chce... Uważam że to nie ma nic do rzeczy.. Nie poddawaj się :)
Masz za sobą podejście do iui?
Macie jakieś problemy dlaczego mogłoby wam nie wychodzić?

Dziewczyny czy jest możliwe ze w 12dpo a 26dc beta wyszła Zastanawia mnie ta pogrubiona śluzówka i czy może być za wcześnie na betę?
Ja bylam ostatnio u gina jakoś tak po owulacji, ale przed okresem, i całą wizytę mówił ze mam piękne endometrium, typowo pod wczesną ciążę bo było bardzo ladnie rozbudowane itp. Mówił ze to moze być pod ciążę, ale zeby sie tez na razie nie napalać. Zrobilam test, wyszedl jakis cien i następnego dnia miałam okres. Także nie zawsze cos, co ladnie wyglada i moze wskazywac na ciaze faktycznie tą ciąża będzie[emoji19]

Masz za sobą podejście do iui?
Macie jakieś problemy dlaczego mogłoby wam nie wychodzić?
Nie mam, planujemy w lipcu. U męża nasienie ok. U mnie jeden lekarz podejrzewał pcos, kazał schudnąć bo powiedział że może temu nie mogę zajść w ciążę.. Drugi lekarz niczego takiego nie stwierdził, powiedział tylko że mam troszkę za wysokie tsh. Jajowody ma drożne. Teraz mam pierwszy cykl monitorowany dostałam zastrzyk ovitrelle i biorę duphaston. Zobaczymy co będzie..

Nie mam, planujemy w lipcu. U męża nasienie ok. U mnie jeden lekarz podejrzewał pcos, kazał schudnąć bo powiedział że może temu nie mogę zajść w ciążę.. Drugi lekarz niczego takiego nie stwierdził, powiedział tylko że mam troszkę za wysokie tsh. Jajowody ma drożne. Teraz mam pierwszy cykl monitorowany dostałam zastrzyk ovitrelle i biorę duphaston. Zobaczymy co będzie..
Czyli nasienie ok, ale jest sens myśleć o iui, bo jedna dziewczyna w innym wątku napisała mi, że nie ma to sensu.. A sama myślisz o iui czy lekarz wspominał? A jeszcze jedno pytanko czy w klinice niepłodności też można zrobić badanie nasienia czy tylko urolog?

Czyli nasienie ok, ale jest sens myśleć o iui, bo jedna dziewczyna w innym wątku napisała mi, że nie ma to sensu.. A sama myślisz o iui czy lekarz wspominał? A jeszcze jedno pytanko czy w klinice niepłodności też można zrobić badanie nasienia czy tylko urolog?
Sami z mężem podjęliśmy decyzję o tym. Mój mąż robił w klinice niepłodności, myślę że w każdej takiej klinice jest możliwość zrobienia takiego badania :) Wiesz to indywidualna sprawa każdego. Ja też mogłabym czekać i nie podchodzić do tego ale nie chce tracić czasu i skoro da się to w jakiś sposób przyspieszyć to dlaczego z tego nie skorzystać?

Sami z mężem podjęliśmy decyzję o tym. Mój mąż robił w klinice niepłodności, myślę że w każdej takiej klinice jest możliwość zrobienia takiego badania :) Wiesz to indywidualna sprawa każdego. Ja też mogłabym czekać i nie podchodzić do tego ale nie chce tracić czasu i skoro da się to w jakiś sposób przyspieszyć to dlaczego z tego nie skorzystać?
Muszę zapytać u siebie w klinice, bo mamy termin na badanie nasienia u urologa, ale dopiero na 12 lipca.. :/ Chciałabym upewnić się czy z nim wszystko ok.. boję się bardzo :( Ja właśnie też nie chce tracić czasu.. mnie dobija każda kolejna nieudana próba.. CLO było ogromną nadzieją.. dwa pęcherzyki 18 i 20 mm.. i nic z tego :(

reklama
Muszę zapytać u siebie w klinice, bo mamy termin na badanie nasienia u urologa, ale dopiero na 12 lipca.. :/ Chciałabym upewnić się czy z nim wszystko ok.. boję się bardzo :( Ja właśnie też nie chce tracić czasu.. mnie dobija każda kolejna nieudana próba.. CLO było ogromną nadzieją.. dwa pęcherzyki 18 i 20 mm.. i nic z tego :(
Idźcie do kliniki będzie o wiele szybciej i będziesz spokojniejsza :) mój mąż poszedł na badania po 8 cyklach bo wcześniej nie bardzi mogłam go przekonać [emoji14]

Do góry