reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Wskazania są różne między innymi bezpłodność idiopatyczna a to oznacza niewiadomego pochodzenia. Spróbować zawsze warto.

Kochane, to znów ja.. ehh! Mam pytanko czy jeśli nasienie męża jest ok to czy jest sens robienia iui? Ja obstawiam, że problem jest w głowie.. za bardzo chce po prostu. Byłam 2x w ciąży bez wspomagaczy, ale teraz tak bardzo chce drugiego ziemskiego dziecka, że jestem w stanie na to iui pójść..
Ja bym poszła skoro lekarz tak zaproponował czasem są bariery w sluzie nasienie jest odpowiednio przygotowane to zawsze zwiększy szanse

Ja robiłam w 11 dpo A miałam taki
odczucie że jajeczko pękło dzień po iui. Mi sikaniec blady wyszedł już w tedy i pojechałam na bete.
Mi lekarz test kazał robić między 12-14 dni po inseminacji. Ze względu na dupka. Wiec skoro lekarz mówi 12 dni to chyba beta już coś pokaże. Jakieś objawy inne masz?

Jakie miałaś odczucie że pękło?
Ja też ostatnio na aid miałam że jeszcze nie pękło a w ten dzień wieczorem czułam przez ok 2-3 godziny kłucie z prawej strony podbrzusza.
Jaka wtedy ci wyszła beta?

Ja robiłam w 11 dpo A miałam taki
odczucie że jajeczko pękło dzień po iui. Mi sikaniec blady wyszedł już w tedy i pojechałam na bete.

Wiecie może jak jest z temeratura po duphastonie? Bo zazwyczaj w drugiej fazie cyklu mam temp 37,2. Od wczoraj i dziś mam 37,4. Taka wysoka to zazwyczaj wieczorem jest albo i wyższa ale rano nie przekraczała nigdy 37,2. Myślicie ze progesteron wpływa na wzrost temperatury?

reklama
Mi lekarz test kazał robić między 12-14 dni po inseminacji. Ze względu na dupka. Wiec skoro lekarz mówi 12 dni to chyba beta już coś pokaże. Jakieś objawy inne masz?
Właśnie nie bardzo , przy tej udanej to jakoś nie szczególne coś czułam, troszke mniej mulilo ale bylam przkonana że to po progesteronie bo przy poprzednich tez tak czulam troche wiec ciezko stwierdzic czy to rez bylo od tego ale fakt zezostalo to ze mna do 10 tc . Mi kazał po 14 ale nie wytrzymałam:p ja z tych bardzo niecierpliwych wolę już wiedzieć że nic nie wyszło niż żyć w niepewności

Do góry