reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hahaha przepraszam, ale uśmiałam się jak wyobraziłam sobie PŁOMIENIE [emoji91][emoji91][emoji91]
[emoji3][emoji3][emoji3]
Słownik-psikus [emoji3][emoji3][emoji3]

Życzę rychło rodzenstwa dla synów - najlepiej coreczki [emoji173]️
Haha faktycznie też się teraz uśmiałam
Właśnie plan na córcie jest ale po tylu latach starań to synuś będzie cudem

reklama
A jeszcze dziewczyny tak zapytam, czy po inseminacji w tym samym dniu lub później wspolzylyscie normlanie z M. ? Czy raczej nie .. bo różne są zdania na ten temat ..
My w tym udanym cały czas normalnie w dniu iui to nawet dwa razu i następne też dni. Ja nawet na karcie inf miałam od lekarza żeby współczuć , mojemu M nawet nie mówiłam żeby nie było spiny A żeby było przyjemnie i chyba pomogło :)

My w tym udanym cały czas normalnie w dniu iui to nawet dwa razu i następne też dni. Ja nawet na karcie inf miałam od lekarza żeby współczuć , mojemu M nawet nie mówiłam żeby nie było spiny A żeby było przyjemnie i chyba pomogło :)

Haha mam dzis dobry humor [emoji3][emoji3][emoji3]
Współczucie piękna sprawa [emoji3][emoji3][emoji3]
[emoji48][emoji48][emoji48]

No wlasnie juz trochę czytałam na internecie ze takie badania sa tak krotko ważne[emoji19]
Śledzę wątek i widzialam ze miałaś drożność? Powiedz mi czy bardzo bolalo? Tak w skali od 0 do 10? Bo ja bede prosić gina aby mi zrobil i juz sie panicznie boję
Tak byłam wczoraj, samo badanie nie bolało wcale i po badaniu tez ok. Ale jak wróciłam do domu to się okropnie poczułam, ale nie bolał mnie brzuch tylko miałam taki ucisk na klatkę piersiowa. Bardzo możliwe ze to jakieś uczulenie na ten płyn, bo chyba nie jest to standardowe odczucie ale lekarz mówił ze zależy jak się wpuszcza ta piankę, jak szybko to może wtedy bolec, a jak powolutku to nic nie czuć :)

Wczoraj zgodnie z planem miałam wizytę. Dzisiaj rozpoczęłam 25 tc.
Dziewczyny ważą 744 i 746 gr :D

Od kilku dni bardzo często stawiał mi się brzuch, co mnie niepokoiło. Lekarz zmierzyła mi szyjkę- 48 mm, a więc jest b.dobrze.
Jednak, żeby wyciszyć brzucho, zwiększyła mi luteinę do 2 tabletek 2 razy dziennie, dołożyła też duphaston 3 razy po 1 tabl. I no spe 3 razy po 1 tabl. Wspomniała o zatwardzeniach w związku z tym yaaaaaay :D

A dziewczyny bardzo ruchliwe. Kumulacja na miejsce po wieczornym prysznicu i na smarowaniu brzucha. Wtedy zaczyna się gruba impreza brzuch tańczy

A pytałam o szkołę rodzenia, kazała poczekać do 30 tc. Raczej i tak będzie cesarskie cięcie :( jedna z córek ułożona miednicowo, nóżkami w dół :( może jeszcze się przekręci...

Tyle z newsów :*

No i jestem po wizycie. 25.03. Mam mieć zrobiony stopień czystości pochwy i jeśli będzie odpowiedni to będę miała potem zrobione sonoHSG. Jednocześnie mam znowu brać letrozol i jeśli badanie wyjdzie w poniedziałek za tydzień dobre to będzie IUI w tym cyklu.
Gin powiedział, że jeśli są mikrozrosty czy coś zapchane to samo badanie powinno pomóc i wtedy może zaskoczymy i sie uda z dzidziusiem.
Jestem dobrej myśli ☺ a póki co czekam aż się @ skończy ☺
Hej jestem tu nowa wcześniej udzielalam się na forum biorących clostilbegyt brałam 3 cykle niestety nie pomogło. Zmieniłam lekarza to już mój trzeci ale wiem że on nam pomoże. Okazało się że clo brałam niepotrzebnie bo mam owulacje nie mam PCOS co stwierdził wcześniejszy lekarz... Teraz robiłam kolejne badania z krwi hormony witaminy itp. I dostałam zlecenie na badanie czystości pochwy. Jadę jutro. Widzę że ty już miałaś. Powiesz mi coś o tym badaniu? U ciebie było wszystko ok? Dodam że staramy się o dziecko 1,5 roku. Mąż w przyszłym tygodniu powtórzy jeszcze badania w innym laboratorium.
Trzymam za was wszystkie kciuki :)

reklama
Do góry