reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny, trochę mnie nie było. Czekam ciagle na okres ale wiem ze się nie doczekam bo dlaczego miał by się pojawić. Dziś 32 dc a mnie dziś dopadły jakieś dziwne dolegliwości, mianowicie ból odbytu. Skurcze sekundowe takie jakby kłucia po chwili puszcza. Wypróżnialam się normalnie i nigdy wcześniej nie miałam z tym styczności. Czy ktoś takie coś miał?

25 lutego jadę na badania krwi przed in vitro i mam nadzieje ze nic nie pokrzyżuje mi planów.

Na pewno badania beda ok i wystartujesz jak SZCZAŁA [emoji3] prosto do udanego transferu
[emoji1320][emoji1320][emoji1320]

Cześć Dziewczyny, odzywałam się tu kiedyś gdy przymierzałam się do inseminacji. Niestety na razie nie mogę wykonać drożności jajowodów bo męczę się z 3 bakterią a do tego badania musi być czysty posiew [emoji19] no ale mam nadzieję, że w kolejnym cyklu już się uda i na wiosnę wystartujemy z inseminacją. I tu chciałam Was zapytać: w którym dniu cyklu miałyście IUI przy jak długich cyklach?

A w międzyczasie gratuluję młodym mamom i tym co zobaczyły upragnione 2 kreski oraz trzymam kciuki za testujące niebawem [emoji4]
Nadrabiam zaległości na forum więc odpowiadam z opóźnieniem.Pierwszą na stymulowanym miałam w 14dc,drugą stymulowaną miałam w 20dc .W tym miesiącu nie podchodziłam do iui a miałam owu w 21 dc.
Mam długie cykle ostatnio kilka 36-37dniowych.

Nie musisz przy nich otwierac koperty. Odbierasz wynik i w domu otwierasz koperte:)
A przez Internet nie mają możliwości zobaczenia wyników?
Ja ostatnie robiłam w innym labo akurat byłam w innym mieście bo przecież każdy dobrze wie po co się robi bete . Więc Cię rozumiem .

A przez Internet nie mają
Wczoraj dostałam okresu jutro mam wizytę , postanowilismy że do trzech razy sztuka więc zaczynamy stymulacji do 3 iui . A później się zobaczy myślę o in vitro ale przeraża mnie ta kwota i myślę że nikt nie ma pewności czy jednorazowa .
Oczywiście, że nikt nie da pewniości. Pieniądze też zależy jak na to spojrzeć bo ja miałam tylko 1 iui bo dojazdy po 200km w jedną strone, monitiringi itd to był zbyt duży koszt, wcześniejsze starania na clo, minitoringi dla mnie to była strata czasu i pieniędzy, podeszliśmy do in vitro. Udało się za pierwszym razem. Mam peawie 9 miesięczną córke i nie żałuje, a o pieniądzach już nie pamiętam. Więcej stresu mnie kosztowała inseminacja niż cały proces in vitro. Pamiętaj, że trzeba wierzyć :)

reklama
Jak teraz podejdziemy do iui to z badaniami co robiłam wyjdzie około 8 tyś już . Zobaczymy do trzech razy sztuka . Może jutro zapytam o in vitro

Do góry