reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny, czy to normalne, że 10 dni po IUI mam wrażenie jak bym miała mdłości i odczucie chęci wymiotowania, ale nie wymiotuje? I strasznie boli mnie kość ogonowa i od tego pośladki w górnej części..tak, że siedzieć nie mogę :(

reklama
Dziewczyny potwornie bolą mnie okolice nerek . Właściwie to jedna strona bardzo a druga mniej. Nie przewiało mnie ani nic, problemów z nerkami też nigdy nie miałam problemów z nerkami. Nie chcę iść do lekarza bo dostanę leki a nie chce nic brać.Co mogę zrobić tak naturalnie ,wiecie może? Nospa i paracetamol nie pomaga a ja nie mogę się ruszyć

Goraca kapiel jesli to nerki
Fitolozyna do picia
Duuuuzo wody

Dziewczyny, czy to normalne, że 10 dni po IUI mam wrażenie jak bym miała mdłości i odczucie chęci wymiotowania, ale nie wymiotuje? I strasznie boli mnie kość ogonowa i od tego pośladki w górnej części..tak, że siedzieć nie mogę :(
Pij dużo u zakwaszaj mocz - witamina C, sok z cytryny, żurawiny tylko taki prawdziwy, herbata z żurawiny, pij i sikaj na zdrowie - jeśli to naprawdę nerki to przejdzie - a może to znak, że coś tam malusiego rośnie? niektóe dziewczyny tak czują! trzymam kciukasy :)

Pij dużo u zakwaszaj mocz - witamina C, sok z cytryny, żurawiny tylko taki prawdziwy, herbata z żurawiny, pij i sikaj na zdrowie - jeśli to naprawdę nerki to przejdzie - a może to znak, że coś tam malusiego rośnie? niektóe dziewczyny tak czują! trzymam kciukasy :)
Też trzymam! :) Myśl pozytywnie. Gorąca kąpiel odpada, niestety (matko, ja też nie mogę i tęsknię), czytałam, że z vit C też lepiej nie przesadzać teraz.
P.S. Dzisiaj rozpoczęłam 15 tc :D Młody już jest wielkości brzoskwini. Magia :)

Też trzymam! :) Myśl pozytywnie. Gorąca kąpiel odpada, niestety (matko, ja też nie mogę i tęsknię), czytałam, że z vit C też lepiej nie przesadzać teraz.
To racja przesadzać nie można z wit C, ale jak weźmiesz przez 3-4 dni po jednej do tego ogórki kiszone, sok z cytryny powinny objawy ustąpić... jeśli nie to bym zrobiła mocz, posiew jak wyjdą bakterie i skontrolowała u lekarza poprostu

Zanim się obejrzysz będziesz rodzić kochana :) i będzie wielkości arbuza :p matko moja niunia już ma 2 tygodnie! kiedy to minęło?

Taki mnie dziś przemyślenia odpadły odnośnie iui a raczej skuteczności wszystkie tutaj szukamy czytamy pytamy lekarza co powinnysmy po czego nie wolno stosujemy a ciąży mimo to brak, znam przypadek gdzie przy 4 podejściu znajomi już dali spokój podeszli bo lekarz im tak poradził następne miało być in vitro. 2dni po 4 iui pojechali na termy więc wiadomo woda gorąca (A niby nie wolno ) byli tam 3dni wrócili i na ostro remont mieszkania znajoma robiłam wszystko nosiła płytki malowania ściany przesuwala meble nawet parę razy zapomniał o progesteronie wziąść całkowicie dopuściła . Zrobiła bete po tygodniu od braku okresu a tu proszę ciąża. Wiem powiecie odblokowala się ala tyle czynników nie sprzyjających i się udało. Pisze wam to dla tego że od czwartku bije się z myślami że to moja winna że się nie udało że coś zrobiłam nie tak i na pewno nie jedna z was tak miła po zrobieniu testu.

reklama
Taki mnie dziś przemyślenia odpadły odnośnie iui a raczej skuteczności wszystkie tutaj szukamy czytamy pytamy lekarza co powinnysmy po czego nie wolno stosujemy a ciąży mimo to brak, znam przypadek gdzie przy 4 podejściu znajomi już dali spokój podeszli bo lekarz im tak poradził następne miało być in vitro. 2dni po 4 iui pojechali na termy więc wiadomo woda gorąca (A niby nie wolno ) byli tam 3dni wrócili i na ostro remont mieszkania znajoma robiłam wszystko nosiła płytki malowania ściany przesuwala meble nawet parę razy zapomniał o progesteronie wziąść całkowicie dopuściła . Zrobiła bete po tygodniu od braku okresu a tu proszę ciąża. Wiem powiecie odblokowala się ala tyle czynników nie sprzyjających i się udało. Pisze wam to dla tego że od czwartku bije się z myślami że to moja winna że się nie udało że coś zrobiłam nie tak i na pewno nie jedna z was tak miła po zrobieniu testu.
Mi lekarka kazała żyć normalnie. Tak jak bym nie wiedziała, że przeszłam IUI.. powiedziała, że mam korzystać z życia tak jak do tej pory, a jedyne czego nie powinnam to alkohol. A poza tym miałam się zachowywać tak jakbym nie wiedziała, że mogę być w ciąży, tak jak przy naturalnym poczęciu...

@Misia_91 nie zastanawiaj sie nad tym czemu bie wyszło. Myślę, że dużo zależy od naszego myślenia, więc trzeba myśleć pozytywnie :) na pewno nie powinnaś się zastanawiać dlaczego, co zrobiłaś źle itp.... głowa do góry!

Do góry