reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
jeśli masz regularne cykle, to oznacza z dużą dozą prawdopodobieństwa, że twoje pęcherzyki po pęknięciu i uwolnieniu jajeczka przekształcają się w ciałko żółte i produkują dostatecznie dużo progesteronu... spokojnie lekarze wiedzą co robią... stres na pewno Ci nie pomoże...

reklama
A to że czasem robią się cysty ?
jeśli masz regularne cykle, to oznacza z dużą dozą prawdopodobieństwa, że twoje pęcherzyki po pęknięciu i uwolnieniu jajeczka przekształcają się w ciałko żółte i produkują dostatecznie dużo progesteronu... spokojnie lekarze wiedzą co robią... stres na pewno Ci nie pomoże...

to jest wskazanie, żeby właśnie progesteronu nie podawać... bo jeśli poda go się za wcześnie to się robi torbiel... chyba, że na usg 2 dni po iui by nie było pęcherzyka wtedy się podaję ewentualnie...

Aha . Dziękuję bardzo za info. Myślałam że może zapomniał mi wypisać. Już raz pomylił moje papiery,zgody które miał podpisać mąż i zamiast na inseminacje z dawcą dał na normalną.
to jest wskazanie, żeby właśnie progesteronu nie podawać... bo jeśli poda go się za wcześnie to się robi torbiel... chyba, że na usg 2 dni po iui by nie było pęcherzyka wtedy się podaję ewentualnie...

10.01: @LolaLolina - wizyta ciążowa
12.01: @redferrari - wizyta u gin, @Sami@ - testowanie [emoji1320]
15.01: @reqiem - wizyta
19.01: @reqiem - Termin Porodu![emoji1348]
23.01: @Dzoannna - testowanie
30.01: @Artemida90 - wizyta ws.
Ivf
28.01: @Koraliki - wizyta u gin
04.02: @redferrari - Termin Porodu![emoji64]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320][emoji1320]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

@LolaLolina - milych widoczkow dzisiaj, czekamy na dobre wiesci o kropeczkach Twoich[emoji3]

Ja z kolei przed stymulacja mam jeszcze zrobic test, poniewaz na usg bylo jajeczko gotowe, test owulcyjny we wtorek byl pozytywny, dzialania byly[emoji3]wiec trzeba ciaze wykluczyc bo jak to lekarz powiedzial - mial przypadki ze przed samym ivf pacjentka zachodzila w ciaze... Tak jak @reqiem prawda? [emoji3][emoji3][emoji3]

Milego dnia!
951374C0-83E4-412C-B100-E74B7F6C8BD2.jpeg6572FAB3-E7E3-412E-9194-C2D1F3FD6DDE.jpeg

Hej!
Ja powoli zaczynam wracać do żywych. Póki co dalej mam drzemki w ciągu dnia, jednak całe szczęście mdłości nie są całodzienne a zawroty głowy lekko odpuszczają

Co do dzisiejszej wizyty- wszystko przebiega wzorcowo. Mamy komplet kończynek i prawidłowe tętno ;) moje wyniki również bardzo dobre. Obecnie jestem s połowie 12 tc. Maluszki- co widoczne na fotkach- mają 5,09 cm i 5,26 cm :D a majtały szkitkami bezwiednie na usg, szok :D

Mam też pytanie do dziewczyn z trójmiasta. Czy miałyście do czynienia z gine Wartecką-Zielińską? Mój lekarz mnie dzisiaj do niej przekierował z uwagi na ciążę bliźniaczą. Wskazana lekarz pracuje również w szpitalu na patologii ciąży.

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 932259Zobacz załącznik 932260

Hej!
Ja powoli zaczynam wracać do żywych. Póki co dalej mam drzemki w ciągu dnia, jednak całe szczęście mdłości nie są całodzienne a zawroty głowy lekko odpuszczają

Co do dzisiejszej wizyty- wszystko przebiega wzorcowo. Mamy komplet kończynek i prawidłowe tętno ;) moje wyniki również bardzo dobre. Obecnie jestem s połowie 12 tc. Maluszki- co widoczne na fotkach- mają 5,09 cm i 5,26 cm :D a majtały szkitkami bezwiednie na usg, szok :D

Mam też pytanie do dziewczyn z trójmiasta. Czy miałyście do czynienia z gine Wartecką-Zielińską? Mój lekarz mnie dzisiaj do niej przekierował z uwagi na ciążę bliźniaczą. Wskazana lekarz pracuje również w szpitalu na patologii ciąży.

No super maluszki[emoji173]️[emoji173]️
Fajnie ze wszystko ok i w miare lepiej sie czujesz[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
Szybko czas leci, juz 3 miesiac u Ciebie[emoji3]
Wypoczywaj i ciesz sie szczesciem
Trzymam kciuki za lepsze samopoczucie mamusi[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Jestem wyśmienitym przykładem torbieli polekowej. No, ale ja obstawiałam na Ovitrelle, a nie Duphaston. Za to "wyhodowałem" 6 cm torbiel. Ostatnio miała tylko 3,5 cm, więc się zmniejsza :) A Dupka brałam od 2 dnia po IUI. Po dwie dziennie. Teraz biorę jedną.

reklama
Jestem wyśmienitym przykładem torbieli polekowej. No, ale ja obstawiałam na Ovitrelle, a nie Duphaston. Za to "wyhodowałem" 6 cm torbiel. Ostatnio miała tylko 3,5 cm, więc się zmniejsza :) A Dupka brałam od 2 dnia po IUI. Po dwie dziennie. Teraz biorę jedną.
To ja wyhodowałam na closi okaz 6 cm, zaś na puregonie 7 i 8 cm (wchłonęły sie do (12 tc)

Do góry