reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Mam takie pytanie do Was, może się orientujecie. Co ile cykli można robić inseminację ? Lepiej np. co cykl czy można zrobic sobie dłuższą przerwę (4-5 msc, rok) . Czy to nie przeszkadza ? :/
Dochodzi kwestia badań które trzeba powtarzać co 6 mies, koszt całkiem spory. Ja szłam za ciosem, raz tylko miałam miesiąc przerwy dlatego, że jajka nie rosły

reklama
Ja niestety nie doczekałam testowania...okres dostałam już dziś czyli 3 dni wcześniej...a w tym cyklu nie mogę podejść do drugiej insemki bo klinika w święta nie pracuje a pewnie wtedy wypadłaby iui. Także tylko alkohol ratuje żeby nie zwariować w święta

Przykro mi

Kochana moze wypoczniji zrelaksuj sie i moze napij[emoji3][emoji3][emoji3] wszystko dla dobra głowy ktorama ogromny wplyw
[emoji8][emoji8][emoji8]
Trzymaj sie dzielnie!

Mam takie pytanie do Was, może się orientujecie. Co ile cykli można robić inseminację ? Lepiej np. co cykl czy można zrobic sobie dłuższą przerwę (4-5 msc, rok) . Czy to nie przeszkadza ? :/

Wg mnie przerwa zupelnie w niczym nie przeszkadza -
Mozesz robic nawet co miesiac jesli organizm jest zdrowy i sa wskazania po wizycie lekarza. A przerwy - to juz od Ciebie zalezy czy chcesz odpoczac[emoji3]

Zobacz załącznik 924534 Zobacz załącznik 924533 Zobacz załącznik 924532

Wczorajsza wizyta przebiegła bardzo dobrze. Lekarz wszystko pomierzył i powiedział ży wyniki wzorcowe :D
Niesamowite doznanie usłyszeć tętno <3

Ja niestety czuję się beznadziejnie. Oprócz standardowych mdłości (caluśka doba), ciągła senność i bóle głowy, to jestem dość często na granicy omdlenia- wszystko to normalne. Jednak lekarz bardzo intensywnie przekonywał mnie że powinnam iść na l4, bo ciąża bliźniacza. I jestem od dzisiaj. Miałam pracować zdalnie do końca stycznia, ale ja faktycznie czuję się fatalnie i średnio funkcjonuję.
I straszliwe zachcianki mam. Ja w cale nie jadam słodyczy, jestem fanką serów, ogólnie wytrawnych rzeczy. A teraz na śniadanie najlepsza jest dla mnie pszenna buła z dżemem i jogurt owocowy :))))

Gratulacje super zdjęcia
Ja też liczyłam na bliźniaki hehe ale mam mojego jednego lobuza który nie chce wyjść hehe
Zdrówka życzę i dokładnie lepiej posiedzieć w domu żeby potem sobie nic nie zarzucić. Ja w ciazy mam też gorsza koordynację nawet raz padłam na ogródku latem i nogę miałam szyta. Na początku tez miałam kolke nerkowa, potem ta noga jedna zszyta druga kolano zdarte. Raz na schodach się przewróciłam a w zeszlym tygodniu nadgarstek oparzylam para nad garnkiem. Masakra jak nigdy w krótkim czasie pełno wypadków ale za każdym razem największy strach o maleństwo.

Zobacz załącznik 924534 Zobacz załącznik 924533 Zobacz załącznik 924532

Wczorajsza wizyta przebiegła bardzo dobrze. Lekarz wszystko pomierzył i powiedział ży wyniki wzorcowe :D
Niesamowite doznanie usłyszeć tętno <3

Ja niestety czuję się beznadziejnie. Oprócz standardowych mdłości (caluśka doba), ciągła senność i bóle głowy, to jestem dość często na granicy omdlenia- wszystko to normalne. Jednak lekarz bardzo intensywnie przekonywał mnie że powinnam iść na l4, bo ciąża bliźniacza. I jestem od dzisiaj. Miałam pracować zdalnie do końca stycznia, ale ja faktycznie czuję się fatalnie i średnio funkcjonuję.
I straszliwe zachcianki mam. Ja w cale nie jadam słodyczy, jestem fanką serów, ogólnie wytrawnych rzeczy. A teraz na śniadanie najlepsza jest dla mnie pszenna buła z dżemem i jogurt owocowy :))))
Ja też jestem ostatnio jak pszenno-glutenowy potwor. Unikałam zawsze pieczywa, a teraz tak mnie ciągnie do białej buły z maselkiem. Straszne. Karygodne. Bardzo źle mi z tym.
Przypomnij który tydzień u Ciebie (liczonej od owu)? P.S. W weekend mam ambitny plan zrobić sobie jakas fajne menu obiadowo-pudełkowe na cały tydzień, zeby nie mieć napaści głodu :rolleyes:

Ja też jestem ostatnio jak pszenno-glutenowy potwor. Unikałam zawsze pieczywa, a teraz tak mnie ciągnie do białej buły z maselkiem. Straszne. Karygodne. Bardzo źle mi z tym.
Przypomnij który tydzień u Ciebie (liczonej od owu)? P.S. W weekend mam ambitny plan zrobić sobie jakas fajne menu obiadowo-pudełkowe na cały tydzień, zeby nie mieć napaści głodu :rolleyes:

Taaaak pszenna bułka z masełkiem smakuje jak niebo :D do tej pory chleb pełnoziarnisty z zerowym wkładem m. Pszennej :D

U mnie 8 tydzień, liczony od ostatniej mies.

Jeśli chodzi o dietę to mąż codziennie rano robi mi soki wyciskarką woolnobrotową, dodaje burak, seler, marchew, pietruszkę, szpinak, jarmuż i jabłko- w różnych kombinacjach. Do tego gotuje zdrowo :)

reklama
Gratulacje super zdjęcia
Ja też liczyłam na bliźniaki hehe ale mam mojego jednego lobuza który nie chce wyjść hehe
Zdrówka życzę i dokładnie lepiej posiedzieć w domu żeby potem sobie nic nie zarzucić. Ja w ciazy mam też gorsza koordynację nawet raz padłam na ogródku latem i nogę miałam szyta. Na początku tez miałam kolke nerkowa, potem ta noga jedna zszyta druga kolano zdarte. Raz na schodach się przewróciłam a w zeszlym tygodniu nadgarstek oparzylam para nad garnkiem. Masakra jak nigdy w krótkim czasie pełno wypadków ale za każdym razem największy strach o maleństwo.
Auć :(
Mnue lekarz przestrzegł przed szybkim wstawaniem, o uraz głowy nie jest ciężko, a z ciężarówką w szpitalu nic nie zrobià

Do góry