Tak.Czyli po punkcji?
reklama
A czemu na zatkanych robili?
Po niedługim czasie od rozpoczęcia leczenia miałam drożność i super drożne. Potem przez jakiś czas jeszcze nie było decyzji o iui. Potem iui w oparciu o tamtą drożność. A w między czasie musiałam przejść jakiś stan zapalny i zatkanie. Tak więc laparo i druga drożność po chyba 7 iui i zonk, zatkane. Tak więc te 7 prawie na 100 % były na zatkanych. 2 były po, z czego jedna tak szczerze dość dobrze rokowała. Ale lekarze i tak czarno to widzą.
Ostatnia edycja:
A do dziewczyn co pisały o in vitro. Nie myślcie o mnie źle. Jesteście wszystkie wspaniałe, każdy ma prawo mieć swoje zdanie itp. My z mężem nie chcemy mrozić zarodków tylko komórki. Więc się boję bo moje szanse są dużo dużo mniejsze jeśli chodzi o powodzenie. A z drugiej strony boję się też i bliźniaków. Dwóch chłopców. Jak ja bym dała rade z dwoma łobuziakami. Od razu zapłaciła bym i podwójnie gdyby ktoś dał pewność jednego, zdrowego maluszka...
16.11: @anolianna - wizyta kontrolna
@Artemida90 - usg kontrolne po zastrzykach
17.11: @Misia_91 - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
20.11: @reqiem - konsultacja prenatalna i echo serca maluszka
22.11: @Dzoannna kontrola usg przed IUI
27.11: @reqiem - wizyta
01.12: @redferrari - wizyta u gin
16.12: @anolianna - Termin Porodu![emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu![emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu![emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu![emoji64]
Czy kogoś dopisać do kalendarza?
@Artemida90 - usg kontrolne po zastrzykach
17.11: @Misia_91 - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
20.11: @reqiem - konsultacja prenatalna i echo serca maluszka
22.11: @Dzoannna kontrola usg przed IUI
27.11: @reqiem - wizyta
01.12: @redferrari - wizyta u gin
16.12: @anolianna - Termin Porodu![emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu![emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu![emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu![emoji64]
Czy kogoś dopisać do kalendarza?
@anolianna powodzenia na wizycie[emoji3]
@Artemida90 - udanego podglądania jajek!![emoji3]
@LolaLolina & @Misia_91 czekamy na wyniki bety [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
@Artemida90 - udanego podglądania jajek!![emoji3]
@LolaLolina & @Misia_91 czekamy na wyniki bety [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
Po niedługim czasie od rozpoczęcia leczenia miałam drożność i super drożne. Potem przez jakiś czas jeszcze nie było decyzji o iui. Potem iui w oparciu o tamtą drożność. A w między czasie musiałam przejść jakiś stan zapalny i zatkanie. Tak więc laparo i druga drożność po chyba 7 iui i zonk, zatkane. Tak więc te 7 prawie na 100 % były na zatkanych. 2 były po, z czego jedna tak szczerze dość dobrze rokowała. Ale lekarze i tak czarno to widzą.
Kurde to jakas masakra. Skad wiedziec ze nagle po badaniu zatkaly sie znowu?? Ciekawe...
A minelo od 1 droznosci wiecej niz pol roku?
reqiem
Fanka BB :)
Niestety po laparoskopii po pół roku - roku jajowody mają skłonności żeby się zatkać, nawet jeśli wcześniej były droższe. Taki efekt uboczny. Jeżeli nie wychodzi nadal to niestety badanie trzeba powtarzać co jakiś czas, to jedyny sposób .Kurde to jakas masakra. Skad wiedziec ze nagle po badaniu zatkaly sie znowu?? Ciekawe...
A minelo od 1 droznosci wiecej niz pol roku?
Niestety po laparoskopii po pół roku - roku jajowody mają skłonności żeby się zatkać, nawet jeśli wcześniej były droższe. Taki efekt uboczny. Jeżeli nie wychodzi nadal to niestety badanie trzeba powtarzać co jakiś czas, to jedyny sposób .
Aha
W takim razie pewnie przed ivf robimy od nowa wszystkie badania + badanie droznosci i nie wiadomo czy jeszcze nie laparoskopie?
reqiem
Fanka BB :)
Do ivf nie ma znaczenia czy jajowody są drożne czy nie , bo omijasz ten etap zupełnie [emoji6] bardzo często wskazaniem do ivf są właśnie niedrożne jajowody [emoji6]Aha
W takim razie pewnie przed ivf robimy od nowa wszystkie badania + badanie droznosci i nie wiadomo czy jeszcze nie laparoskopie?
reklama
@agatgagat jak sie czujesz Ty i Jasio?
Podziel się: