reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Evelevel miło, że o mnie pamiętasz :) A Ty jak tam? Jak Twoja córcia?
Ja jeszcze w listopadzie zaczynam pierwszą procedurę in vitro. Na razie jestem spokojna, a co będzie później się okaże...non stop podczytuje wątek Kto po in vitro ;) Trzymaj za mnie kciuki :*

A gdzie podchodzisz jesli mozna spytac i mniej wiecej jaki koszt? Bo ja tez zbieram powoli informacje...
Ile czasu zajely Wam badania przed przystapieniem?
I czy przyczyna u Ciebie znana?

Trzymam kciuki!!![emoji1320][emoji1320][emoji1320]

reklama
A gdzie podchodzisz jesli mozna spytac i mniej wiecej jaki koszt? Bo ja tez zbieram powoli informacje...
Ile czasu zajely Wam badania przed przystapieniem?
I czy przyczyna u Ciebie znana?

Trzymam kciuki!!![emoji1320][emoji1320][emoji1320]
Będę podchodzić w Poznaniu klinika przy szpitalu na ul. Polnej. Lekarz mówił, że w 11.000 zł powinniśmy się zmieścić. Ja mam endometriozę otrzewnową i 1 niedrożny jajowód, u męża też wyniki słabsze, ale po leczeniu u androloga znacznie się poprawiły. Międzu czasie 4 IUI. Starania od 7 lat.
W tym cyklu robiłam prolaktynę i tarczycę i antyTPO. Potem badania wirusowe, które są wymagane on i ja ok. 1.000 zł nas wyniosły. Jeszcze mam 1 wizytę u lekarza, rozpisze mi leki na stymulację i potem jak szanowana @ przyjdzie zaczynamy przygodę...
A Ty ile miałaś już IUI?

Evelevel miło, że o mnie pamiętasz :) A Ty jak tam? Jak Twoja córcia?
Ja jeszcze w listopadzie zaczynam pierwszą procedurę in vitro. Na razie jestem spokojna, a co będzie później się okaże...non stop podczytuje wątek Kto po in vitro ;) Trzymaj za mnie kciuki :*
Świetnie, cieszę się, że podchodzisz do ivf chociaż z drugiej strony chciałabym, żeby nikt nie miał takiej potrzeby. A u nas ok, mała rośnie, je, śpi i rozrabiac już powoli zaczyna. Wykorzystuje mamusie do granic możliwości ale to najpiękniejsze uczucie na świecie być mama. Życzę Ci tego i trzymam mocno kciuki, żeby udało się za pierwszym razem.

Świetnie, cieszę się, że podchodzisz do ivf chociaż z drugiej strony chciałabym, żeby nikt nie miał takiej potrzeby. A u nas ok, mała rośnie, je, śpi i rozrabiac już powoli zaczyna. Wykorzystuje mamusie do granic możliwości ale to najpiękniejsze uczucie na świecie być mama. Życzę Ci tego i trzymam mocno kciuki, żeby udało się za pierwszym razem.
Dziękuję Ci bardzo za dobre słowo. Czas najwyższy iść krok dalej.
To musi być cudowne jak Cię tak Misia wykorzystuje ;) Też tak chcę ;)

Będę podchodzić w Poznaniu klinika przy szpitalu na ul. Polnej. Lekarz mówił, że w 11.000 zł powinniśmy się zmieścić. Ja mam endometriozę otrzewnową i 1 niedrożny jajowód, u męża też wyniki słabsze, ale po leczeniu u androloga znacznie się poprawiły. Międzu czasie 4 IUI. Starania od 7 lat.
W tym cyklu robiłam prolaktynę i tarczycę i antyTPO. Potem badania wirusowe, które są wymagane on i ja ok. 1.000 zł nas wyniosły. Jeszcze mam 1 wizytę u lekarza, rozpisze mi leki na stymulację i potem jak szanowana @ przyjdzie zaczynamy przygodę...
A Ty ile miałaś już IUI?

Ja mialam 2 IUI, napisalam Ci na priv

Dziewczyny wczoraj miałam iui tak jak wczoraj czułam się całkiem normalnie to dzisiaj czuje taki ucisk jak przed okrem i dużo śluzu czy może to oznaczać że jajeczka pękło i dlatego takie dolegliwości?

04.11: @Marzennn - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
05.11: @Misia_91 - IUI
07.11: @Marzena87 - Termin Porodu![emoji64]
08.11: @Dzoannna - testowanie [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
13.11: @reqiem - wizyta
@agatgagat - wizyta ciążowa
16.11: @anolianna - wizyta kontrolna
01.12: @redferrari - wizyta u gin
16.12: @anolianna - Termin Porodu![emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu![emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu![emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu![emoji64]

Czy ktoś chce się dopisać do kalendarza?

@Marzennn testowalas dzis?
Witam, testowac nie musialam bo dostalam okres :-(Niestety iui nie udalo sie .Teraz juz poprostu odpuszczam ,nigdy nie sadzilam ze poczecie dziecka jest takie trudne.Juz mam 2 dzieci I pamietam nawet dzien ich poczecia ,zanim doszlo do zaplodnienia wiedzialam ze bede w ciazy .Wtedy nawet nie mialam pojecia kiedy sa dni plodne .Pamietam ze przy synku tylko raz doszlo do zblizenia niekontrolowanego I odrazu strzal trafiony .Nigdy nie pamietalam kiedy mialam ostatni okres ,nie sledzilam zadnych stron internetowych ,nie chodzilam po lekarzach...Nawet nie wiedzialam kiedy powinno sie uprawiac seks aby zajsc w ciaze ... Dla mnie wtedy bylo jasne ze seks bez zabespieczenia prowadzi zawsze do Ciazy .Teraz przez ta obsesje zajscia w ciaze stalam sie wrakiem czlowieka .Moim zyciem bylo odliczanie czasu do okresu , lykanie tabletek I doszukiwanie sie objawow ciazy ...Pozniej rozpacz .Po 2latach staran stalam sie kobieta z przeogromna depresja,nic mnie nie cieszy a zazdrosc kiedy widze patologiczne malolaty ktore zachodza w kolejna ciaze dobija.To nie jest zycie dlatego poprostu musze sie pogodzic z tym ze nie bede miala wiecej dzieci I wkoncu zaczac racjonalnie myslec nie o tym kiedy bede miala owulacje aby szybko dzialac po czym siedziec z paznokciami w buzi I myslec czy sie udalo ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
07.11: - @Marzena87 - Termin Porodu![emoji64]
08.11: @Dzoannna - testowanie [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
12.11: @agatgagat - usg III trymestru
13.11: @reqiem - wizyta
@agatgagat - wizyta ciążowa
15.11: @LolaLolina - testowanie [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
16.11: @anolianna - wizyta kontrolna
17.11: @Misia_91 - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
01.12: @redferrari - wizyta u gin
16.12: @anolianna - Termin Porodu![emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu![emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu![emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu![emoji64]

Czy ktoś chce się dopisać do kalendarza?

Wykorzystajcie dzisiejsze sloneczko na maksa! Moze byc jedno z ostatnich!

@Marzena87 daj znac po wizycie i trzymamy kciuki za Malucha!

Ostatnia edycja:
Do góry