Witam, testowac nie musialam bo dostalam okres :-(Niestety iui nie udalo sie .Teraz juz poprostu odpuszczam ,nigdy nie sadzilam ze poczecie dziecka jest takie trudne.Juz mam 2 dzieci I pamietam nawet dzien ich poczecia ,zanim doszlo do zaplodnienia wiedzialam ze bede w ciazy .Wtedy nawet nie mialam pojecia kiedy sa dni plodne .Pamietam ze przy synku tylko raz doszlo do zblizenia niekontrolowanego I odrazu strzal trafiony .Nigdy nie pamietalam kiedy mialam ostatni okres ,nie sledzilam zadnych stron internetowych ,nie chodzilam po lekarzach...Nawet nie wiedzialam kiedy powinno sie uprawiac seks aby zajsc w ciaze ... Dla mnie wtedy bylo jasne ze seks bez zabespieczenia prowadzi zawsze do Ciazy .Teraz przez ta obsesje zajscia w ciaze stalam sie wrakiem czlowieka .Moim zyciem bylo odliczanie czasu do okresu , lykanie tabletek I doszukiwanie sie objawow ciazy ...Pozniej rozpacz .Po 2latach staran stalam sie kobieta z przeogromna depresja,nic mnie nie cieszy a zazdrosc kiedy widze patologiczne malolaty ktore zachodza w kolejna ciaze dobija.To nie jest zycie dlatego poprostu musze sie pogodzic z tym ze nie bede miala wiecej dzieci I wkoncu zaczac racjonalnie myslec nie o tym kiedy bede miala owulacje aby szybko dzialac po czym siedziec z paznokciami w buzi I myslec czy sie udalo ;-)
Niestety plodnosc z wiekiem spada i to jest fakt. Nie jest tak latwo pozniej.
Kazda z nas przechodzi te rozczarowania i to rozumie. Jesli czujesz ze musisz przerwac to jasne...
A moze zmiana podejscia na bardziej wyluzowane oraz troche przerwy pomoze Ci odzyskac sily, czego Ci zycze!!