On ma taki głos że zmarły z grobu by się obudził [emoji23][emoji23][emoji23]
Hahah to dobrze ze go zna[emoji23][emoji23][emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
On ma taki głos że zmarły z grobu by się obudził [emoji23][emoji23][emoji23]
To porównywalnie nam wyszło bo mi w tych różnych wyliczeniach wychodziło dziś od 880 do 910 w zależności od algorytmu - wychodzi ta moja mała Alusia 5 dni młodsza niż jest więc się zmniejszyło, bo wcześniej było o 8 dni młodsza a jeszcze wcześniej o 10 więc wydaje mi się, że idziemy w dobrym kierunku - jajka z miodem pomagają chyba
Dlaczego IUI? Azoospermia męża. Dlatego nasieniem dawcy. Diagnostyka: drożność jajowodów (lewy niedrożny, prawy ok), czystosc pochwy (bosz, jak to brzmi), HIV, HCV, TSH, toksoplazmoza, chlamydia, itd.-klasyka, podstawy. Progesteronu nie miałam badanego. Ani przed ani po. Generalnie z hormonów to tylko TSH. Wszystkie ww w normie. Mam do tego wyniki tarczycowe, które zleciła mi endokrynolog - podwyższone antyTPO z którym nie trzeba nic robić - wg wskazan tylko dieta.A miałaś badany progesteron po iui? Teoretycznie nie trzeba progesteronu po iui bo ciałko zżółte samo produkuje... Właściwie poza kwasem foliowym albo jakimś np: femibion Natan zero nic Ci nie trzeba... A jakie badania robiliście przed? Jaki powód iui? Przed kolejną może trzeba trochę diagnostykę poszerzyc żeby sobie dopomoc?
Dzięki za wsparcie O przyczynach słów kilka kawałek niżej.Hej witamy Ciebie!
Przykro mi ze sie nie udalo. Ale nie poddawaj sie. Ja jestem po 2 IUI, do 3 razy sztuka, tak ustalilismy, potem IVF. Kazda nieudana proba kosztuje duzo emocji. Ale nie poddawaj sie. Dobrze ze sie juz zdecydowalas na leczenie, teraz trzeba dzialac dalej. Jestes juz blizej celu!
Trzymaj sie dzielnie!
Napisz cos wiecej jaka przyczyna itp?
A miałaś coś "na pekniecie" pęcherzyka? Bo bez badania LH i estradiolu to trudno moment owulacji wychwycić... Hmmm... Prolaktyne by się przydało sprawdzić to nie jakieś drogie badanie więc bym zrobiła na własną rękę 2-5 dcDlaczego IUI? Azoospermia męża. Dlatego nasieniem dawcy. Diagnostyka: drożność jajowodów (lewy niedrożny, prawy ok), czystosc pochwy (bosz, jak to brzmi), HIV, HCV, TSH, toksoplazmoza, chlamydia, itd.-klasyka, podstawy. Progesteronu nie miałam badanego. Ani przed ani po. Generalnie z hormonów to tylko TSH. Wszystkie ww w normie. Mam do tego wyniki tarczycowe, które zleciła mi endokrynolog - podwyższone antyTPO z którym nie trzeba nic robić - wg wskazan tylko dieta.
Nic nie dostałam na pęknięcie. Dzień wczesniej miał 23 mm, więc spory. Prolaktynę chyba rzeczywiście sprawdzę na własną rękę. Dzięki.A miałaś coś "na pekniecie" pęcherzyka? Bo bez badania LH i estradiolu to trudno moment owulacji wychwycić... Hmmm... Prolaktyne by się przydało sprawdzić to nie jakieś drogie badanie więc bym zrobiła na własną rękę 2-5 dc
Dziękuje Ci za pomoc :-* mnie tylko głowa przeszkadza w zajściu w ciążę. Mój mąż też znerwicowany jest. Wczoraj pogadalismy od serca bo juz było miedzy nami tak źle i napięcie sięgało zenitu. Wszystko przez krążące dręczące myśli i ogólny zły stan psychiczny. Może warto poszukać pomocy u kogoś takiego. Dziękuję
Dlaczego IUI? Azoospermia męża. Dlatego nasieniem dawcy. Diagnostyka: drożność jajowodów (lewy niedrożny, prawy ok), czystosc pochwy (bosz, jak to brzmi), HIV, HCV, TSH, toksoplazmoza, chlamydia, itd.-klasyka, podstawy. Progesteronu nie miałam badanego. Ani przed ani po. Generalnie z hormonów to tylko TSH. Wszystkie ww w normie. Mam do tego wyniki tarczycowe, które zleciła mi endokrynolog - podwyższone antyTPO z którym nie trzeba nic robić - wg wskazan tylko dieta.