Koraliki
Fanka BB :)
Kurczę, no właśnie wydaje mi się, że trochę mało tych "wspomagaczy" dostałam. Brałam Aromek w okolicach 5-7 dnia cyklu. Poza tym nic wiecej. A do tego zadnych wskazówek Aż strach pomyśleć ile kobietek może wpaść na "genialny" pomysł picia alkoholu albo palenia papierochow, bo lekarz im nie powiedział, ze nie mozna. Trochę ta "opieka lekarska" mi się nie podoba. Poziom prolaktyny też ponoć powinno się mierzyć, a ja takiego wskazania również nie miałam. EchWitamy Cię cieplutko, przykro, że okres przyszedł, ale naturalnie też nie zawsze za pierwszym razem zaskoczy, są tu dziewczyny co się im za pierwszym udało, są takie co za 2 i są takie co po in vitro dopiero się udało różnie bywa. Wytrwałości i spokoju życzę.
Objawy masz od podwyższonego progesteronu - pewnie dostałaś luteinę, lutinus lub duphaston po iui - dodatkowo ciałko żółte powstające z resztek pęcherzyka po pęknięciu produkuje progesteron więc jest go często dużo i daje on właśnie objawy - zbieranie się wody, podwyższoną temperaturę zaparcia lub mdłości, ból podbrzusza. Wszystkie one znaczą albo okres albo ciąże i wróżyć z nich nie polecamy. Jeśli okres jest normalny siłą to ja bym już na betę nie szła - bo szkoda pieniążków leczenie do tanich nie należy - no chyba, że da Ci to spokój to wiadomo spokój jest bezcenny.
Trzymaj się - ściskam gorąco!