reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ja już po wizycie. Nasiedziałam się bo lekarka się spóźniła i mimo, że byłam 15 min wcześniej to i tak byłam ósma dopiero. I przeraziłam się bo same starsze panie do niej, a te młodsze to tak jak ja w zastępstwie od mojego doktorka. Ale suma sumaru miło się zaskoczyłam bo lekarka była bardzo miła! Zbadała mnie ginekologicznie i zrobiła usg. Pokazała dzidzie i jest taaaaka piękna! Płakać mi się chce ciągle bo to najpiekniejszy widok jaki w życiu widziałam! Ma takie piękne nóżki i buzie! Juz nie chude patyki tylko normalne kitajce do schrupania, pięknie się wiercił i serduszko ładnie bije [emoji4] ogólnie z dzidzią wszystko ok. Niestety nie mam zdjęcia , nie znam dalej płci i nie wiem ile waży ani nic bo pytała o prenatalne i mówiłam, że niedługo mam mieć to mówiła, że wtedy lekarz wszystko powie. No już trudno poczekam [emoji4] ale na gołe oko widziałam, że urósł baaaardzo od ostatniej wizyty, to już się nie mieścił w kadrze [emoji16] zakochałam się [emoji7][emoji7][emoji7] moje dzieciątko kochane [emoji173][emoji173][emoji173]
Niestety mocz mam kiepski muszę zrobić posiew. I ciśnienie oczywiście wysokie jak zwykle przy wizycie [emoji23] no i pytałam czy to normalne, że tak nisko czuje, pokazałam jej gdzie i powiedziała, że jak najbardziej normalne bo macica jest nisko.
Teraz spokojnie czekam na prenatalne [emoji4]

Ja już po wizycie. Nasiedziałam się bo lekarka się spóźniła i mimo, że byłam 15 min wcześniej to i tak byłam ósma dopiero. I przeraziłam się bo same starsze panie do niej, a te młodsze to tak jak ja w zastępstwie od mojego doktorka. Ale suma sumaru miło się zaskoczyłam bo lekarka była bardzo miła! Zbadała mnie ginekologicznie i zrobiła usg. Pokazała dzidzie i jest taaaaka piękna! Płakać mi się chce ciągle bo to najpiekniejszy widok jaki w życiu widziałam! Ma takie piękne nóżki i buzie! Juz nie chude patyki tylko normalne kitajce do schrupania, pięknie się wiercił i serduszko ładnie bije [emoji4] ogólnie z dzidzią wszystko ok. Niestety nie mam zdjęcia , nie znam dalej płci i nie wiem ile waży ani nic bo pytała o prenatalne i mówiłam, że niedługo mam mieć to mówiła, że wtedy lekarz wszystko powie. No już trudno poczekam [emoji4] ale na gołe oko widziałam, że urósł baaaardzo od ostatniej wizyty, to już się nie mieścił w kadrze [emoji16] zakochałam się [emoji7][emoji7][emoji7] moje dzieciątko kochane [emoji173][emoji173][emoji173]
Niestety mocz mam kiepski muszę zrobić posiew. I ciśnienie oczywiście wysokie jak zwykle przy wizycie [emoji23] no i pytałam czy to normalne, że tak nisko czuje, pokazałam jej gdzie i powiedziała, że jak najbardziej normalne bo macica jest nisko.
Cieszę się że z dzidzią wszystko dobrze i pięknie się rozwija:-D:-) :) gratulacje :):):)

Hej Dziewczyny,

Od jutra zaczynam brać Aromek i powiem szczerze, ze po przeczytaniu ulotki jestem lekko przerażona [emoji33] Aromek to to samo co Lametta, ja biorę od dwóch cyklu i jestem zadowolona, pęcherzyki bardzo ładnie rosną, a wcześniej miałam z tym problem, endometrium też super , więc ja jak najbardziej polecam :):unsure:

Czy to aby na pewno dobre tabletki? [emoji28]

Co do tej zdrowej diety to oczywiście bez fast foodów, i produktów wysokoprzetworzonych lub półprzetworzonych jak np: marynowane mięso.
Bez białego cukru i syropu glukozowo-fruktozowego i innych cukrzaków, bez słodyczy, słodkich napojów, lodów, jogurtów smakowych itd. dozowlony ksylitol stewia erytrol
Bez słonych przekąsek wiadomo.
Dużo warzyw najlepiej surowych.
Nabiał, mięso, jaja najlepiej eko od rolnika - jeśli masz kontakty.
Według mojej dietetyk - wędlinom mówimy nie! Marynujemy i pieczemy mięsko i ciach na kanapki.
Pszenicy też mówimy nie! podobno jest mocno zmodyfikowana i sieje spustoszenie w ograniźme, a więc z pieczywa tylko żytnie 100% n zakwasie, makarony bez przenicy, żytnie lub gryczane,
Dużo zdrowych tłuszczy:siemię lniane, orzechy różnej maści, avokado, dobrej jakości oleje i oliwy, olej kokosowy, ryby oceaniczne nie duże (raczej nie rekin, łosoś, marlin).
Patrz na skład wszystkich produktów im krótszy tym lepszy :D
To tak w skrócie... jeśli Cię nie przerażają koszta polecam wizytę u dobrego dietetyka :)

Cieszę się że wszystko dobrze :)
A co Ty tak nisko czujesz? ;p

Super, bardzo sie ciesze ze wszystko ok - niech milosc kwitnie[emoji7][emoji7][emoji7]

reklama
Co do tej zdrowej diety to oczywiście bez fast foodów, i produktów wysokoprzetworzonych lub półprzetworzonych jak np: marynowane mięso.
Bez białego cukru i syropu glukozowo-fruktozowego i innych cukrzaków, bez słodyczy, słodkich napojów, lodów, jogurtów smakowych itd. dozowlony ksylitol stewia erytrol
Bez słonych przekąsek wiadomo.
Dużo warzyw najlepiej surowych.
Nabiał, mięso, jaja najlepiej eko od rolnika - jeśli masz kontakty.
Według mojej dietetyk - wędlinom mówimy nie! Marynujemy i pieczemy mięsko i ciach na kanapki.
Pszenicy też mówimy nie! podobno jest mocno zmodyfikowana i sieje spustoszenie w ograniźme, a więc z pieczywa tylko żytnie 100% n zakwasie, makarony bez przenicy, żytnie lub gryczane,
Dużo zdrowych tłuszczy:siemię lniane, orzechy różnej maści, avokado, dobrej jakości oleje i oliwy, olej kokosowy, ryby oceaniczne nie duże (raczej nie rekin, łosoś, marlin).
Patrz na skład wszystkich produktów im krótszy tym lepszy :D
To tak w skrócie... jeśli Cię nie przerażają koszta polecam wizytę u dobrego dietetyka :)

Dzięki bardzo!!!

Do góry