reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Beta była poniżej 0.1. Dziś 1dc. W porownaniu z wczorajszym bolem to dzis jest wspaniale. W Invicta robi się histeroskopie. Chyba będę zmuszona tam wrócić. Mam mętlik w głowie. Nie wiem gdzie z tym iść i w ogóle jak się leczyć żeby było ok. Byłam już u kilkunastu lekarzy. Wszędzie mówią ze nie jest źle, badania są ok. Czepiają się jedynie hormonów męskich. I nic z tego nadal nie wynika.można mieć kocioł w głowie.
Wydaje mi się, że tak... że w invicta zrobisz histeroskopię, spokojnie kochana nerwy w niczym nie pomogą - odpocznij na wakacjach i na spokojnie po powrocie się tym zajmij... a hormony męskie zbijasz lekami?

reklama
Dziś 1dc. Nie sugerują nic. Zrobili podstawowe badania i do domu. Dlatego chcę zrobić histeroskopie. Czytałam,że to dobre i dokladne badanie macicy. Miałam sono hsg ale nic złego nie pokazało. Nie chce mi się wierzyć, że taka moja natura i można mieć aż tak bolesny początek okresu. Porażka.
Ja miałam w szpitalu laparoskopie połączoną z histeroskopią. Skierowanie miałam od lekarza prowadzącego. A moja siostra samą histeroskopie w znieczuleniu ogólnym też w szpitalu. A że lekarce operującej nie podobało się endometrium to miała pobrany wycinek do badania. Po 3 tyg. wyniki dobre. Musiała być po skończonej miesiączce a przed owulacją czyli między 6-15dc.

Ooo, a myslalam, ze to rzadkosc. A pekaly, po ilu godzinach, po jednym zastrzyku? Ja wzielam wczoraj ok. 16 a jutro moze iui. Po ovitrelle nie pekly. Ciekawe co po tym.
Mi pękły w obu przypadkach, natomiast ciężko mi się wypowiedzieć o skuteczności bo mi co miesiąc pęcherzyki i tak pękają. Z tego co czytałam gonapeptyl jest skuteczniejszy niż ovitrelle

mi same zawsze pękają, więc też trudno powiedzieć, a po ovitrelle przy ivf zostały mi 4 torbiele z którymi borykam się do teraz, więc nie wiem co myśleć... chociaż ovitrelle miałam jedną ampułkę a 7 pęcherzyków i kilka mniejszych więc może jak się na tyle rozłożyło to te niepobrane w punkcji poprostu nie pękły? Nie wiadomo...

Ja miałam w szpitalu laparoskopie połączoną z histeroskopią. Skierowanie miałam od lekarza prowadzącego. A moja siostra samą histeroskopie w znieczuleniu ogólnym też w szpitalu. A że lekarce operującej nie podobało się endometrium to miała pobrany wycinek do badania. Po 3 tyg. wyniki dobre. Musiała być po skończonej miesiączce a przed owulacją czyli między 6-15dc.
Dziękuje za pomoc. A długo czekalyscie? I gdzie ?

Hormonow? A nasienie emek ma ok tak? Jest pod opieka jakiegos speca co mu te hormony reguluje?
Mam podwyższone( niewiele) hormony dhea i czasem testosteron . Niski progesteron. Mąż ma słabą morfologie 4 mies temu miał 2% prawidłowych. Kuracje przechodzi pod opieką lekarza. Musi sprawdzić czy leki poprawily sprawę ;-)

Hej kobietki !
@zuzik85 Ale ten czas leci !! Dopiero pisałaś o pozytywnej becie !! Szok :D A płeć swoich maluszkow już znasz ?❤

Przeczytałam ostatnich 30stron bo więcej bym nie dała rady i dawno nie zaglądałam ;)

@cikulinka A co u Ciebie ? Udzielasz sie tu troszkę czy nie ?? Odezwij się ❤

reklama
Hej, w nocy zaczal sie straszny bol. Rano juz nie moglam chodzic tak bolaly jajniki I plecy. Wzielam nospe I apap bo bym nie dotarla na iui. Rano okazalo sie ze wszystki pechole popekaly po gonapeptylu, jest troche plynu. Musialy wiec peknac kilka godzin wstecz. IUI byla ok.10. A teraz czekanie. Pechole wczoraj byly 25, 28, 29, endo wczoraj 10,5 dzis drugi lekarz napisal 8,8. Mam ogromna nadzieje, pecherzyki w koncu pekly, nikt nie mowil ze za duze. Ale musze brac taka ewentualnosc.

Do góry