reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Beta była poniżej 0.1. Dziś 1dc. W porownaniu z wczorajszym bolem to dzis jest wspaniale. W Invicta robi się histeroskopie. Chyba będę zmuszona tam wrócić. Mam mętlik w głowie. Nie wiem gdzie z tym iść i w ogóle jak się leczyć żeby było ok. Byłam już u kilkunastu lekarzy. Wszędzie mówią ze nie jest źle, badania są ok. Czepiają się jedynie hormonów męskich. I nic z tego nadal nie wynika.można mieć kocioł w głowie.
Wydaje mi się, że tak... że w invicta zrobisz histeroskopię, spokojnie kochana nerwy w niczym nie pomogą - odpocznij na wakacjach i na spokojnie po powrocie się tym zajmij... a hormony męskie zbijasz lekami?

reklama
Dziś 1dc. Nie sugerują nic. Zrobili podstawowe badania i do domu. Dlatego chcę zrobić histeroskopie. Czytałam,że to dobre i dokladne badanie macicy. Miałam sono hsg ale nic złego nie pokazało. Nie chce mi się wierzyć, że taka moja natura i można mieć aż tak bolesny początek okresu. Porażka.
Ja miałam w szpitalu laparoskopie połączoną z histeroskopią. Skierowanie miałam od lekarza prowadzącego. A moja siostra samą histeroskopie w znieczuleniu ogólnym też w szpitalu. A że lekarce operującej nie podobało się endometrium to miała pobrany wycinek do badania. Po 3 tyg. wyniki dobre. Musiała być po skończonej miesiączce a przed owulacją czyli między 6-15dc.

Ooo, a myslalam, ze to rzadkosc. A pekaly, po ilu godzinach, po jednym zastrzyku? Ja wzielam wczoraj ok. 16 a jutro moze iui. Po ovitrelle nie pekly. Ciekawe co po tym.
Mi pękły w obu przypadkach, natomiast ciężko mi się wypowiedzieć o skuteczności bo mi co miesiąc pęcherzyki i tak pękają. Z tego co czytałam gonapeptyl jest skuteczniejszy niż ovitrelle

mi same zawsze pękają, więc też trudno powiedzieć, a po ovitrelle przy ivf zostały mi 4 torbiele z którymi borykam się do teraz, więc nie wiem co myśleć... chociaż ovitrelle miałam jedną ampułkę a 7 pęcherzyków i kilka mniejszych więc może jak się na tyle rozłożyło to te niepobrane w punkcji poprostu nie pękły? Nie wiadomo...

Ja miałam w szpitalu laparoskopie połączoną z histeroskopią. Skierowanie miałam od lekarza prowadzącego. A moja siostra samą histeroskopie w znieczuleniu ogólnym też w szpitalu. A że lekarce operującej nie podobało się endometrium to miała pobrany wycinek do badania. Po 3 tyg. wyniki dobre. Musiała być po skończonej miesiączce a przed owulacją czyli między 6-15dc.
Dziękuje za pomoc. A długo czekalyscie? I gdzie ?

Hormonow? A nasienie emek ma ok tak? Jest pod opieka jakiegos speca co mu te hormony reguluje?
Mam podwyższone( niewiele) hormony dhea i czasem testosteron . Niski progesteron. Mąż ma słabą morfologie 4 mies temu miał 2% prawidłowych. Kuracje przechodzi pod opieką lekarza. Musi sprawdzić czy leki poprawily sprawę ;-)

Hej kobietki !
@zuzik85 Ale ten czas leci !! Dopiero pisałaś o pozytywnej becie !! Szok :D A płeć swoich maluszkow już znasz ?❤

Przeczytałam ostatnich 30stron bo więcej bym nie dała rady i dawno nie zaglądałam ;)

@cikulinka A co u Ciebie ? Udzielasz sie tu troszkę czy nie ?? Odezwij się ❤

reklama
Hej, w nocy zaczal sie straszny bol. Rano juz nie moglam chodzic tak bolaly jajniki I plecy. Wzielam nospe I apap bo bym nie dotarla na iui. Rano okazalo sie ze wszystki pechole popekaly po gonapeptylu, jest troche plynu. Musialy wiec peknac kilka godzin wstecz. IUI byla ok.10. A teraz czekanie. Pechole wczoraj byly 25, 28, 29, endo wczoraj 10,5 dzis drugi lekarz napisal 8,8. Mam ogromna nadzieje, pecherzyki w koncu pekly, nikt nie mowil ze za duze. Ale musze brac taka ewentualnosc.

Do góry