reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
A tak właśnie wygląda zabawa mojego dziecka w ostatnim czasie. Tu akurat widzimy pupę [emoji23][emoji23]
IMG_20180704_144240.jpg

Załączniki

• IMG_20180704_144240.jpg
    IMG_20180704_144240.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 375
A Brałaś cos z dha w ciąży? Od kiedy nie bierzesz?
I na kiedy masz TP?
Ale wiesz co Kochana o dha ja aż tak bardzo się nie martwię. Całą ciążę jem ryby, szproty, śledzie tak ok 2 razy w tygodniu. Po za tym codziennie pije koktajl z sałaty, kiwi, brokuła i siemienia lnianego plus jogurt, bo bardzo dobrze mi działa na perystaltykę. W siemieniu lnianym jest dużo dha tak jak i w tłustych rybach morskich a raz w tyg staram się też jeść rybę na obiad [emoji6] dlatego skonsultowała to że swoją koleżanką, która jest technologiem żywinosci i stwierdziła, że suplementy plus odżywianie to troszkę zbyt dużo, dlatego wolałam odstawić prochy i oprzeć się na odżywianiu [emoji4] i tak całą ciążę wpycham w siebie progesteron, nospe magnez i do tego heparyna. Moja wątroba nie będzie zbyt zadowolona po takich dawkach tego wszystkiego aha mało tabletkowa jestem. Wolę unikać i biorę tylko w razie największej konieczności. Apap w ciąży brałam 3 razy jak już masaze i okłady n głowę nie pomagały.

Ale wiesz co Kochana o dha ja aż tak bardzo się nie martwię. Całą ciążę jem ryby, szproty, śledzie tak ok 2 razy w tygodniu. Po za tym codziennie pije koktajl z sałaty, kiwi, brokuła i siemienia lnianego plus jogurt, bo bardzo dobrze mi działa na perystaltykę. W siemieniu lnianym jest dużo dha tak jak i w tłustych rybach morskich a raz w tyg staram się też jeść rybę na obiad [emoji6] dlatego skonsultowała to że swoją koleżanką, która jest technologiem żywinosci i stwierdziła, że suplementy plus odżywianie to troszkę zbyt dużo, dlatego wolałam odstawić prochy i oprzeć się na odżywianiu [emoji4] i tak całą ciążę wpycham w siebie progesteron, nospe magnez i do tego heparyna. Moja wątroba nie będzie zbyt zadowolona po takich dawkach tego wszystkiego aha mało tabletkowa jestem. Wolę unikać i biorę tylko w razie największej konieczności. Apap w ciąży brałam 3 razy jak już masaze i okłady n głowę nie pomagały.
Dziękuję!
Zaciekawił mnie ten koktajl. Jak go robisz? Wrzucasz wszystko w blender, potem jogurt? (Naturalny?) i pijesz?

Mmm uwielbiam rybki. Nawet do szprotek z głowami sie przekonałam [emoji9] [emoji9] [emoji9]

reklama
Dziękuję!
Zaciekawił mnie ten koktajl. Jak go robisz? Wrzucasz wszystko w blender, potem jogurt? (Naturalny?) i pijesz?

Mmm uwielbiam rybki. Nawet do szprotek z głowami sie przekonałam [emoji9] [emoji9] [emoji9]
Tak dokładnie, czasami zmieniam brokuł na np szpinak. Ogólnie warzywa zielone liściaste zawierają dużo kwasów omega 3 i dlatego są bardzo polecane. Sałatę wrzucam razem z jogurtem bo inaczej przyklejała mi się do pojemnika w blenderze a tak się ładnie miksuje. Czasami dla innego smaku dorzucam banana żeby było ciut słodsze [emoji6]

Do góry