reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
A tak właśnie wygląda zabawa mojego dziecka w ostatnim czasie. Tu akurat widzimy pupę [emoji23][emoji23]
IMG_20180704_144240.jpg

Załączniki

• IMG_20180704_144240.jpg
    IMG_20180704_144240.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 386
A Brałaś cos z dha w ciąży? Od kiedy nie bierzesz?
I na kiedy masz TP?
Ale wiesz co Kochana o dha ja aż tak bardzo się nie martwię. Całą ciążę jem ryby, szproty, śledzie tak ok 2 razy w tygodniu. Po za tym codziennie pije koktajl z sałaty, kiwi, brokuła i siemienia lnianego plus jogurt, bo bardzo dobrze mi działa na perystaltykę. W siemieniu lnianym jest dużo dha tak jak i w tłustych rybach morskich a raz w tyg staram się też jeść rybę na obiad [emoji6] dlatego skonsultowała to że swoją koleżanką, która jest technologiem żywinosci i stwierdziła, że suplementy plus odżywianie to troszkę zbyt dużo, dlatego wolałam odstawić prochy i oprzeć się na odżywianiu [emoji4] i tak całą ciążę wpycham w siebie progesteron, nospe magnez i do tego heparyna. Moja wątroba nie będzie zbyt zadowolona po takich dawkach tego wszystkiego aha mało tabletkowa jestem. Wolę unikać i biorę tylko w razie największej konieczności. Apap w ciąży brałam 3 razy jak już masaze i okłady n głowę nie pomagały.

Ale wiesz co Kochana o dha ja aż tak bardzo się nie martwię. Całą ciążę jem ryby, szproty, śledzie tak ok 2 razy w tygodniu. Po za tym codziennie pije koktajl z sałaty, kiwi, brokuła i siemienia lnianego plus jogurt, bo bardzo dobrze mi działa na perystaltykę. W siemieniu lnianym jest dużo dha tak jak i w tłustych rybach morskich a raz w tyg staram się też jeść rybę na obiad [emoji6] dlatego skonsultowała to że swoją koleżanką, która jest technologiem żywinosci i stwierdziła, że suplementy plus odżywianie to troszkę zbyt dużo, dlatego wolałam odstawić prochy i oprzeć się na odżywianiu [emoji4] i tak całą ciążę wpycham w siebie progesteron, nospe magnez i do tego heparyna. Moja wątroba nie będzie zbyt zadowolona po takich dawkach tego wszystkiego aha mało tabletkowa jestem. Wolę unikać i biorę tylko w razie największej konieczności. Apap w ciąży brałam 3 razy jak już masaze i okłady n głowę nie pomagały.
Dziękuję!
Zaciekawił mnie ten koktajl. Jak go robisz? Wrzucasz wszystko w blender, potem jogurt? (Naturalny?) i pijesz?

Mmm uwielbiam rybki. Nawet do szprotek z głowami sie przekonałam [emoji9] [emoji9] [emoji9]

reklama
Dziękuję!
Zaciekawił mnie ten koktajl. Jak go robisz? Wrzucasz wszystko w blender, potem jogurt? (Naturalny?) i pijesz?

Mmm uwielbiam rybki. Nawet do szprotek z głowami sie przekonałam [emoji9] [emoji9] [emoji9]
Tak dokładnie, czasami zmieniam brokuł na np szpinak. Ogólnie warzywa zielone liściaste zawierają dużo kwasów omega 3 i dlatego są bardzo polecane. Sałatę wrzucam razem z jogurtem bo inaczej przyklejała mi się do pojemnika w blenderze a tak się ładnie miksuje. Czasami dla innego smaku dorzucam banana żeby było ciut słodsze [emoji6]

Do góry