reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
O dobrze ze jestescie. Mam pytanie jak to jest z ta refundacja. Mam teraz leki ovalep I gonapeptyl. Bez ref. Jakies 360 I 190 zl. Z refundacja kilka zlotych. Jesli je kupie na refundacje to zostana mi dwa cykle refundowane z tymi lekami? Czy w ogole dwa cykle gdzie bede mogla miec ref.leki?

reklama
O dobrze ze jestescie. Mam pytanie jak to jest z ta refundacja. Mam teraz leki ovalep I gonapeptyl. Bez ref. Jakies 360 I 190 zl. Z refundacja kilka zlotych. Jesli je kupie na refundacje to zostana mi dwa cykle refundowane z tymi lekami? Czy w ogole dwa cykle gdzie bede mogla miec ref.leki?
Zostaną Ci w ogole dwa cykle refundowane bez wzgledu na leki i czy inseminacja czy in vitro.

Ale do iui czy do ivf? 3 refundację należą się do ivf i tam trzeba spełnić warunki, żeby były refundowane a co do leków do iui to nie wiem. Ja clo miałam refundowane ale to zawsze były jakieś grosze.

Edit: o widzisz Agnieszka Ci odpisała więc ja swoją wypowiedź cofam bo nawet nie wiedziałam, że do iui też można mieć tylko 3 refundację.

Refundowane są trzy cykle stymulacji, i jeśli kupisz refundowane do iui to potem jak byś chciałą do ivf będziesz miała pełną kwotę - z tym że do iui to będzie kilkaset złotych do ivf około 3 tysiące, więc jeśli masz w zamiarze podchodzić do ivf to lepiej teraz zapłacić - bo nie liczy się ile leków tylko ile podejść do stymulacji. Ja zawsze płaciłam - tyle, że mi organizm się pobudził i tylko raz miałam 3 zastrzyki i raz 1 zastrzyk więc w sumie nie dużo potem wystarczył aromek żeby była piękna ovulka. A do ivf to bym chyba z 4,5 tyś wydała, bo organizm słabo reagował jak na złość.

nie mogę się już doczekać - pojutrze wizyta i zobaczę wreszcie moją Alusię... Stęskniłam się za nią - ja to powinna mieć sprzęt do USG w domu i cały czas bym ją oglądała kruszynkę moją :) wariatka ze mnie :)

nie mogę się już doczekać - pojutrze wizyta i zobaczę wreszcie moją Alusię... Stęskniłam się za nią - ja to powinna mieć sprzęt do USG w domu i cały czas bym ją oglądała kruszynkę moją :) wariatka ze mnie :)
Nie wariatka, mam to samo. Ja sobie kupiłam detektor tętna i zaczęłam mała słuchać gdzieś od ok 16 tyg. Teraz nawet jak buszuje w brzuchu też jak się stęsknieni za serduszkiem to podsłuchuje [emoji6] czasami nawet słychać jak się porusza [emoji16] rzadziej to robię niż wcześniej, ale też teraz fajna frajda dla mojego M, bo on nie zawsze może poczuć kopniaki więc sobie przy ajmniej posłucha [emoji6]

reklama
Ratunku! Najadłam się grzanek z masłem czosnkowym (podobno teraz dzieci gromadzą tłuszczyk więc im dogadzam) i chyba pęknę! A jeszcze zupa kalafiorowa i fasolka szparagowa... [emoji12]

Uściski dla zaglądających na wątek ;)

Do góry