O dobrze ze jestescie. Mam pytanie jak to jest z ta refundacja. Mam teraz leki ovalep I gonapeptyl. Bez ref. Jakies 360 I 190 zl. Z refundacja kilka zlotych. Jesli je kupie na refundacje to zostana mi dwa cykle refundowane z tymi lekami? Czy w ogole dwa cykle gdzie bede mogla miec ref.leki?
reklama
Agnieś191
Fanka BB :)
Zostaną Ci w ogole dwa cykle refundowane bez wzgledu na leki i czy inseminacja czy in vitro.O dobrze ze jestescie. Mam pytanie jak to jest z ta refundacja. Mam teraz leki ovalep I gonapeptyl. Bez ref. Jakies 360 I 190 zl. Z refundacja kilka zlotych. Jesli je kupie na refundacje to zostana mi dwa cykle refundowane z tymi lekami? Czy w ogole dwa cykle gdzie bede mogla miec ref.leki?
Ale do iui czy do ivf? 3 refundację należą się do ivf i tam trzeba spełnić warunki, żeby były refundowane a co do leków do iui to nie wiem. Ja clo miałam refundowane ale to zawsze były jakieś grosze.O dobrze ze jestescie. Mam pytanie jak to jest z ta refundacja. Mam teraz leki ovalep I gonapeptyl. Bez ref. Jakies 360 I 190 zl. Z refundacja kilka zlotych. Jesli je kupie na refundacje to zostana mi dwa cykle refundowane z tymi lekami? Czy w ogole dwa cykle gdzie bede mogla miec ref.leki?
Edit: o widzisz Agnieszka Ci odpisała więc ja swoją wypowiedź cofam bo nawet nie wiedziałam, że do iui też można mieć tylko 3 refundację.
zuzik85
Ja do IUI nigdy nie miałam refundacji wiec nie pomogę
reqiem
Spóźnia sie mówisz? [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]Oj Zuzik uwazaj tam na siebie
A moj okres sie spoznia i moze uda sie w nowym cyklu iui zrobic. No chyba ze moja intuicja ....
redferrari
Refundowane są trzy cykle stymulacji, i jeśli kupisz refundowane do iui to potem jak byś chciałą do ivf będziesz miała pełną kwotę - z tym że do iui to będzie kilkaset złotych do ivf około 3 tysiące, więc jeśli masz w zamiarze podchodzić do ivf to lepiej teraz zapłacić - bo nie liczy się ile leków tylko ile podejść do stymulacji. Ja zawsze płaciłam - tyle, że mi organizm się pobudził i tylko raz miałam 3 zastrzyki i raz 1 zastrzyk więc w sumie nie dużo potem wystarczył aromek żeby była piękna ovulka. A do ivf to bym chyba z 4,5 tyś wydała, bo organizm słabo reagował jak na złość.
redferrari
nie mogę się już doczekać - pojutrze wizyta i zobaczę wreszcie moją Alusię... Stęskniłam się za nią - ja to powinna mieć sprzęt do USG w domu i cały czas bym ją oglądała kruszynkę moją wariatka ze mnie
Nie wariatka, mam to samo. Ja sobie kupiłam detektor tętna i zaczęłam mała słuchać gdzieś od ok 16 tyg. Teraz nawet jak buszuje w brzuchu też jak się stęsknieni za serduszkiem to podsłuchuje [emoji6] czasami nawet słychać jak się porusza [emoji16] rzadziej to robię niż wcześniej, ale też teraz fajna frajda dla mojego M, bo on nie zawsze może poczuć kopniaki więc sobie przy ajmniej posłucha [emoji6]nie mogę się już doczekać - pojutrze wizyta i zobaczę wreszcie moją Alusię... Stęskniłam się za nią - ja to powinna mieć sprzęt do USG w domu i cały czas bym ją oglądała kruszynkę moją wariatka ze mnie
reklama
zuzik85
Ratunku! Najadłam się grzanek z masłem czosnkowym (podobno teraz dzieci gromadzą tłuszczyk więc im dogadzam) i chyba pęknę! A jeszcze zupa kalafiorowa i fasolka szparagowa... [emoji12]
Uściski dla zaglądających na wątek
Uściski dla zaglądających na wątek
Podziel się: