reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
o matko ja w domu i wytrzymać nie mogę - jutro wizyta zobaczymy jak moje torbiele, bo mi się już nudzi to leżenie wrrrrrrrr....
Czekam na dobre wieści jutro :) Na pewno się wchłonęły, a jak nie, to przynajmniej zaczęły ;)
No widzisz.. Ty już masz dość leżenia, a ja chętnie bym poleżała ;) Nie dogodzisz :) :p
Jeśli już będzie wszystko dobrze to chciałabyś wrócić do pracy, czy raczej zostajesz na zwolnieniu już do końca?

reklama
kochana a na kiedy Ci potrzebne? może jutro uda mi się receptę wydębić to bym Ci wysłała napoczęty listek a sama nowy bym mniała
Mam jeszcze do konca tygodnia tabletek, wczoraj chcialam kupic, bo bylam pewna ze wyda mi bez recepty ale nic z tego, a wizyte mam dopiero 03.07 i zapomnialam odtatnio powiedziec ze mi braknie.

Zawsze możesz kupić ten słabszy i brać po 3-4 tabletki wystarczy... po pierwsze jego poziom nie spada tak szybko w organizmie - po drugie aż tyle nie potrzebujemy - oni nam dają na w razie jakby gdyby. On jest zalecany, gdy w rodzinie były problemy z zamknięciem cewy nerwowej u dzieci, normalnie można brać ten słabszy - ja ostatnio też zapomniałam się upomnieć o receptę i mój gin powiedział, że wystarczyło, że wzięłam tego zwykłego, ale mi przepisze bo taniej!

Zawsze możesz kupić ten słabszy i brać po 3-4 tabletki wystarczy... po pierwsze jego poziom nie spada tak szybko w organizmie - po drugie aż tyle nie potrzebujemy - oni nam dają na w razie jakby gdyby. On jest zalecany, gdy w rodzinie były problemy z zamknięciem cewy nerwowej u dzieci, normalnie można brać ten słabszy - ja ostatnio też zapomniałam się upomnieć o receptę i mój gin powiedział, że wystarczyło, że wzięłam tego zwykłego, ale mi przepisze bo taniej!
No wiem właśnie, ale jakos lepiej bym sie czuła biorac go [emoji16]

Dziewczyny pytanie za 100 punktów czy po inseminacji można latać samolotem ? Opalać się itd ? Niby mój ginekolog twierdzi że trzeba normalnie funkcjonować i żyć. Pytałam go czy po gonalu można się opalać, to powiedział że przeciwwskazań nie ma. Chodzi mi o Słońce naturalne a nie solarium. Jak zapytałam czy można jeździć rowerem to powiedział tak oczywiście ale ja jakoś mam obawy i przed lataniem też...

Dziewczyny pytanie za 100 punktów czy po inseminacji można latać samolotem ? Opalać się itd ? Niby mój ginekolog twierdzi że trzeba normalnie funkcjonować i żyć. Pytałam go czy po gonalu można się opalać, to powiedział że przeciwwskazań nie ma. Chodzi mi o Słońce naturalne a nie solarium. Jak zapytałam czy można jeździć rowerem to powiedział tak oczywiście ale ja jakoś mam obawy i przed lataniem też...
generalnie póki nie jesteś w ciąży to latać możesz - ile kobiet nie wie do 6 tygodnia i lata? spokojnie!
ze słońcem to już inna sprawa bo ono wpływa na nasze samopoczucie, odwania, wysusza skórę, sprzyja rakowi - ja wogóle w każdym stanie odradzam opalanie ale to ja. Spacer owszem, ale leżenie na słońcu odradzam :)
rower za to świetny pomysł - ruch sprzyja ukrwieniu macicy a ukrwienie sprzyja implantacji :) tylko bez ekscesów na spokojnie a nie wyczynowo :D

Ja w udanym cyklu byłam bardzo aktywna (może akurat to coś dało), akurat była upalna majowka jak zachodziłam w ciąże, wtedy jeszcze o tym nie wiedzac i mielismy wolne obydowje i bylismy na imprezce rodzinnej, na rybach, na rowerach pare razy , byliśmy nad woda, siłą rzeczy sie opalajac, duzo spacerowalismy i za dwa tyg test pozytywny [emoji16] wszystko z umiarem i głową i można [emoji4] latać też. Kobiety w ciąży też mogą latać samolotem [emoji4] im mniej sie stresujesz tym wszystkim tym lepiej dla Ciebie i ewentalnej ciazy [emoji4]

reklama
Do góry