reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzień dobry :-)
U mnie słonecznie pełną parą:tak::tak::tak::tak::tak:
A ja siedzę przy śniadanku znów z kawą lurą gdzie chyba już więcej mleka aniżeli kawy:szok:
Kobitki meldować mi się tu bo mam ochote pogadać:-)

reklama
Hej ja też się witam!
U mnie pochmurno i znów przelotny deszcz ze sniegiem brrrrrr
A wybieram się na jakieś zakupki typu luteina i na jakieś ciuszki skoczę:-)
Ja też piję kawkę rozpuszcz.z dużąąą ilością mleka.

Ostatnia edycja:
No ja mam nadzieję, że będę !musiała! dzwonić do doktora po kolejne recepty na lutke u dupka, bo wczoraj tak wyliczyłam to dupka mam do niedzieli- ale wyliczył skubany:-):-)

Hej kobity. Ja mam zapal lutka jeszcze 5 opakowań:) Byłam dziś w poradni genetycznej i odebrałam wyniki, wyszło że mam w mutacji C677T w genie stwierdzono występowanie heterozygoty CT. W skrócie chodzi o to że jak zajdę w ciążę to zaraz muszę brać kwas foliowy 15 mg. Pisze że w terapii hiperhomocysteinemii u kobiet z nawracającymi poronieniami stosuje się właśnie ten kwas foliowy, pirydoksyny, kobalaminy y preparaty zmniejszające krzepliwość krwi. Czyli tak jak lekarz mówił że włączy mi terapię: heparyna drobnocząsteczkowa łączona z kwasem acetylosalicylowym. Mam też większe ryzyko wystąpienie miażdżycy i choroby zakrzepowo-zatorowej, choroby niedokrwiennej serca.
Mam zrobić badanie kariotyp, z tego co pamiętam to ktoś już to badanie robił. U mnie na fundusz terminy na następny rok, a prywatnie koszt 400 zł od osoby, a musimy razem zrobić. Czy któraś z was robiła to badanie i gdzie?? Czy na NFZ i ile czekała??
Sylha czekam z niecierpliwością na test.

sony czyli teraz jak zajdziesz to leki cos pomoga si?
a te badania cholernie drogie... skad na to brac ;/ polityka prorodzinna.. powinny byc takie badania robione od reki.. w labo zwyklym ;/ a nie .. zeby ino kase zedrzec bo wiedza ze sie czlowiekowi spieszy!

Sony- ty lecisz z tymi terminami medycznymi jak profesjonalny medyk :-), ale jak dobrze zrozumiałam to geny OK, większa dawka kwasu i wszystko się dobrze ułoży?!?!
A z tymi badaniami to lepiej nie gadać- moim zdanie to są również baaaardzo ważne badania jeżeli są do tego wskazania, ale no tak nałogowy palacz ma więcej przywilejów, nawet jak sam sobie jest winien choroby......
Lindi- zostawiam testowanie na środę, jak majty się strachem nie przepełnią:-D
Ja już nie wiem czy ja sobie sama wkręcam czy rzeczywiście mnie dzisiaj troszkę dół brzucha pobolewa:baffled::baffled::baffled::baffled: ach te moje schizy......
Dziewczyny pamietacie jak pisałam Wam o łyżwach M- uznali reklamację:-):-) i możemy przyjechać po inny towar lub gotówkę, bo się nie nadają do naprawy!!!!No to teraz bym chciała spotkać tego cwaniaczka z łyzwami za 1500zł i się mu nosa ukręcić!!!!:-)

Ostatnia edycja:
Sylha Twoja środa z testowaniem napewno bedzie szczęśliwa tak jak moja.

A to tak dla rozrywki ....

ŚRODA – Dzień Merkurego – Budhavara - Budha, Tareya Jest to dzień Merkurego, księcia obrotności i bystrości. Merkury odpowiada za intelekt i uczenie się – te czynności szczególnie współgrają z energiami środy. Jest to dzień w najwyższym stopniu sprzyjający porozumiewaniu się z innymi, a także sprawiedliwym ocenom i osądom. Wszelkie rozmowy i negocjacje powinny się zakończyć sukcesem. Kolor wzmacniający środową energię to niebieski - zarówno jaśniejszy, jak i ciemniejszy. Dobrze jest podkreślić go jakimś białym i fioletowym akcentem.
Często to najbardziej niespokojny dzień tygodnia. Środowy pośpiech jest przyczyną wielu nieprzyjemnych zdarzeń. Pamiętajmy wszakże, że Merkury sprzyja wszelkiego rodzaju operacjom handlowym i pieniężnym, zakupom i krótkim wyjazdom, nawiązywaniu handlowych znajomości, podpisywaniu umów. Tego dnia warto próbować rozwiązywać złożone problemy, pisać listy i prowadzić negocjacje. W diecie zalecana jest różnorodność, ale przede wszystkim warto poprawić perystaltykę jelit, jedząc pokarmy roślinne bogate w błonnik – owoce i warzywa. Pójdą nam też na zdrowie orzechy włoskie, zupa z dyni, kompot z suszu owocowego, konfitura z borówek. W środy zaczynamy wszelkie kuracje ziołami spod znaku Merkurego: konwalią, lawendą, piołunem, paprocią, koprem, pietruszką, jałowcem, sokiem z granatu.
- W środę można zorganizować wesele, założyć szkołę czy bibliotekę.
- Można przygotowywać leki, opracowywać nowe projekty i wdrażać je w życie.
- Jest dobrym dniem do wszelkich biznesów. Można korzystnie kupować i sprzedawać.
- Nie należy zaczynać działań niepewnych i mogących przysporzyć trosk i niepokojów.
- Dzień dobry na spotkanie ukochanych.
Wiecej: ASTROLOGIA Indyjska: Znaczenie Planet Dni Tygodnia

Mnie też bolał brzuch jak na @ więc miałam bardzo mieszane uczucia...ale widocznie bolący brzuch to nie tylko @

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny nie ma medycznego udowodnienia, że to co mi wyszło może powodować poronienia. Ponoć jest tyle samo kobiet zdrowych, co chorych i u tych i u tych tyle samo było poronień. Więc lekarz powiedział, że może ale nie musi powodować poronienia. Kwas foliowy 15 mg od początku ciąży obowiązkowy i pod specjalnym nadzorem:) Ale mam się nic nie martwić.
Salha mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry