reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej kobity. Ja mam zapal lutka jeszcze 5 opakowań:) Byłam dziś w poradni genetycznej i odebrałam wyniki, wyszło że mam w mutacji C677T w genie stwierdzono występowanie heterozygoty CT. W skrócie chodzi o to że jak zajdę w ciążę to zaraz muszę brać kwas foliowy 15 mg. Pisze że w terapii hiperhomocysteinemii u kobiet z nawracającymi poronieniami stosuje się właśnie ten kwas foliowy, pirydoksyny, kobalaminy y preparaty zmniejszające krzepliwość krwi. Czyli tak jak lekarz mówił że włączy mi terapię: heparyna drobnocząsteczkowa łączona z kwasem acetylosalicylowym. Mam też większe ryzyko wystąpienie miażdżycy i choroby zakrzepowo-zatorowej, choroby niedokrwiennej serca.
Mam zrobić badanie kariotyp, z tego co pamiętam to ktoś już to badanie robił. U mnie na fundusz terminy na następny rok, a prywatnie koszt 400 zł od osoby, a musimy razem zrobić. Czy któraś z was robiła to badanie i gdzie?? Czy na NFZ i ile czekała??
Sylha czekam z niecierpliwością na test.

Sony - ja czekam na kariotyp na nfz we wrocławiu 3 miesiące - rejstrowałam się w połowie stycznia i termin mam na 3 kwietnia. Ale w Łodzi na na Sterlinga czeka się około 2 tygodni (przynajmniej jak dzwoniłam w styczniu). Mi nie zależalo na czasie więc bliżej mi do Wrocławia, więc spokojnie czekam.

Babolki myśmy z M pojechali do CH w celu nabycia w końcu normalnego odkurzacza i wróciliśmy z workami......no ale mamy motywację żeby odkurzacz w końcu kupić :-)

Dobra zamówiłam odkurzacz przez net :-), kurde jakby mnie mnie zamknąć to tylko z internetem, ja bez niego to jak bez rąk:-):-):-):-):-) no i z Wami muszę pisać :-)
No to w końcu nasz przemysłowy wyląduje gdzie jego miejsce!!!!!Czyli w garażu!!!!

Ja z odkurzaczem też miałam szopkę...Powiedziałam M że ten co mamy jest do niczego a on mi na to ,że non stop wymyślam.Więc poprosiłam go raz żeby odkurzył.No i podziałało. Nie miał nerwów i pojechaliśmy do sklepu.
Wybrałam sobie odkurzacz z kilkoma natężeniami mocy, w zależności od tego co się odkurza no i obowiązkowo opcja silent ( żeby nie chodził za głośno jak dzidzia będzie spała) Mój model to Miele S4212

odkurzacze-tradycyjne-miele-s-4212-p59407.jpg

No u nas z odkurzaczem to dłuuuuga historia......taka 2-letnia:baffled::baffled::baffled::baffled: najpierw stwierdziłąm, że nasza obora może być, bo dobrze "ciągnie":-p, ale potem zaczął mnie wkurzać, a teraz jak raczej nie mam się męczyć o w końcu się zmobilizowaliśmy się.....
Ja zostałam wierna zelmerowi :-) tamten służył nam 13 lat i by dalej służył z tym, że oryginalne worki to już trzeba było specjalnie zamawiać i nie zawsze się o tym pamiętało i na wariata się na siłę inne dopasowywało i silnik dostał tak w doopę, że podziękował za taką współpracę.....

Dziewczyny dzień dobry- gdzieście pouciekały :-)?!?!?
Magdusia- twoja pogoda się do nas przywlokła:szok: myślałm, że mi się sniło, że śnieg sypie, budzę sie o 9 i rzeczywiście biało, spaliśmy dzisiaj bez zaciągania rolety to pewnie musiałam się przebudzić i zajrzeć przez okno i jak zwykle tego nie pamiętać:szok::szok::szok:
No a teraz wali śnieg z deszczem a ja muszę jechać do Opola poszukać innego OC dla M, bo 686zł z PZU to zdzierstwo!!!!!O 160zł poleciało w górę....

Sylha właśnie ogllądałam pogodę i u mnie dziś bez śniegu, a w większości Polski będzie posypywać.
No mam nadzieje,że już niedługo wiosna zawita:tak:
PZU niestety zdziera-u mnie M z tesciem ubezpieczają w Hestii.

No i nic nie załatwiłam, bo M ma taki model, że mało która ubezpieczalnia go ma i mam najlepiej dzwonić i telefonicznie załatwiać.....bla, bla, bla, w ogóle facet miał takie podejście jakby mi łaskę robił!!!!! że mi parę ubezpieczalni znalazł- a to w sumie jego praca:wściekła/y: zła jestem idę rosiołek gotować!!!

reklama
U mnie ranna pobudka 6.30 była ze śniegiem - ale od 10 cały czas leje, szaroburo i ponuro :-( Hmmm Sylha a próbowałaś przez internet. ja kupiłam w axa prze internet i było za to 20% zniżki. Ale to było w październiku.

Do góry