reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No ty chyba chcesz żebym na ślepotę zapadła:eek:;-);-);-) jedną książkę już opracowałam, drugą hmm pracuję nad nią.....
W przyszłym tygodniu planuję zrobić tournee po koleżankach- mam nadzieję,że będą zdrowe!!!

reklama
sylha czytalas moje pytanie jakie zadalam pare minut temu? Kurcze zaczelam na serio duzo rozmyslac o tym in vitro i w sumie Ty jestes tu ze tak to ujme najswiezsza w tym temacie ale chcialabym sie dowiedziec od kilku osob o te koszta z wiazane z badaniami. Dziekuje
ps. Jakie masz te puzzle? Krajobraz?

No ty chyba chcesz żebym na ślepotę zapadła:eek:;-);-);-) jedną książkę już opracowałam, drugą hmm pracuję nad nią.....
W przyszłym tygodniu planuję zrobić tournee po koleżankach- mam nadzieję,że będą zdrowe!!!
hihi no wiesz teraz masz nadrobić bo potem przez co najmniej 5 lat nie będziesz czytała przy 2 szkrabów:-p

Lopop- 2 szkraby.....aż boję się zamarzyć.......
Ala- u mnie z badaniami to troszkę pokręcone było, ba ja niektóre już miałam wcześniej porobione, w trakcie kolejnych badań wyszło, że mam hpv 16 dodatni- to znowu lawina innych dodatkowych badań żeby wyniuchać na ile jest dla mnie niebezpieczny (ufff póki co nie jest wcale), jeszcze wcześniej się skupiliśmy nad tym dlaczego mój emek ma takie kiepskie wyniki- not ot wymazy, niewymazy usg itp....
Jeszcze dziewczyny miały np. USG piersi i chyba z serduchem coś....ja nie miałam, bo jak mi gin powiedział jestem i tak pod stałą opieką ginekologiczną i jestem młoda to cycuchy mam OK, poza tym gdyby było coś z nimi nie tak (no mogłyby byc ciutkę większe:-p) to wykazały by to te badania krwi- a ja je miałam wszystkie książkowe.
Ja dostałm taki wykaz:
Hbs,
WR
HIV
CMV IgM- cytomegalia,
HCV
Grupa krwi
Morfologia + płytki
Jonogram
Układ krzepnięcia: Fibrynogen, APTT
Kreatynina
badania hormonalne wykonane między 2 a 5 dniem cyklu: LH FSH PRL E2
Toksoplazmoza IgM, IgG
Cytologia
Posiew szyjki: Ureoplasma, Mycoplasma, Chlamydia,

Dla faceta:
seminogram
posiew nasienia
posiew cewki moczowej na ureoplsama mycoplasma chalmydia
Hbs
WR
HIV
CMV IgM
HCV

Ja hormony, toxo i cytomegalia miałam już wcześniej, grupa krwi wiadomo też, ale tak jak próbuję się przypomnieć to koło 1000zł w całości za nas 2.
Cytologię miałam też wcześniej zrobioną, która wyszła OK i ważna była na 3 lata, a jako, że w listopadzie jak robiłąm badania minął rok gin postanowił je powturzyć i właśnie w tedy szok!!!!Wynik dodatni i machina ruszyła- on mi robił cytologię + kolkoskopie co dało wynik 100%, na razie wirus stoi w miejscu i mam cichą nadzieję, że mój organizm sobie z nim poradzi- co jest bardzo prawdopodobne, póki co lekarz ma mnie "na oku" z tym

A puzzle ma Gdańsk uefa 2012 i też właśnie leżą na stole i czekają na dzienne światło bo przy lampie rzeczywiście ciu.....się układa

Ala tak ja jeszcze miałam USG piersi i Ekg serducha-tak to te badanka co Sylha-a i jeszcze przeciw żóltaczce sie szczepilam, bo 10 lat temu miałam szczepienie, ale teraz wyszlo , że na granicy mam wiec wolałam sie zaszczepic, a i tak w pracy mi sie to przyda.
Co sie dało, to zrobilismy na fundusz-za reszte zaplacilismy ponad 500zl(moje miasto jest male wiec pewnie jest taniej ) Cały koszt wyniósł nas 12 tyś(w tym badania, wizyty, leki,dojazdy)Mam nadzieje, że cos pomoglam.

Dziewczynki byłam dziś na wizycie u gina i nie spodziewałam się, że już uda sie zrobić 3D, bo to 12 tydzień sie zaczyna-popłakałam sie oczywiście jak zobaczyłam malucha.Ma już całe 4cm:-)Wszystko wyszło w jak najlepszym porządku.Kamień z serca.Powiedzial coś o chłopaku, ale nie w procentach wiadomo-zobaczymy z czasem czy jego przeczucie się sprawdzi-jak cos to bedzie Jaś.Także tyle przeżyć na dziś.
Życzę Wam wszystkim niedługo takiego widoku i przesyłam fluidki ciążowe &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Wierzę, że każdej prędzej czy pózniej się uda- nie ma innej opcji.

Błonka a co u Ciebie?????

Madzia- aż mi się łezka w oku zakręciła jak przeczytałam Twojego posta:-D:-D:-D:-D:-D cieszę się, że maluszek zdrowy!!!!!!!!
Ile cię wyniosło 3D???I będziesz jeszcze je robić?!?!?Pewnie widok niesamowity- dał Ci płytkę???

Sylha dzięki-właśnie o płytce z tego wszystkiego nie pomyślałam, bo z zaskoczenia było to USG najpierw normalne zrobił , popatrzył na niunie i mówi, że teraz niespodzianka i przełaczył na 3D więc w szoku bylam, bo myslałam, że jeszcze nie dziś hihi.Zapłaciłam 100zł-też szok, bo za normalne tyle bierze-więc niewiem czy potraktował mnie ulgowo czy co.Także tak to wyglądało.

reklama
A i jeszcze serduszko było widać oczywiście, ale też moglismy je usłyszeć-biło pięknie-tylko że z tego stresu nie pamietam ani mój M ile na minutę-no ale jak wszystko dobrze, to serduszko też dobrze:-)
Ale człowiek sie stresuje w takich sytuacjach-przygotowuje sie o co zapyta, a potem z wrażenia zapomina hehe

Do góry