Lopop- 2 szkraby.....aż boję się zamarzyć.......
Ala- u mnie z badaniami to troszkę pokręcone było, ba ja niektóre już miałam wcześniej porobione, w trakcie kolejnych badań wyszło, że mam hpv 16 dodatni- to znowu lawina innych dodatkowych badań żeby wyniuchać na ile jest dla mnie niebezpieczny (ufff póki co nie jest wcale), jeszcze wcześniej się skupiliśmy nad tym dlaczego mój emek ma takie kiepskie wyniki- not ot wymazy, niewymazy usg itp....
Jeszcze dziewczyny miały np. USG piersi i chyba z serduchem coś....ja nie miałam, bo jak mi gin powiedział jestem i tak pod stałą opieką ginekologiczną i jestem młoda to cycuchy mam OK, poza tym gdyby było coś z nimi nie tak (no mogłyby byc ciutkę większe
) to wykazały by to te badania krwi- a ja je miałam wszystkie książkowe.
Ja dostałm taki wykaz:
Hbs,
WR
HIV
CMV IgM- cytomegalia,
HCV
Grupa krwi
Morfologia + płytki
Jonogram
Układ krzepnięcia: Fibrynogen, APTT
Kreatynina
badania hormonalne wykonane między 2 a 5 dniem cyklu: LH FSH PRL E2
Toksoplazmoza IgM, IgG
Cytologia
Posiew szyjki: Ureoplasma, Mycoplasma, Chlamydia,
Dla faceta:
seminogram
posiew nasienia
posiew cewki moczowej na ureoplsama mycoplasma chalmydia
Hbs
WR
HIV
CMV IgM
HCV
Ja hormony, toxo i cytomegalia miałam już wcześniej, grupa krwi wiadomo też, ale tak jak próbuję się przypomnieć to koło 1000zł w całości za nas 2.
Cytologię miałam też wcześniej zrobioną, która wyszła OK i ważna była na 3 lata, a jako, że w listopadzie jak robiłąm badania minął rok gin postanowił je powturzyć i właśnie w tedy szok!!!!Wynik dodatni i machina ruszyła- on mi robił cytologię + kolkoskopie co dało wynik 100%, na razie wirus stoi w miejscu i mam cichą nadzieję, że mój organizm sobie z nim poradzi- co jest bardzo prawdopodobne, póki co lekarz ma mnie "na oku" z tym