reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Martini to oodstawowe badanie do iui:) niezbyt mile uczucie ale da sie wytrzymac:))
@przyszla wiec nawet testu nie zmarnowalam hehege

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co powiecie dziewczyny o drożności jajowodów ? Jak to się odbywa czy boli itd ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja miałam robiona droznosc poprzez laparoskopie jajowkow. Byłam w szpitalu przez 4 dni i traktowane jak operacja pod pełna narkoza. Generalnie to później czułam się baaaardzo źle. Wszystko mnie bolało i nie potrafiłam dojść do siebie przez tydzień a najgorsze było to że emek był wtedy na delegacji, a ja ani autem ani dźwigać. Tragedia. Jajowody okazały się drozne a ostatnio lekarz się dziwil dlaczego miałam robiony na początek tak inwazyjny zabieg po którym mogą wystapic później zarosty i jajowody które wcześniej były drozne po pół roku okażą się niedrozne, także masakra.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Martini to oodstawowe badanie do iui:) niezbyt mile uczucie ale da sie wytrzymac:))
@przyszla wiec nawet testu nie zmarnowalam hehege

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie wiem :( jadę w następnym miesiącu na nie no i potem iui.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A co powiecie dziewczyny o drożności jajowodów ? Jak to się odbywa czy boli itd ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Rano szłam na Izbe i tego samego dnia popołudniu wychodziłam. Nic nie bolało, najmniej przyjemna rzecz zakładanie cewnika przez który podawano kontrast. Ja miałam jajowody drożne podobno boli gdy są niedrożne. Po plamiłam troche i delikatnie bolał mnie brzuch okresowo. Ba drugi dzień było wszystko dobrze. Bałam się ale okazuje się, że strach ma wielkie oczy i ta motywacja dzidziuś.

Ja miałam robiona droznosc poprzez laparoskopie jajowkow. Byłam w szpitalu przez 4 dni i traktowane jak operacja pod pełna narkoza. Generalnie to później czułam się baaaardzo źle. Wszystko mnie bolało i nie potrafiłam dojść do siebie przez tydzień a najgorsze było to że emek był wtedy na delegacji, a ja ani autem ani dźwigać. Tragedia. Jajowody okazały się drozne a ostatnio lekarz się dziwil dlaczego miałam robiony na początek tak inwazyjny zabieg po którym mogą wystapic później zarosty i jajowody które wcześniej były drozne po pół roku okażą się niedrozne, także masakra.

Oooo Boziu to nieZle :/ a nie mogłaś mieć normalnie robionej drożności czemu zdecydowali się na laparoskopię ? Współczuje :(

Rano szłam na Izbe i tego samego dnia popołudniu wychodziłam. Nic nie bolało, najmniej przyjemna rzecz zakładanie cewnika przez który podawano kontrast. Ja miałam jajowody drożne podobno boli gdy są niedrożne. Po plamiłam troche i delikatnie bolał mnie brzuch okresowo. Ba drugi dzień było wszystko dobrze.

Dziękuje za odpowiedz no tak właśnie słyszałam ze jak są drożne to nie boli gorzej w druga stronę :/

Oooo Boziu to nieZle :/ a nie mogłaś mieć normalnie robionej drożności czemu zdecydowali się na laparoskopię ? Współczuje :(

Szczerze to nie mam zielonego pojęcia. Ja wtedy też byłam zielona w temacie i mój ginekolog którego ufałam powiedział że laparoskopia bo jest najskuteczniejsza i jakby to co to od razu mogą je udroznic za jednym zamachem więc wydawało mi się to rozsądne. Oczywiście teraz mając wiedzę na ten temat bym się nie zgodziła i już musztarda po obiedzie. Lekarz mówił że może tak się stać, jest takie ryzyko, ale wcale nie musi więc mam nadzieję że u mnie pozostaną drożne..

reklama
Szczerze to nie mam zielonego pojęcia. Ja wtedy też byłam zielona w temacie i mój ginekolog którego ufałam powiedział że laparoskopia bo jest najskuteczniejsza i jakby to co to od razu mogą je udroznic za jednym zamachem więc wydawało mi się to rozsądne. Oczywiście teraz mając wiedzę na ten temat bym się nie zgodziła i już musztarda po obiedzie. Lekarz mówił że może tak się stać, jest takie ryzyko, ale wcale nie musi więc mam nadzieję że u mnie pozostaną drożne..

Rozumiem rozumiem. No tak człowiek ufa właśnie lekarza bo się nie zna na wszystkim.

Do góry