reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Martini to oodstawowe badanie do iui:) niezbyt mile uczucie ale da sie wytrzymac:))
@przyszla wiec nawet testu nie zmarnowalam hehege

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co powiecie dziewczyny o drożności jajowodów ? Jak to się odbywa czy boli itd ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja miałam robiona droznosc poprzez laparoskopie jajowkow. Byłam w szpitalu przez 4 dni i traktowane jak operacja pod pełna narkoza. Generalnie to później czułam się baaaardzo źle. Wszystko mnie bolało i nie potrafiłam dojść do siebie przez tydzień a najgorsze było to że emek był wtedy na delegacji, a ja ani autem ani dźwigać. Tragedia. Jajowody okazały się drozne a ostatnio lekarz się dziwil dlaczego miałam robiony na początek tak inwazyjny zabieg po którym mogą wystapic później zarosty i jajowody które wcześniej były drozne po pół roku okażą się niedrozne, także masakra.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Martini to oodstawowe badanie do iui:) niezbyt mile uczucie ale da sie wytrzymac:))
@przyszla wiec nawet testu nie zmarnowalam hehege

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie wiem :( jadę w następnym miesiącu na nie no i potem iui.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A co powiecie dziewczyny o drożności jajowodów ? Jak to się odbywa czy boli itd ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Rano szłam na Izbe i tego samego dnia popołudniu wychodziłam. Nic nie bolało, najmniej przyjemna rzecz zakładanie cewnika przez który podawano kontrast. Ja miałam jajowody drożne podobno boli gdy są niedrożne. Po plamiłam troche i delikatnie bolał mnie brzuch okresowo. Ba drugi dzień było wszystko dobrze. Bałam się ale okazuje się, że strach ma wielkie oczy i ta motywacja dzidziuś.

Ja miałam robiona droznosc poprzez laparoskopie jajowkow. Byłam w szpitalu przez 4 dni i traktowane jak operacja pod pełna narkoza. Generalnie to później czułam się baaaardzo źle. Wszystko mnie bolało i nie potrafiłam dojść do siebie przez tydzień a najgorsze było to że emek był wtedy na delegacji, a ja ani autem ani dźwigać. Tragedia. Jajowody okazały się drozne a ostatnio lekarz się dziwil dlaczego miałam robiony na początek tak inwazyjny zabieg po którym mogą wystapic później zarosty i jajowody które wcześniej były drozne po pół roku okażą się niedrozne, także masakra.

Oooo Boziu to nieZle :/ a nie mogłaś mieć normalnie robionej drożności czemu zdecydowali się na laparoskopię ? Współczuje :(

Rano szłam na Izbe i tego samego dnia popołudniu wychodziłam. Nic nie bolało, najmniej przyjemna rzecz zakładanie cewnika przez który podawano kontrast. Ja miałam jajowody drożne podobno boli gdy są niedrożne. Po plamiłam troche i delikatnie bolał mnie brzuch okresowo. Ba drugi dzień było wszystko dobrze.

Dziękuje za odpowiedz no tak właśnie słyszałam ze jak są drożne to nie boli gorzej w druga stronę :/

Oooo Boziu to nieZle :/ a nie mogłaś mieć normalnie robionej drożności czemu zdecydowali się na laparoskopię ? Współczuje :(

Szczerze to nie mam zielonego pojęcia. Ja wtedy też byłam zielona w temacie i mój ginekolog którego ufałam powiedział że laparoskopia bo jest najskuteczniejsza i jakby to co to od razu mogą je udroznic za jednym zamachem więc wydawało mi się to rozsądne. Oczywiście teraz mając wiedzę na ten temat bym się nie zgodziła i już musztarda po obiedzie. Lekarz mówił że może tak się stać, jest takie ryzyko, ale wcale nie musi więc mam nadzieję że u mnie pozostaną drożne..

reklama
Szczerze to nie mam zielonego pojęcia. Ja wtedy też byłam zielona w temacie i mój ginekolog którego ufałam powiedział że laparoskopia bo jest najskuteczniejsza i jakby to co to od razu mogą je udroznic za jednym zamachem więc wydawało mi się to rozsądne. Oczywiście teraz mając wiedzę na ten temat bym się nie zgodziła i już musztarda po obiedzie. Lekarz mówił że może tak się stać, jest takie ryzyko, ale wcale nie musi więc mam nadzieję że u mnie pozostaną drożne..

Rozumiem rozumiem. No tak człowiek ufa właśnie lekarza bo się nie zna na wszystkim.

Do góry