reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Ja wirusowe mam ważne 3 miesiące. Tzn emek tez. Seminogram mamy mieć nie starszy niż 3 miesiące. A cytologie nie starszą jak 6 miesięcy
To moim zdaniem przegięcie, ewidentnie nacagaja na koszty badań które wiemy ile kosztują.. Dziwne ze w jednej klinice ważne są trzy miesiące a w innej sześć. Gdyby to było ustawowo w Polsce to wszędzie by tak samo podawali.
Wkurzajace to że wyciągają kasę od ludzi którzy mają tylko małe -wielkie marzenie i to w słusznej sprawie

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
To moim zdaniem przegięcie, ewidentnie nacagaja na koszty badań które wiemy ile kosztują.. Dziwne ze w jedej klinice ważne są miesiące a w innej sześć. Gdyby to było ustawowo w Polsce to wszędzie by tak samo podawali.

No cóż... ja przynajmniej nie muszę robić tych badań w klinice, mogę w zwykłym labie.
U mnie koszt tych badań to 165zł mąż i 281 zł ja.
Na pierwszą wizytę robiłam też amh, fsh, tsh, lh, e2 - w sumie 293 zł.
Potem w drugiej fazie cyklu testosteron, Progesteron i dhea-s - za 83 zł.
Plus cytologia 35zł, chlamydia, mycoplazma i ureaplazma za 168zł. I biocenoza pochwy za 42zł.

mój lekarz ostatnio był na urlopie poszłam do innego ten tysiąc badan napisał - nie zrobiłam - mój lekarz potem wybrał z nich dwa potrzebne więc też to zależy od lekarza zamiast 1200 zl zapłaciłam 350 zl wyniki dobre reszty nie ma co robić ot...

No cóż... ja przynajmniej nie muszę robić tych badań w klinice, mogę w zwykłym labie.
U mnie koszt tych badań to 165zł mąż i 281 zł ja.
Na pierwszą wizytę robiłam też amh, fsh, tsh, lh, e2 - w sumie 293 zł.
Potem w drugiej fazie cyklu testosteron, Progesteron i dhea-s - za 83 zł.
Plus cytologia 35zł, chlamydia, mycoplazma i ureaplazma za 168zł. I biocenoza pochwy za 42zł.
Straszą różnica w cenach bo tutaj biocenoza pochwy kosztuje ledwie 10zl, Ale za to inne więcej.
A próbowała któraś z Was robić jakieś badania na NFZ? Może za takie które "zwykły " ginekolog czy internista może przepisac. Tak samo te genetyczne, jest taki lekarz od genetyki, może on wypisać takie skierowanie na NFZ?

mój lekarz ostatnio był na urlopie poszłam do innego ten tysiąc badan napisał - nie zrobiłam - mój lekarz potem wybrał z nich dwa potrzebne więc też to zależy od lekarza zamiast 1200 zl zapłaciłam 350 zl wyniki dobre reszty nie ma co robić ot...
No i bądź tu mądry...

Jutro poproszę o kciuki, jadę po rozpiskę do stymulacji przed drugim (a w sumie czwartym) podejściem do IUI.

Mam co nieco postanowione, ale jutro wszystko się okaże. Ciekawe jaki dr będzie miał na mój "przypadek" plan... ;p

No właśnie to jest to. Jak słyszę te niektóre badania które zlecaja to w głowie się kręci. Np wchłanianie się kwasu foliowego - prawie 400 zł i w czym ma mi to pomóc jak nawet nie zaszłam nigdy w ciążę..

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

GRUDZIEŃ

@Joaszka, @Tyczusia, @Lanolka, @Evelevel gratulujemy dwóch wyczekanych kreseczek

NOWY ROK, NOWE PLANY I NADZIEJE

STYCZEŃ

12 - Tyczusia - pierwsze podglądanie Kropka po naturalsie
12 - zuzik85 - wizyta w klinice przed stymulacją

12 - Evelevel - wizyta pęcherzykowa
13-15 - Cikulinka - starania naturalne
15 - zuzik85 - przewidywany termin @/początek stymulacji przed drugim podejściem
16 - demollka - testowanie po IUI
17 - reqiem - testowanie po staraniach naturalnych
16-18 - Gotart - wizyta w klinice przed stymulacją do IVF
19 - redferrari - testowanie po drugiej IUI
22 - Anuśśśka - testowanie po IUI
22 - Kefirek - testowanie po IUI
25-26 - nuna85 - testowanie po staraniach naturalnych

"Pesymista szuka przeciwności w każdej okazji.
Optymista widzi okazję w każdej przeciwności..."

Nigdy się nie poddawaj!!!
Nigdy...nigdy...i jeszcze raz nigdy!!!

No i bądź tu mądry...

Jutro poproszę o kciuki, jadę po rozpiskę do stymulacji przed drugim (a w sumie czwartym) podejściem do IUI.

Mam co nieco postanowione, ale jutro wszystko się okaże. Ciekawe jaki dr będzie miał na mój "przypadek" plan... ;p
trzymamy kciuki oczywiście, daj znać jak poszło :)

Straszą różnica w cenach bo tutaj biocenoza pochwy kosztuje ledwie 10zl, Ale za to inne więcej.
A próbowała któraś z Was robić jakieś badania na NFZ? Może za takie które "zwykły " ginekolog czy internista może przepisac. Tak samo te genetyczne, jest taki lekarz od genetyki, może on wypisać takie skierowanie na NFZ?

Ja miałam robione na NFZ pod koniec roku bo u nas w mieście jest inseminacja z miasta i nie ma problemu z badaniami

Sent from my G3121 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry