reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No właśnie to jest to. Jak słyszę te niektóre badania które zlecaja to w głowie się kręci. Np wchłanianie się kwasu foliowego - prawie 400 zł i w czym ma mi to pomóc jak nawet nie zaszłam nigdy w ciążę..

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem co daje badanie wchłaniania...ja oznaczylam tylko poziom kwasu. I max.40 zl to kosztuje

Co do badań wirusologicznych polecam oddać honorowo krew. Hiv hcv kiła i grupa krwi - za darmo[emoji6]

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Straszą różnica w cenach bo tutaj biocenoza pochwy kosztuje ledwie 10zl, Ale za to inne więcej.
A próbowała któraś z Was robić jakieś badania na NFZ? Może za takie które "zwykły " ginekolog czy internista może przepisac. Tak samo te genetyczne, jest taki lekarz od genetyki, może on wypisać takie skierowanie na NFZ?

Do poradni genetycznej na nfz od rodzinnego. Niepłodność jest wskazaniem.

Mi moj lekarz rodzinny dal skierowanie na niektóre badania,głównie hormony z tego co pamiętam. A reszte cen badan porownywalam z 3 roznymi miejscami i rozbieżności czasem byly olbrzymie! Takze tak naprawdę badania mam z 2 laboratoriow. A moja cytologie przyjela sprzed ok.2 lat. Takze wszystko zalezy od lekarza.
Akurat cyto i tak robię co roku. Choć niby wystarczy co 3 lata jak nic się nie dzieje...ale to mój interes dbać o zdrowie i raz w roku musowo pełen przegląd w tym usg piersi.

A więc...
Czekam na @ i od 2d.c zaczynam stymulację innym lekiem - Aromek. Do tego acard i inofem. Jeżeli maksymalnie w trzecim podejściu nie zaskoczy, to trzeba będzie kontrolnie powtórzyć drożność jajowodów. Fakt, że byłam już w ciąży, pozostawia nas na razie przy inseminacji.
W 10d.c monitoring.
Na pęknięcie ovitrelle (to bez zmian).

A więc...
Czekam na @ i od 2d.c zaczynam stymulację innym lekiem - Aromek. Do tego acard i inofem. Jeżeli maksymalnie w trzecim podejściu nie zaskoczy, to trzeba będzie kontrolnie powtórzyć drożność jajowodów. Fakt, że byłam już w ciąży, pozostawia nas na razie przy inseminacji.
W 10d.c monitoring.
Super [emoji123][emoji123] [emoji106]

A więc...
W 10d.c monitoring.

Świetnie [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ ja mam wizytę na 15:30 a już się stresuje maksymalnie [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Reqiem ja przed 1teraz iui poszlam do zwyklego gin i dostalam morfologie,progesteron po owu i prolaktyne i cyt na nfz.
Mam wrazenie ze w klinikach bardziw restrykcyjnie niz pryw u gina.
Zuzik plan jest. To teraz oby do owul:)

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Już po wizycie. Zdjęcia nie mam bo dzisiaj dopiero 5t wiec widać pęcherzyk i zaczątek ciałka żółtego ale doktor zadowolony. Umiejscowiony w tym samym miejscu co go zostawił wiec pozamaciczna wykluczona [emoji6] widziałam moja mała Miskę a wizyta serduszkowa 26 stycznia, można mnie wpisać w kalendarz [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry