reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Szczecin

Sent from my G3121 using Forum BabyBoom mobile app
To drugi koniec Polski. Ja znalazłam ostatnio "poradnie leczenia niepłodności" u mnie w mieście. Poszłam i to było najgorsze 45min zmarnowane w życiu. Widziałam jak lekarz myje narzędzia pod bieżącą woda, mydłem do rąk, zmywakiem kuchennym i wyciera je w ręcznik. Od razu odechciało mi się żeby mnie badał. Weszłam już z zasady się zapytać okazało się że tak jest tu taka poradnia ale wizyta i tak 150 zł i IUI i tak nie robią na NFZ. Tyle płacę w klinice i przynajmniej mam to odczucie że jest to sterylne i profesjonalne.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

To drugi koniec Polski. Ja znalazłam ostatnio "poradnie leczenia niepłodności" u mnie w mieście. Poszłam i to było najgorsze 45min zmarnowane w życiu. Widziałam jak lekarz myje narzędzia pod bieżącą woda, mydłem do rąk, zmywakiem kuchennym i wyciera je w ręcznik. Od razu odechciało mi się żeby mnie badał. Weszłam już z zasady się zapytać okazało się że tak jest tu taka poradnia ale wizyta i tak 150 zł i IUI i tak nie robią na NFZ. Tyle płacę w klinice i przynajmniej mam to odczucie że jest to sterylne i profesjonalne.

To faktycznie lipa nasza w miarę jest wszystko pilnują

Sent from my G3121 using Forum BabyBoom mobile app

O masakra. Nie no u mnie wyremontowany odzial wyglada prawie jak prywatna. Wiadomo wiecej ludzi bo tam normalnie ginekolodzy przyjmuja, ale sprzet, czystosc itp. Spoko. Narzedzia do kazdego zabiegu wyjmuje zafoliowane. Pod tym wzgledem ok. Zle z dostepnoscia. Wiekszosc ma prywatne kliniki I troche tu olewaja ale jak juz sa I uda sie wstrzelic to jak najbardziej moge poinstruowac dziewczyny ktore sa z okolic Wawy.

O masakra. Nie no u mnie wyremontowany odzial wyglada prawie jak prywatna. Wiadomo wiecej ludzi bo tam normalnie ginekolodzy przyjmuja, ale sprzet, czystosc itp. Spoko. Narzedzia do kazdego zabiegu wyjmuje zafoliowane. Pod tym wzgledem ok. Zle z dostepnoscia. Wiekszosc ma prywatne kliniki I troche tu olewaja ale jak juz sa I uda sie wstrzelic to jak najbardziej moge poinstruowac dziewczyny ktore sa z okolic Wawy.
cóż to za oddział?

U mnie wirusowe ważne 6 miesięcy, cytologia rok, ja za badania pełne do ivf zapłaciłam 280 mąż 150 wiec nie było tak zle [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Straszą różnica w cenach bo tutaj biocenoza pochwy kosztuje ledwie 10zl, Ale za to inne więcej.
A próbowała któraś z Was robić jakieś badania na NFZ? Może za takie które "zwykły " ginekolog czy internista może przepisac. Tak samo te genetyczne, jest taki lekarz od genetyki, może on wypisać takie skierowanie na NFZ?

Mi moj lekarz rodzinny dal skierowanie na niektóre badania,głównie hormony z tego co pamiętam. A reszte cen badan porownywalam z 3 roznymi miejscami i rozbieżności czasem byly olbrzymie! Takze tak naprawdę badania mam z 2 laboratoriow. A moja cytologie przyjela sprzed ok.2 lat. Takze wszystko zalezy od lekarza.

reklama
To moim zdaniem przegięcie, ewidentnie nacagaja na koszty badań które wiemy ile kosztują.. Dziwne ze w jednej klinice ważne są trzy miesiące a w innej sześć. Gdyby to było ustawowo w Polsce to wszędzie by tak samo podawali.
Wkurzajace to że wyciągają kasę od ludzi którzy mają tylko małe -wielkie marzenie i to w słusznej sprawie

Jak robiłam te badania to w labo była karteczka że ważne 3 mce...ale jak spytałam laboranta to mówi że się zmieniło i jest 6 mcy teraz...
Mi nawet do pierwszej ciążowej wizyty przepisał...akurat w grudniu minęło 6 mcy.

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry