reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
E to nie problem z dostaniem :-)
Qrcze zaliczyłam jeszcze dzisiaj dentystę i w związku zzaistniałą sytuacją zlitował się i zakończył leczenie tego nieszczęsnego zębola, no choć tak miłosierny znowu nie był bo 1,5h siedziałam z rozczawioną szczęką (dobrze, że chociaż TV na suficie mają) a i portfel też chudszy o 600zł:szok::szok::szok:, gin nie mógł się w tym czasie dodzwonić- już się zaczął denerwować, że coś mi się stało, więc mu na dentystę naskarżyłam :-), śmiał się bo w sobotę to nawet całego sygnału nie czekał i rozmawiał ze mną a dziś 3 razy dzwonił i nic:baffled:

reklama
Sylha a co z fryzjerem, byłaś????????????????????????

Przy wspólnym obiedzie rozmawiają - katolik,protestant,muzulmanin i zyd.
Katolik - Jestem tak bogaty,ze zamierzam kupic Citibank.
Protestant- Ja jestem bardzo bogaty i kupie sobie General Motors.
Muzułmanin - Ja jestem bajecznie bogatym ksieciem...Kupie Microsoft.
Zapadła cisza, wszyscy czekają, co powie Żyd. Ten spokojnie zamieszal kawe,oblizal lyzeczke i odlozyl ja na spodek.Nastepnie popatrzyl na pozostalych biesiadników i mówi - A ja wam nie sprzedam.

Do znakomitego lekarza specjalisty przychodzą rodzice pewnego młodego człowieka i biadolą:
- Panie doktorze, nie możemy odciągnąć syna do komputera.
- No cóż - wyrokuje lekarz - trzeba będzie go leczyć.
- Ale czym?!
- Normalnie! Dziewczętami, papierosami, piwem..

Zaliczyłam 2 godziny drzemki:-)Tyllko teraz co będę w nocy robić:-)
Sylha - wiem co przechodzisz bo ja też jak dzieje się coś ważnego to nie mogę spać, a potem jestem jak zombii.
A po co ten gin do Ciebie kochana tak wydzwaniał?

Iilonka popatrz, a Ty niedługo też będziesz miała ivf:-) przecież z chwilkę będzie marzec :-) a potem to juz z górki.

U mnie w klinice ten hatching nazywa się AZH
Wspomagany proces wylęgania z otoczki (AZH - Assisted Zona Hatching)
i kosztuje 550 zł (wiadomo Wrocław)
Sylha - powiedz mi jeszcze jak Cię to cenowo mniej więcej do tej pory wyniosło?

Dobry wieczór
Wpadlam w przerwie mojego dzisiejszego leniuchowania. No i III IUI za nami.Tym razem ...nasienie było jakieś słabsze tzn mało bo tylko 5 mln ale za to bardzo ruchliwe bo aż 86%.Nie wiem sama co sadzić o tym ale będzie co ma być, może się pościgają i wystarczy że jeden z tych 5 mln plemniczków zrobi swoje. Zaraz naturalnie idziemy poprawiać sytuację ilości nasienia we mnie :angry::eek: teraz 2 tyg czekania , jezcze w środę idziemy sprawdzić czy pękły pęchole ;)Aha dzięki za trzymanie kciuków :happy:

Iilonka popatrz, a Ty niedługo też będziesz miała ivf:-) przecież z chwilkę będzie marzec :-) a potem to juz z górki.
Kochana - jeszcze minimum 4 miesiące - ale boję się, że stymulację zacznę dopiero koło 10 lipca, a że ma być długi protokół to się okaże, żę zrobi się sierpień. A jeśli chodzi o sierpień, to Emek w 2 i 3 tygodniu nie dostanie wolnego, bo szef jego ma urlop. A bez Emka to nie da rady - chyba że da radę z mrożonki. Normalnie nic się do kupy nie chce poskładać.
Czyli trzeba by się sprężyć na ten czerwcowy cykl - tylko .... robota.... pisałam Wam już kiedyś, ze pracuje w branży sezonowej i kwiecień, maj i czerwiec to jest hot time. W tym okresie pracuje +100%, a nawet +150%. Nie wiem jak mój organizm zareaguje na chroniczny brak snu, jedzenia i ogólne przemęczenie i do tego obciążenie stymulacją. Boję się żeby sobie problemów nie narobić. Gin powiedział, że optymalnie byłoby jednak dać organizmowi trochę czasu.

reklama
Lilonka- na randkę się chciał umówić ;-) i się umówiliśmy na środę w południe:-p:-p- zawsze Ci dzwonią żeby poinformować jak się zarodki w wylęgarni mają....mi dodatkowo położna rano dzwoniła przypomniec o badaniach.
U mnie hatching też 500zł, ale na invitro dziewczyna napisała, że u iej 1000:szok:, koszt hmmm ok. 6500zł- badania wszystkie prywatnie, stymulacja, punkcja, kontrolne USG, do tego dojdzie ew. mrożenie, ew. hatsching- po wszystkim napiszę dokładnie ile
Lindi- nie zdąrzyłam z fryzjerem:eek:, bo nie dosyć, że latanie do ginia, to jeszcze mieliśmy zamieszanie z drzewem, które mamy do opchania- sprawa nadal nie sfinalizowana- co już na nerwy idzie!!!!!Ale włoski podciąć zawsze mogę- a odrosty tak zaglądam to nawet nie podpadają

Do góry