reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Zabobon - ale jakżę zabawny:-) mi kojarzy się z zaklejaniem pępka, żeby nie mieć nudności w samochodzie:-)
może to jakaś podświadomość - z resztą to taki efekt placebo - można wierzyć, że działa:-)
A jeśli chodzi o kąpanie - to tylko chłodna woda.

reklama
Anka czekamy razemz Tobą na pozytywny wynik:tak:
Sylha włąsnie miałam pisać ile Cię wyniosło wszystko tak z ciekawości jak masz klinikę na miejscu, krótki protokól czyli troszkę taniej leki
Ale Novum sobie faktycznie liczy, bo samo ICSI kosztowało mnie 6900(w tym monitoringi i badania krwi były)a samo ivf 4900.No, ale co klinika to inne ceny-ja nie żałuję ani złotówki:-)
Ja też byłam bardzo zadowolona z obsługi, opieki i zainteresowania-prosili mnie jak im wysyłałam skanem moje pierwsze i drugie USG żebym co jakiś czas zadzwoniła i powiedziała jak przebiega ciąża-przyznam że miło mi sie zrobiło.
Lilonka no mógłby sie taki jeden znalezc zólnierzyk, który dotarłby do celu i nie musialabys tego wszystkiego przechodzić-zycze Ci tego jak najbardziej:tak:

Madzia- a to ciążę prowadzisz u innego ginekologa?!?! Ja mam zamiar zostać przy moim- oni nie tylko niepłodność, ale normalnie wszsytko, bo w sumie co by 70-letnia babcia szukała w tej klinice:baffled::baffled::baffled::baffled: a tak ostatnio też tam była.
To w sumie w całości ze stymulacja ile Cię wyniosło?

Sylha ciążę prowadzę w Radomiu u tego lekarza co mi IUI robił i przygotowywał po czesci do IVF bo współpracuje z Novum-do Radomia mam 70km, ale u mnie w miescinie nie mam komu zaufać-jak jest dobrze, to porowadza, ale jak by sie coś działo, to az strach pomyśleć-juz parę koleżanek sie przejechało więc wiem jak to wygląda.
Wyszło mi tak ok.12 tyś(dojazdy, badania, leki, punkcja, mrożenie)

Ja widzę u mnie w klinice dużo ciężarówek:-), i pewnie wiele z nich zaciążyła naturalnie, ja mam zamiar zostać u mojego, bo jestem zadowolona z jego pracy, poza tym właśnie nie wiem czy mogłabym innemu zaufać gdyby właśnie coś, a jak się przygotowywałam do 1 IUI i poszłam po receptę do mjego poprzedniego ginia GRRRRR nigdy więcej!!!!!!!Potraktował mnie baaardzooo obcesowo i nawet po czasie jak o tym pomyślę to mnie ciary przelecą, dla niego byłam kimś gorszym że miałąm IUI- jakby się teraz dowiedział, że mam inv to pewnie by mnie zlinczował:baffled:
Radom- hmmmm znałam stamtąd MM- bardzo śliczna dziewczyna dopóki były się nie zemścił na niej....ciekawe jak się miewa, chciała biografię napisać

oj to Ci współczuję, że miałaś do czynienia z takim ginekologiem-jesli ma takie podejście, to niech spada- na szczęście nie on jedyny i możesz sobie wybrać jakiego chcesz lekarza-fajnie, że trafiłaś na takiego gina teraz- bardzo to ważne żeby mieć komfort chodząc na wizyty w ciązy i nie tylko oczywiście, nie bać się zapytać o różne sparwy i wogóle.

No własnie to jest dla mnie bardzo ważne czuć ten komfort psychiczny poza tym tak na chłopski rozum my mieliśmy na inv przeznaczone 10tys więc jeszcze mi zostanie to będzie jak znalazł na wizyty. Na cenniku mają napisane: 200zł za prowadzenie ciąży- ale liczę na jakiś rabacik:-D:-D:-D w końcu już go parę razy dostałam. Zanim się trafi na odopowiedniego lekarza to się szuka, ja trochę ich się naszukałam i ten poprzedni mi odpowiadał dopóki nie dał mi do zrozumienia że jest kanserwatystą , teraz póki co nie mam zamiaru zmieniać faceta;-)

Sylha witaj :-)
Ja u swojego za wizytkę ciążową płacę 100zł no i dojazd-jeszcze niewiem ile bedzie kosztować 3D, ale dowiem się w swoim czasie:tak:
Pisałam Ci o tej mojej koleżance co po terminie była no i dziś urodziła po 1 w nocy Gabrysia 4300 waga i 59cm-spory więc te ciuszki co wzięli są za małe bo na 57cm.:-DNo ale juz ma to za sobą.

reklama
Madzia- to gratulacje dla koleżanki, a rzeczywiście kawal dzidzi:-D:-D:-D:-D, ważne , że zdrowe i mam nadzieję oboje i czują się dobrze!!!!
U mnie USG 3D nie pamiętam 300 albo 400zł....jakoś jeszcze nie zwracałam na to szczególnej uwagi, a ty masz zamiar skorzystać?!?!?

Do góry