reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Spokojnie, usypiania to ja sie nie boje. Jestem po wycieciu tarczycy i mialam juz 2 razy punkcje jaknikow do in vitro i przy tym tez usupiaja :)
Gdzies czytalam ze albo usypiaja albo znieczulaja.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

A ok, zdecydowanie wole narkoze przy wszystkich zabiegach od dolu ;)

reklama
Kochane jak widzicie nie mogę spać stąd ta nie ludzka godzina no i nie było mnie trochę tu ale obiecuje nadrobić
No więc nie będę wcześniej testowac bo juz piersi bolą i jajniki tez .....
Zaczynam sie podlamywac. ...
Wiec przewidywany termin @ to 04.10 mam cały czas nadzieje ze nie przyjdzie wredota i zobacze 2 kreseczki ale kurcze tak mi ciezko niby byl śluz po iui przez kilka dni taki ciagliwy mleczny ale teraz tylko mleczny i to czasem ale już nie ciagliwy

Kurcze chyba zwariuje bo juz nocami ciągle nie śpię budzę się i myśli głupie do głowy przychodzą

Kochane jak widzicie nie mogę spać stąd ta nie ludzka godzina no i nie było mnie trochę tu ale obiecuje nadrobić
No więc nie będę wcześniej testowac bo juz piersi bolą i jajniki tez .....
Zaczynam sie podlamywac. ...
Wiec przewidywany termin @ to 04.10 mam cały czas nadzieje ze nie przyjdzie wredota i zobacze 2 kreseczki ale kurcze tak mi ciezko niby byl śluz po iui przez kilka dni taki ciagliwy mleczny ale teraz tylko mleczny i to czasem ale już nie ciagliwy

Kurcze chyba zwariuje bo juz nocami ciągle nie śpię budzę się i myśli głupie do głowy przychodzą

Nie dobrze, bezsenność powoduje jeszcze więcej stresu. Też miałam z tym problem. Do tego stopnia, że przez jakiś czas brałam leki. Wtedy na jakiś czas trochę odpuściliśmy. I jakoś doszło do ładu. Śpię. Choć kilka razy w nocy się budzę. Ale, ja jeśli nie pośpię chociaż 7 h. to jestem nie przytomna. Słabo myślę. Ale znam kogoś komu po prostu wystarczy przez większość część życia po 4 h. Tak po prostu ma. Też miałam już 6 iui. I trochę czarno to widzę. Od poniedziałku idę na eksperyment do "znachorki" której się na prawdę udaje pomóc. 3 mce i kobiety zachodzą. Nie znoszę diet itp. zawsze jem na co mam ochotę, ale trudno. Ale już zaczynamy rozmowy z mężem o in vitro. I chcemy się umówić do lekarza by wszystko objaśnił.

Hej.
Czekam właśnie na @...powinna być na dniach +/- 2 dni
dziś robiłam badania - morfologia, żelazo, gluzkoza, tsh, układ krzepnięcia, poziom wit d 3, kwas foliowy i homocysteina. 6 próbówek krwi! potem taka przymulona byłam i spałam, a ja w dzień nigdy nie śpię...

3 ostatnich jeszcze nie ma wyników, a pozostałe są ok - nie mam po raz pierwszy anemii! a żelaza już od lutego nie biorę, więc fajnie. Ale za to biorę lek na obfite @, więc pewnie dzięki temu, że nie tracę tyle krwi jest ok.

ale...martwi mnie tsh...w grudniu wszystko było ok - 1.16 badałam też ft3, ft4 i przeciwciała. I wszystkie wyniki były w normie...

a teraz TSH 0,296 µIU/ml jest za niskie...tym razem nie robiłam tych ft i przeciwciał...Czytam co może być przyczyną i w sumie piszą, że guzki w tarczycy, ale guzki mam od zawsze a wyniki hormonów tarczycy zawsze były ok...
I piszą, że tsh może być niskie we wczesnej ciąży...
i oczywiście jak dureń teraz będę żyć nadzieją...

reklama
Do góry