reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dodam, że robiąc resty owulacyjne wyszła mi 2 razy słaba druga kreska w 15 dc i w 17 dc. A to dziwne krwawienie zaczęło się w 27 dc czyli między 10-12 dni po owulacji a dziś mam 33 dc. @zuzik85 co Ty myślisz o mojej sytuacji? Podpowiedz coś? ;)

Dokładnie to chciałam ci napisać, byś zrobiła test ciążowy, ale się powstrzymałam by Cię nie nakręcać. A brałaś jakąś luteinę?

reklama
Dokładnie to chciałam ci napisać, byś zrobiła test ciążowy, ale się powstrzymałam by Cię nie nakręcać. A brałaś jakąś luteinę?
Nie, żadnego progesteronu dodatkowo nie brałam. Brałam tylko Parlodel od 1-15 dc i Pabi-Dexamethason od 1-20 dc. Przez cały czas brania tych leków męczyły mnie zaparcia. Mimo że je odstawiłam zaparcia nadal się utrzymywały no i ten biały śluz przed plamieniem i teraz znowu.

jolancik, pierwszy z tych leków jako skutek uboczny ma niestety zaparcia, a drugi może powodować zaburzenia miesiączkowania. Lekarka nic nie mówiła, że mógł mieć wpływ?

Dziewczyny, zaczynam pomału czytać o in vitro...
A to oznacza, że jeśli nie wyjdzie nam przez kolejne kilka miesięcy, będziemy zmierzać w kierunku in vitro.
3.10 idę do nowego lekarza na próbę, a w poniedziałek zaczynam leczenie u pewnego specjalisty w oczyszczaniu organizmu itp. dzięki któremu właśnie moja znajoma kilka dni temu oświadczyła, że po 3 miesiącach leczenia jest w ciąży.

jolancik, pierwszy z tych leków jako skutek uboczny ma niestety zaparcia, a drugi może powodować zaburzenia miesiączkowania. Lekarka nic nie mówiła, że mógł mieć wpływ?
Wydaje mi się że ten drugi lek stosuje się w przypadku zaburzenia miesiączkowania a nie że je powoduje ale może masz racje a ja się mylę... Nic na razie czekam...

Wydaje mi się że ten drugi lek stosuje się w przypadku zaburzenia miesiączkowania a nie że je powoduje.

Takie coś czytałam:
Dziewczyny wiem ,że spora grupa z Was stosowała dexamethason. Mam podwyższony
DHEA i androstendion, testosteron w normie biorę ten lek od 1 dc. 1/2 tabl.
na noc.Dziś jest 15 dc. od wczoraj mam silne bole brzucha i brunatne
plamienie, nawet nie plamienie tylko jakby bardzo skąpą miesiączkę.Napiszcie
mi proszę jakie były Wasze reakcje na ten lek, nie wiem już sama może mój
organizm nie toleruje tego leku i może powinnam go odstawić (ból jest
naprawdę dokuczliwy), moja gin. będzie niedostępna do końca sierpnia co mam
robić?
Lub takie:
Możliwe skutki uboczne:
Zaburzenia gospodarki wodno-elektrolitowej: zatrzymanie sodu i wody, zastoinowa niewydolność serca, zasadowica spowodowana niskim poziomem potasu, utrata potasu. Zmiany w układzie narządów ruchu: osłabienie lub zanik mięśni, osteoporoza, zerwanie ścięgna, złamania kości. Choroby przewodu pokarmowego : wrzód trawienny, perforacja jelit. Zmiany endokrynologiczne: zespół Cushinga, zaburzenia miesiączkowania, zahamowanie wzrostu u dzieci. Zaburzenia narządu wzroku: podwyższenie ciśnienia śródgałkowego, jaskra. Zmiany neurologiczne: podwyższenie ciśnienia śródczaszkowego, bóle i zawroty głowy. Należy zachować ostrożność prowadząc pojazdy i obsługując urządzenia mechaniczne.

Takie coś czytałam:
Dziewczyny wiem ,że spora grupa z Was stosowała dexamethason. Mam podwyższony
DHEA i androstendion, testosteron w normie biorę ten lek od 1 dc. 1/2 tabl.
na noc.Dziś jest 15 dc. od wczoraj mam silne bole brzucha i brunatne
plamienie, nawet nie plamienie tylko jakby bardzo skąpą miesiączkę.Napiszcie
mi proszę jakie były Wasze reakcje na ten lek, nie wiem już sama może mój
organizm nie toleruje tego leku i może powinnam go odstawić (ból jest
naprawdę dokuczliwy), moja gin. będzie niedostępna do końca sierpnia co mam
robić?
Lub takie:
Możliwe skutki uboczne:
Zaburzenia gospodarki wodno-elektrolitowej: zatrzymanie sodu i wody, zastoinowa niewydolność serca, zasadowica spowodowana niskim poziomem potasu, utrata potasu. Zmiany w układzie narządów ruchu: osłabienie lub zanik mięśni, osteoporoza, zerwanie ścięgna, złamania kości. Choroby przewodu pokarmowego : wrzód trawienny, perforacja jelit. Zmiany endokrynologiczne: zespół Cushinga, zaburzenia miesiączkowania, zahamowanie wzrostu u dzieci. Zaburzenia narządu wzroku: podwyższenie ciśnienia śródgałkowego, jaskra. Zmiany neurologiczne: podwyższenie ciśnienia śródczaszkowego, bóle i zawroty głowy. Należy zachować ostrożność prowadząc pojazdy i obsługując urządzenia mechaniczne.
Ok dziękuje czyli to moje skąpe krwawienie może być spowodowane lekami... Hmmm w takim razie musze czekać bo może się okazać że za pare dni przyjdzie prawdziwa @ :/

Ok dziękuje czyli to moje skąpe krwawienie może być spowodowane lekami... Hmmm w takim razie musze czekać bo może się okazać że za pare dni przyjdzie prawdziwa @ :/

U nas faszerowanych :) to może być różnie, te wszystkie leki mają tyle skutków ubocznych, że można dostać kołomyi. Ja po pierwszym pregnylu to nawet dostałam mdłości porannych. Ale uważaj na siebie. To mogą być leki, ale nie muszą.

@jolancik ja zrobiłabym badanie beta hcg po takiej odpowiedzi lekarza.
Mam koleżankę która plamiła w terminie spodziewanej miesiączki, do tego słabo się czuła. Zrobiła badanie i beta wyszła już bardzo wysoka. Niestety plamienie świadczyło o ciąży pozamacicznej.
Nie twierdzę, że u Ciebie tak jest. Ale betę warto sprawdzić i mieć spokojną głowę.

Przepraszam, ale mało mnie ostatnio... :)

reklama
Zrobiłam wczoraj bete i wyszla zerowa :( opadaja mi sily do walki...
Po @ musze sie umowic na histeroskopie.
Dziewczynki to sie zaraz robi po okresie?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry