reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
reklama
Czesc dziewczyny. Dzis mialam pierwsze IUI... mam endometrioze III st. Wiec to ostatnia deska ratunku przed invitro...bylam stymulowana Lametta ale ze wzgl na niski niski urosl mi tylko 1 pecherzyk.
Rozumiem ze to normalne ze pobolewa mnie teraz jak na okres?
Pozdrawiam Was.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Niesteyy chyba ze sobie załatwisz refundacje ale to do 3 cykli ale nie bardzo chcą dawać żeby trzymać do invitro

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Raczej nie załapię się na refundację ponieważ od kilku lat mieszkam za granicą i tam jestem ubezpieczona,w Polsce generalnie nigdzie nie widnieję :p We wtorek mam być rano żeby pobrali mi krew i zbadali hormony i według wyników mają mi rozpisać dawki..

Mam już wyniki kwasu foliowego, wit d3 i homocysteiny- jest ok.
tylko te nieszczęsne tsh mnie martwi...
Nic się nie martw. Lekarz na wizycie na pewno zwróci na to uwagę. Pamiętaj, że kobiety zachodzą w ciążę czesto (prawie zawsze) nawet nie wiedząc jakie mają wyniki. ;p
Moje tsh pomimo, że w środeczku normy (dla zdrowego człowieka), to teoretycznie jak na starania o dziecko za wysokie. Mam 3.51, a do ciąży najlepsze miedzy 1.0 a 2.0.
Ale narazie o tym nie myślę. Wszystkiego dowiem się na wizycie :)

reklama
Nic się nie martw. Lekarz na wizycie na pewno zwróci na to uwagę. Pamiętaj, że kobiety zachodzą w ciążę czesto (prawie zawsze) nawet nie wiedząc jakie mają wyniki. ;p
Moje tsh pomimo, że w środeczku normy (dla zdrowego człowieka), to teoretycznie jak na starania o dziecko za wysokie. Mam 3.51, a do ciąży najlepsze miedzy 1.0 a 2.0.
Ale narazie o tym nie myślę. Wszystkiego dowiem się na wizycie :)
No w grudniu było 1.16 i reszta hormonów tarczycy ok...
A teraz mocno spadło...i się martwię. Nadczynność tarczycy może być od guzków (mam je w tarczycy "od zawsze" a hormony były ok),guza przysadki (oby nie...) i we wczesnej ciąży...
Ale to by było zbyt piękne...
Mam nadzieję że w przyszłym tyg.czegoś się dowiem.
Nie wiem kto będzie pierwszy -gin czy rodzinna bo do gina mam się zgłosić w 3-5 dc. @ powinam dostać dziś/jutro...chociaż nie wiem jak po luteinie...dziś ostatni dzień brania.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry