reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Trzymam kciuki.
Pojechałam dziś na usg. I mam kołomyje. Mam jeden pęcherzyk 15,5 w prawym, endo 9.7, ciężko mi było mieć takie w 14-15 dc i przy pęcherzykach wielkości 20 mm. i słuchajcie trochę płynu. I lekarz sam nie wie, czy owu już była. Mówi, że mogła być bo trochę płynu. A wczoraj wieczorem ból miałam niesamowity. Ledwo wytrzymałam. Według miesiączki dziś jest 16 dc. Każe mi jechać jutro, tylko nie wiem po co i nawet jak bym chciała to nie mam jak. Już dziś robotę zawaliłam.
Co o tym myślisz? Lub inne staraczki?
Ja tez mialam jeden taki cykl i lekarz stwierdzil ze juz jestem po ow bo tez byl plyn. Pojechalam za kolejne 2 dni i faktycznie bylo po. Endo super ale pecherzyli powinny byc w granicach 19-20. Ja wlasnie porownywalam moje wypisy z AID.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam problem i proszę o radę. Będąc w czwartek u lekarza okazało się że mam przestymulowany pęcherzyk i gdy liczyłam ze to 2dc to lekarz stwierdził że @ dopiero się rozkręci w piątek lub w sobote a tu nic. Od 3 dni tylko lekkie plamienie na brązowo, zero krwi. Powinnam jutro zacząć stymulacje clo (tak liczył lekarz gdyby w sobote był 1 dc) Nie wiem co robić bo w tym tygodniu lekarz niedostępny (wyjechał na urlop). Zaczynać stymulacje jutro? Czy może dziś? Pęcherzyk powinien się wchłonąć ale tak naprawde @ jako takiej normalnej nie było. Doradźcie proszę.

Dziewczyny mam problem i proszę o radę. Będąc w czwartek u lekarza okazało się że mam przestymulowany pęcherzyk i gdy liczyłam ze to 2dc to lekarz stwierdził że @ dopiero się rozkręci w piątek lub w sobote a tu nic. Od 3 dni tylko lekkie plamienie na brązowo, zero krwi. Powinnam jutro zacząć stymulacje clo (tak liczył lekarz gdyby w sobote był 1 dc) Nie wiem co robić bo w tym tygodniu lekarz niedostępny (wyjechał na urlop). Zaczynać stymulacje jutro? Czy może dziś? Pęcherzyk powinien się wchłonąć ale tak naprawde @ jako takiej normalnej nie było. Doradźcie proszę.
Ja bym nie ryzykowała a jak się nie wchłonie możesz sobie narobić szkodę a przez clo sobie dowalisz

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wiem tylko że 1 dc to zawsze pierwszy dzień krwawienia. Nie plamienia...

Masz przestymulowany czyli jak rozumiem przerośnięty pęcherzyk i lekarz Dał Ci lek na stymulacje?

To może być torbiel...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wiem tylko że 1 dc to zawsze pierwszy dzień krwawienia. Nie plamienia...
Masz przestymulowany czyli jak rozumiem przerośnięty pęcherzyk i lekarz Dał Ci lek na stymulacje?
To może być torbiel...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak dostałam na symulacje bo lekarz ocenił w czwartek że pęcherzyk jest przestymulowany miał 2,5 cm i pytałam czy to torbiel to powiedział że nie, że ten powinien się wchłonąć to liczył że krwawienie powinno się pojawić w sobote i wtedy liczyć 1 dc wiec clo powinnam zacząć brać od 5 dc czyli od jutra. No ale problem w tym, że krwawienie nie wystąpiło tylko cały czas dziwne plamienie (a dziś już całkiem czysto, nic a nic) czy to znaczy, że ten nie pęknięty pęcherzyk mógł się wtedy wcale nie wchłonąć?

Ja bym nie ryzykowała a jak się nie wchłonie możesz sobie narobić szkodę a przez clo sobie dowalisz

Kiedy masz usg?
Wydaje mi się, że ten pęcherzyk 15,5 to tak sobie został. Mogło być ich nawet więcej niż 2. W jednym cyklu, po odstawieniu clo, choć nie był stymulowany, miałam chyba ze 3 czy 4 tylko wszystkie takie niewydarzone. Jeden nie rósł, dwa były torbielami, a jeden taki w miarę wyględny. I teraz też tak mogło być. A że nie brałam zastrzyku to się jakiś zabłąkał. Nie sądzę bym miała jeszcze owulacje przed sobą. Moja szyjka wygląda tak jak by było raczej po owulacji. Aczkolwiek jajniki pobolewają. Ale u mnie to już norma.

U mnie lipa nie bedzue owulacji [emoji21][emoji21][emoji21]od nowego cyklu na start 50 j ta najmniejsza za mala ma mnie [emoji21][emoji21]

U mnie lipa nie bedzue owulacji [emoji21][emoji21][emoji21]od nowego cyklu na start 50 j ta najmniejsza za mala ma mnie [emoji21][emoji21]

Kurcze. Faktycznie lipa. Ja w sumie też nie wiem. Być może nie było, bo te blade testy. A może tak mam, że takie blade wychodzą. Nie wiem. Lekarz za dużo nie pomógł. A nawet jak była owu to szanse naturalnego zajścia minimalne. No ale cóż, będę pewnie liczyć, że @ nie przyjdzie, jak zawsze...
A jednocześnie robić plany co dalej...

Udało mi się dodzwonić do mojego lekarza. Powiedział by nie zaczynać stymulacji i odstawić inne leki i czekać. Zasugerował, że moge być w ciąży a jak zapytałam co z przestymulowanym pęcherzykiem to powiedział by nim się nie przejmować i czekać bo może miesiączka jeszcze przyjdzie. No i tak myślę czy to brązowe skąpe krwawienie to mogło być implantacyjne? Bo dziś zauważyłam biały śluz taki jak przed tym krwawieniem... Sama nie wiem co myśleć.

reklama
Dodam, że robiąc resty owulacyjne wyszła mi 2 razy słaba druga kreska w 15 dc i w 17 dc. A to dziwne krwawienie zaczęło się w 27 dc czyli między 10-12 dni po owulacji a dziś mam 33 dc. @zuzik85 co Ty myślisz o mojej sytuacji? Podpowiedz coś? ;)

Do góry