reklama
nuna, znalazłam wyniki emka z naszych inseminacji.
Przy pierwszej IUI mieliśmy koncentrację 148,8 miliona w mililitrze. Całkowitą ilość plemników w ejakulacie 372 miliony. Z morfologii plemników prawidłowych było 15%. I co? i nie udało się!!!
Przy drugiej IUI mieliśmy koncentrację "tylko" 51 milionów i tylko 204 ml w ejakulacie. Spójrz jaki spadek.
Prawidłowych 18%. A co? Udała się. Nasienie to tylko jeden z czynników mających wpływ na powodzenie zabiegu. Dużo robi głowa. Denerwując się, poziom prolaktyny w organizmie wzrasta. A jak wiesz, wysoka prolaktyna uniemożliwia zajście w ciążę.
Dlaczego jest tyle ciąż z wpadek? Bo "się nie myśli" (nawet podświadomie)
Zuzik ale ja mam 4 razy mniej i z tego prawidłowych 3 %.
Przecież wyniki które podajesz były 500 % lepsze niż nasze.
zuzik85
Fanka BB :)
Ale chce ci uświadomić, ze choć lepsze to i tak nam sie wtedy nie udało!Zuzik ale ja mam 4 razy mniej i z tego prawidłowych 3 %.
Przecież wyniki które podajesz były 500 % lepsze niż nasze.
Więc trzeba wierzyć do końca.
Jedz orzechy i ananasa...
Joaszka
Ale chce ci uświadomić, ze choć lepsze to i tak nam sie wtedy nie udało!
Więc trzeba wierzyć do końca.
Jedz orzechy i ananasa...
No, ok, ale udało się gdy były 300 % lepsze od moich.
Joaszka
Nuna a wasze są lepsze od naszych. O ile procent nie wiem bo zawsze byłam kiepska z matmy.No, ok, ale udało się gdy były 300 % lepsze od moich.
Też mam doła. Ale co raz częściej widzę że w tym nie ma żadnej logiki...
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Nuna a wasze są lepsze od naszych. O ile procent nie wiem bo zawsze byłam kiepska z matmy.
Też mam doła. Ale co raz częściej widzę że w tym nie ma żadnej logiki...
Wiem, że są czasem gorsze. Wiem, że wasze są gorsze. Ale udało się wam na lepszych od moich. Ja już nie mam siły. Nie wytrzymam już długo.
@nuna85 a mąż nie chce in vitro? Czym to argumentuje?
Nie wiem co Ci doradzić...
Można powiedzieć, że kiedyś nie chciał nawet o tym słyszeć. Kiedy coś tam przemyciłam w rozmowie, padło co najwyżej to, że jest zbyt inwazyjna, zbyt taka sztuczna, bez nas, a przez obcych ludzi...
Nie umiem tego ubrać w słowa.
No i oczywiście oboje jesteśmy przeciwni zamrażaniu wielu zarodków i potem pozbywaniu się ich.
reklama
Joaszka
Wiesz z tymi zarodkami...ich się nie niszczy. Jeśli para po nie nie wróci to one są przekazywane do adopcji...Można powiedzieć, że kiedyś nie chciał nawet o tym słyszeć. Kiedy coś tam przemyciłam w rozmowie, padło co najwyżej to, że jest zbyt inwazyjna, zbyt taka sztuczna, bez nas, a przez obcych ludzi...
Nie umiem tego ubrać w słowa.
No i oczywiście oboje jesteśmy przeciwni zamrażaniu wielu zarodków i potem pozbywaniu się ich.
Mnie przed in vitro powstrzymuje fakt że właśnie trzeba najpierw jak najwięcej jajek i najlepiej żeby się zapłodnilo kilka żeby mieć wiecej szans.W moim wieku podali by mi dwa. Ale gdyby były np.3 to nie wiem czy i kiedy bym zabrała a mieć świadomość że gdzieś ktoś ma moje dzieci...
Co do "sztuczności" to ja w marcu nie chciałam słyszeć nawet o inseminacji. Kojarzyło mi się z inseminacja krów. I choć wiedziałam że czasem to jedyna szansa dla niektórych to nie chciałam wierzyć że my też będziemy musieli skorzystać z pomocy...
A potem wyszedł niedrożny jajowód...
Na szczęście mój M jak najbardziej na tak. I nawet jak tak luźno zachaczyłam o in vitro to mimo wątpliwości też by był w tym razem ze mną.
Na ten moment to abstrakcja dla nas ale powoli badam temat i nie wykluczam...
Podziel się: