reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nuna, nie chcę Ci truć, czy coś w tym rodzaju. Decyzja należy do Was i to jest niepodważalne.
Zastanawiam się jednak, co może być powodem oporów Twojego emka. Nie mówię o metodzie in vitro. Tylko tak ogólnie o staraniach o dzidzię.
I tak mi przyszło do głowy, że może "warunki" w jakich podchodzicie do inseminacji go zrażają?
Może gdyby były bardziej intymne, takie kliniczne, spojrzałby na to innym okiem?
Może on odczuwa jakiś rodzaj wstydu przed tym, że musi oddać nasienie w toalecie, do której w każdej chwili może ktoś zapukać, lub wychodząc z niej może przypadkowo spotkać jakiegoś "znajomego"?
Rozumiem, że w Klinikach Leczenia Niepłodności za wszystko się płaci, ale komfort jest też zupełnie inny. Lekarz, poświęca Ci tyle uwagi ile potrzebujesz. Wątpliwości jakie pojawią się np. w trakcie stymulacji (czy na innym etapie), zawsze można skonsultować telefonicznie, mailowo lub osobiście.
Oddanie nasienia odbywa się w specjalnie przygotowanych do tego celu pokojach. Może skorzystać z czasopism, filmów erotycznych, a przede wszystkim przebywać tam tyle ile potrzeba. Samo oddanie nasienia nie musi odbywać się drogą masturbacji, bo zawsze może wejść z żoną i możecie odbyć "normalny" stosunek z prezerwatywą (która jest przeznaczona do tego celu, nie taka jak np. durex).
Może on tego nie wie. I może się blokuje. Rozmawialiście na ten temat?

reklama
Rozmawialismy o tym. Nie, wcale prywatnie jak robilismy badania nie czul sie lepiej. A tu tez zwykle wchodze z nim. To nie o to chodzi. Do inseminacji nic nie ma. Przeszkadza mu ze do zaplodnienia ma dojsc w labolatorium...
Robie dzis IUI. Na niepeknietych, 2 szt. 24.2 mm. Jutro znowu sprawdzam I byc moze jeszcze jedna IUI.

Rozmawialismy o tym. Nie, wcale prywatnie jak robilismy badania nie czul sie lepiej. A tu tez zwykle wchodze z nim. To nie o to chodzi. Do inseminacji nic nie ma. Przeszkadza mu ze do zaplodnienia ma dojsc w labolatorium...
Robie dzis IUI. Na niepeknietych, 2 szt. 24.2 mm. Jutro znowu sprawdzam I byc moze jeszcze jedna IUI.
Powodzenia!

Cześć dziewczyny :)
Widzę nowe staraczki. Na tym wątku zaczynałam parę miesięcy temu ale czytam Was cały czas i trzymam kciuki. Wiara działa cuda, my staraliśmy się 3 lata, w głębi duszy juz byłam przygotowana na ivf. zdecydowaliśmy się spróbować iui. nie liczyłam ze musi się udać, ale wiedziałam że będę walczyć.
Udało się nam za 1 podejściem do iui.

Trzymam kciuki za wszystkie kobiety które walczą! macie ta siłę głęboko w sercu ;)

reklama
Kochana u mnie to nie krew tylo taki śluz z domieszką. Ale to od cewnika pewnie...
Życzę żeby u Ciebie to był pozytywny objaw owu[emoji6]

Dobrze zrozumiałam że będziesz miała podwójne iui?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry