reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
wiem o tym że plemniki mają skróconą drogę. natomiast endometrium w okolicach owulacji będzie takie samo czy przy iui czy przy naturalnych. I zarodek się niczym nie różni więc nie rozumiem hasła że do iui 7 to za mało a do naturalnych ok....jak pęcherzyk peknie to już nie podskoczy endo więcej....jak jest jeszcze niepęknięty to może endo urosnąć. ale plemniki nie mają nic do tego
Teraz to juz nic nie wiem. Chyba sie go zapytam o to nastepnym razem. Ja mialam wczoraj 19dc. Zawsze owulacje mialam kolo 12 dc ale juz drugi miesiac cykl mi sie wydluza i wyszlo ze owulka byla 15-16dc. Czekam na okres i wtedy kolejna wizyta. Mam 2 tyg zeby przygotowac sie teoretycznie do tego. A endo sprobuje sama powiekszyc. Czemu to wszystko musi byc takie skomplikowane...

reklama
hej dziewczyny zaczynam świrować ze znów nici....
bolą piersi jak co miesiąc dziś pare buli okresowych miałm...
ale próbuje isę jakoś tzrymać ale nie ukrywam ze mi coraz gorzej jest to wszystko znosić........
nie chce się poddawać......nie moge ..... nie teraz kiedy już tyle przeszłam...
boje isę kolejnej porazki.......
ja naprawde potzrebuje być mamą......
wiem ze te moje żale to już flaki z olejem ale dziś mi mega żle dawno tak nie było
ale wiem zE musze byc silna bo jak nie ja to kto.......
Nie masz za co przepraszać. Każda z nas to przechodzi. Te 2 tygodnie oczekiwania to jakiś horor...

Ja dziś 5/6 dzień po owu. I oczywiście wsłuchuję się jak głupia w organizm. Czuję że nic z tego...Zero objawów. Może lekki ból podprzusza ale obstawiam stres.

W pierwszej ciąży miałam plamienie implantacyjne. Wiem że nie zawsze musi być...no ale myślę że jak go nie ma to i nic z tego.

Komórka jajowa zdechła nie doczekawszy jednego odważnego i 7 mln kijanek też zdechło.

Za chwilę endometrium zacznie się zluszczac i nadejdzie wstrętna @...

Nie wiem czy z takim wynikami M jest w ogóle sens robić kolejne iui...
Może po prostu trzeba przyznać że nie jest nam pisane bycie rodzicami po raz drugi zamiast usilnie próbować przeskoczyć naturę...
I poprosić o takie tabletki anty po których @ będzie raz na 3 mce albo wcale. Bo tej francy nie nawidzę z całych sił

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."
Sierpień

30 - nuna85 - IUI nr 6 (tym razem strzał w 10-tkę)

Wrzesień

4 - ewa 199 testowanie po IUI
4 - Cikulinka - testowanie po staraniach naturalnych
6 - Joaszka- testowanie po 1 IUI
9 - justynaszatanka - testowanie

Suzi30 - pierwsze podejście do IUI?

Październik

zuzik85 - wizyta w Klinice przed IUI w staraniach o drugi Cud

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!

Teraz to juz nic nie wiem. Chyba sie go zapytam o to nastepnym razem. Ja mialam wczoraj 19dc. Zawsze owulacje mialam kolo 12 dc ale juz drugi miesiac cykl mi sie wydluza i wyszlo ze owulka byla 15-16dc. Czekam na okres i wtedy kolejna wizyta. Mam 2 tyg zeby przygotowac sie teoretycznie do tego. A endo sprobuje sama powiekszyc. Czemu to wszystko musi byc takie skomplikowane...

A przypomnij co bierzesz na stymulację? Bo jak clo to ono zmniejsza endo, choć u mnie odpukać nie było problemu póki co. No ale ja swoje na cyklu naturalnym mam w 2 fazie 15 mm i z tego też powodu obfite @..

jak nie uda się orzechami i winem, to są leki na endo. Estrofem bodajże...albo inne leki do stymulacji

Dziewczyny pomocy, zuzik nie trzymałaś dziś!!!!
Okazuje się, że endometrium mam za cienkie. Mój lekarz nie wie jak tamten mierzył, może po skosie, ale ma tylko 7.7. Jeszcze nigdy nie miałam tak cienkiego. Przy 9-10 nie wyszło, to jak ma dać radę teraz.
Zaraz zacznę wyć.
A i dobrze, że zaczekałam z zastrzykiem. Mam dopiero wieczorem robić ovitrelle.

Dziewczyny pomocy, zuzik nie trzymałaś dziś!!!!
Okazuje się, że endometrium mam za cienkie. Mój lekarz nie wie jak tamten mierzył, może po skosie, ale ma tylko 7.7. Jeszcze nigdy nie miałam tak cienkiego. Przy 9-10 nie wyszło, to jak ma dać radę teraz.
Zaraz zacznę wyć.
A i dobrze, że zaczekałam z zastrzykiem. Mam dopiero wieczorem robić ovitrelle.
Kurde nuna85 orzechów nie jadlas ja mam 10 przy tych samych zastrzykach ?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry