reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Zuzik piszesz by podawac dzis. A ten negatywny test owulacyjny. Nie wskazuje ze owulacja jeszcze troche? Za wczesnie podac to chyba tez nie dobrze dla pecherzyka?

Ale pytasz o grubość Endo czy co? Bo się zgubiłam o co ci chodzi :)
Napisałaś "czym się różni zarodek z inseminacji". To Ci wyjaśniłam, że niczym. Tylko droga jaką muszą pokonać plemniki jest inna przy staraniach naturalnych, a inna przy IUI.
Plemniki przy IUI omijają śluz szyjkowy, który czasami działa na nie zabójczo.

wiem o tym że plemniki mają skróconą drogę. natomiast endometrium w okolicach owulacji będzie takie samo czy przy iui czy przy naturalnych. I zarodek się niczym nie różni więc nie rozumiem hasła że do iui 7 to za mało a do naturalnych ok....jak pęcherzyk peknie to już nie podskoczy endo więcej....jak jest jeszcze niepęknięty to może endo urosnąć. ale plemniki nie mają nic do tego

Kurcze gdzieś powinny być spisane po kolei wszystkie wasze udane inseminacje. Kiedy był zastrzyk, jaki był pęcherzyk, kiedy IUI.

tyle że tak naprawdę nie ma żadnej reguły w tym czy się uda czy nie...były i takie które nie miały prawa się udać a jednak, były i takie które nie miały prawa się nie udać...a jednak się nie udały.
żeby był prosty schemat to każda iui byłaby udana...

tyle że tak naprawdę nie ma żadnej reguły w tym czy się uda czy nie...były i takie które nie miały prawa się udać a jednak, były i takie które nie miały prawa się nie udać...a jednak się nie udały.
żeby był prosty schemat to każda iui byłaby udana...
Właśnie u nas się udało na pekajacym i 36 h po zastrzyku ale też poprawialisny wiec tak naprawdę nie wiem czy inseminacja czy naturalnie [emoji4][emoji4]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie u nas się udało na pekajacym i 36 h po zastrzyku ale też poprawialisny wiec tak naprawdę nie wiem czy inseminacja czy naturalnie [emoji4][emoji4]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

ja na naszą poprawkę wieczorem po iui nie liczę. bo co on tam mógł wyprodukować po 12 h od oddania próbki :) a na 2 dzień nie było za bardzo jak.

hej dziewczyny zaczynam świrować ze znów nici....
bolą piersi jak co miesiąc dziś pare buli okresowych miałm...
ale próbuje isę jakoś tzrymać ale nie ukrywam ze mi coraz gorzej jest to wszystko znosić........
nie chce się poddawać......nie moge ..... nie teraz kiedy już tyle przeszłam...
boje isę kolejnej porazki.......
ja naprawde potzrebuje być mamą......
wiem ze te moje żale to już flaki z olejem ale dziś mi mega żle dawno tak nie było
ale wiem zE musze byc silna bo jak nie ja to kto.......

hej dziewczyny zaczynam świrować ze znów nici....
bolą piersi jak co miesiąc dziś pare buli okresowych miałm...
ale próbuje isę jakoś tzrymać ale nie ukrywam ze mi coraz gorzej jest to wszystko znosić........
nie chce się poddawać......nie moge ..... nie teraz kiedy już tyle przeszłam...
boje isę kolejnej porazki.......
ja naprawde potzrebuje być mamą......
wiem ze te moje żale to już flaki z olejem ale dziś mi mega żle dawno tak nie było
ale wiem zE musze byc silna bo jak nie ja to kto.......

Cikulinka może i flaki i z olejem, ale to nasze żale i nasze flaki i nasz olej :)
Mam to samo co miesiąc. Do tego stopnia, że jak dostanę @ dwa dni jestem chora. Leże i nie wstaje z łóżka. Nic nie mogę zrobić. Każda czynność jest dla mnie za ciężka. A jak już przeczuwam, że się nie udało, zmieniam się w jakąś chorą histeryczkę. Mam normalnie napady złości a nawet bym nazwała to furią. Naprawdę wiem co czujesz.
Robię z tym by być mamą, co się da, a i tak czuję się bezsilna i czasem mam chęć rwać włosy z głowy i krzyczeć.
I nie przejmuj się, że o tym piszesz. Po to masz to forum. Po to masz nas. A my mamy Ciebie. Ma nam pomóc nie zwariować do końca. Pamiętaj jeszcze nic nie wiadomo. Szansa cały czas jest. Nadzieja jest do @
Wiele dziewczyn, nawet naszych, czuło się jak przed miesiączką. A piersi to akurat prawidłowy, pierwszy objaw. A parę kujnięć w brzuchu też nic nie przesądza na nie. Trzymam kciuki, a ty trzymaj za mnie. Pół nocy nie spałam, padam na pysk. Zaraz ruszam na Warszawę, na drugi dzień monitu.

reklama
ja na naszą poprawkę wieczorem po iui nie liczę. bo co on tam mógł wyprodukować po 12 h od oddania próbki :) a na 2 dzień nie było za bardzo jak.
...Poprawka po IUI jest po to, żeby wywołać skurcze macicy, które pozytywnie wpływają na proces zapłodnienia.
Współżycie po IUI jest zalecane nawet jak korzysta się z dawcy nasienia!!!
Chodzi o orgazm!!! Nie o plemniki. Plemniki czekają juz podane w trakcie IUI. I to te najlepsze.

Tak. Te dziewczyny co zostały są tu po to, żeby tłumaczyć i rozjaśniać wątpliwości, żeby uzupełniać Waszą wiedzę.

Nuna, zastrzyk byłby wczoraj w sam raz.

A to napięcie przedmiesiaczkowe mozna zmniejszyć lekami. Ale o tym to już z ginami rozmawiajcie, bo to ingerencja w hormony.

Do góry