reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No dokładnie, dla ilości więcej. Dla jakości mniej. No i mam dylemat. Kiedy mam próbować. Janiki bolą. Raczej nie pękną bez zastrzyku. A jak pękną. Ojej ile pytań i dylematów. I weź się nie stresuj. Joaszka teraz ja wpadam w histerie maniakalno zapłodnieniową :)
Ja żałuję że nie będę mieć inseminacje ja kurcze tez się martwię bo zastrzyk w sobote a wczoraj miałam taki ból jakby pekal ale to chyba za szybko juz nie wien co myśleć [emoji57][emoji57]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nawet nie wiem czy jajca popękały...następnym razem nie daruję i sprAwdzę. Choćby z czystej ciekawości

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja żałuję że nie będę mieć inseminacje ja kurcze tez się martwię bo zastrzyk w sobote a wczoraj miałam taki ból jakby pekal ale to chyba za szybko juz nie wien co myśleć [emoji57][emoji57]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ale wcale nie zawsze muszą pękać po np. 36 h. Jak był już ładnie dojrzały to może nawet po 24 h. Ja już mam bóle i też nie wiem co myśleć. Ciężko mi będzie ocenić kiedy pęka skoro boli cały czas. Będę szukać wyjątkowo mocnego bólu, ale też już z doświadczenia wiem, że czasem nawet taki ból nie oznaczał pękania. Na badaniu okazywało się, że wszystkie nadal są a w nocy rwało. A kiedyś myślałam, że dzieci się biorą z wpadek, jak ja :)

Dziewczyny a powiedzcie mi ile powinno wynosic minimalnie endometrium zeby doszlo do zagniezdzenia bo mi juz drugi cykl cos szwankuje i chyba czas zainwestowac w winko i orzechy:)

Dziewczyny a powiedzcie mi ile powinno wynosic minimalnie endometrium zeby doszlo do zagniezdzenia bo mi juz drugi cykl cos szwankuje i chyba czas zainwestowac w winko i orzechy:)

Z tego co pamiętam to musi mieć minimum 8 i w górę. Ale jak ja miałam 8 to lekarz bardzo kręcił nosem, że za małe. Jak jest 9 jeden już mówił że w miarę. A teraz 10 w 12 dc to mówi że ładne.

Dziewczyny (głównie nuna), jeżeli nie macie możliwości sprawdzenia czy pecherzyk pękł, to jak Was bolą jajniki - róbcie testy owulacyjne. Zawsze to jakiś wyznacznik. Dwie krechy "mówią", że owulacja tuż tuż lub w trakcie. Jak pecherzyk pęknie, kreska bedzie zanikac.

Najlepsze endo to ok 10-12. Ale u różnych kobiet przy mniejszych lub większych wartościach tez dochodzi do zagnieżdżenia.

Na lepszą armię emkowie mogą pić yerba matę, tylko taką prawdziwą, a nie herbatę o aromacie yerba.

Pęcherzyki pękają zwykle jak mają 23mm. Na dobę rosną przeciętnie 1,3mm.

Podanie zastrzyku nie spowoduje natychmiastowego pęknięcia. Wogóle to tak sie potocznie mówi, że zastrzyk jest na pęknięcie. Nie do końca to prawda. Zastrzyk wspomaga dojrzewanie i doprowadza do pęknięcia. Więc jeżeli podacie zastrzyk jak pęcherzyk ma 15mm to on zadziała maksymalnie późno, tzn jak pecherzyk bedzie miał powyżej 20mm (w tym przypadku np po 48h - to maksymalny czas działania zastrzyku).

Przepraszam, że tak hurtem piszę, ale wcześniej nie miałam czasu odpowiadać na bieżąco.

Nuna...mówiłam, że moje kciuki mają moc? No!!! :)

reklama
Do góry