reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."
Sierpień
14 - 17 - Cikulinka - starania naturalne
16 -
Ewa199 - monitoring cyklu
17 - suzi - badanie krwi
17 - Nuna85 - usg kontrolne
17-18 -
Nuna85 - termin spodziewanej @
19 -
Joaszka - pierwsza ocena stymulacji - monitoring cyklu
19 - ewa199 - monitoring cyklu
21 - suzi - wizyta u gina

Joaszka - pierwsze podejście do IUI
Asiakelly - testowanie po IUI

Wrzesień

Suzi30 - pierwsze podejście do IUI
Cikulinka - testowanie po staraniach naturalnych

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

Justynaszatanka, kiedy idziesz na monitoring?
wpisz mnie na 23 ide w 12 dc biore zastrzyki zamiennik gonalu ovaleap przez 9 dni oby rosly ladnie bedziemy robic 3 inseminacje teraz na nfz bo dwie byly prywatnie :)

reklama
Właśnie próbuje mi się zacząć @
Tak dziwnie, w poniedziałek plamienie. Dziś też coś trochę. A cycki dawno mnie tak nie bolały. Miałam teraz torbiel i jak by się zaczęła @ to chciałam pojechać sprawdzić czy się wchłonęła.

wpisz mnie na 23 ide w 12 dc biore zastrzyki zamiennik gonalu ovaleap przez 9 dni oby rosly ladnie bedziemy robic 3 inseminacje teraz na nfz bo dwie byly prywatnie :)
A przy 2 dziecku można na NFZ? My i tak pewnie się nie łapiemy ze wzg.na wiek...ale slyszałam też że na Nfz to tak sobie wygląda...że nasienia nie przygotują,idzie taśmowo...laski pisały że po 3 godziny w korytarzu z kubeczkiem z nasieniem czekały...ale to pewnie też zależy od szpitala i podejścia...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas może miejsce gdzie wydobywamy nasienie :) nie jest fajne bo wc. Ale nasienie przygotowuje od razu, przez godzinkę super babka. Mam nawet do niej tel. My idziemy jeść śniadanie a ona dzwoni jak gotowe. Gorzej u nas z dostępnością lekarzy. Często ich nie ma gdy są potrzebni. No i minus że tylko od poniedziałku do czwartku i maks do 12. Praktycznie nie da się wstrzelić idealnie.

Ostatnia edycja:
Cholera jasna z tym wszystkim. Dziś dc a ja już mam śluz płodny...normalnie to był ostatni dzień @. I owu w 12dc. A po clo w 14 dc...a teraz mam podwójną dawkę...i boję się że znów nici z iui bo pecherzyk pęknie wcześniej...kutfa no!

reklama
U nas może miejsce gdzie wydobywamy nasienie :) nie jest fajne bo wc. Ale nasienie przygotowuje od razu, przez godzinkę super babka. Mam nawet do niej tel. My idziemy jeść śniadanie a ona dzwoni jak gotowe. Gorzej u nas z dostępnością lekarzy. Często ich nie ma gdy są potrzebni. No i minus że tylko od poniedziałku do czwartku i maks do 12. Praktycznie nie da się wstrzelić idealnie.
No to lipa...w klinice to nawet w święta gin jest bo jajko nie wybiera...

No i właśnie...w wc...Jednak są różnice na Nfz i prywatnie. Teoretycznie skoro za darmo czemu nie skorzystać. Z drugiej strony-wolałabym jednak żeby odbyło się to w przyzwoitych warunkach i nie bać się że się nie wstrzelę

Do góry