reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."
Sierpień
14 - 17 - Cikulinka - starania naturalne
16 -
Ewa199 - monitoring cyklu
17 - suzi - badanie krwi
17 - Nuna85 - usg kontrolne
17-18 -
Nuna85 - termin spodziewanej @
19 -
Joaszka - pierwsza ocena stymulacji - monitoring cyklu
19 - ewa199 - monitoring cyklu
21 - suzi - wizyta u gina

Joaszka - pierwsze podejście do IUI
Asiakelly - testowanie po IUI

Wrzesień

Suzi30 - pierwsze podejście do IUI
Cikulinka - testowanie po staraniach naturalnych

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

Justynaszatanka, kiedy idziesz na monitoring?
wpisz mnie na 23 ide w 12 dc biore zastrzyki zamiennik gonalu ovaleap przez 9 dni oby rosly ladnie bedziemy robic 3 inseminacje teraz na nfz bo dwie byly prywatnie :)

reklama
Właśnie próbuje mi się zacząć @
Tak dziwnie, w poniedziałek plamienie. Dziś też coś trochę. A cycki dawno mnie tak nie bolały. Miałam teraz torbiel i jak by się zaczęła @ to chciałam pojechać sprawdzić czy się wchłonęła.

wpisz mnie na 23 ide w 12 dc biore zastrzyki zamiennik gonalu ovaleap przez 9 dni oby rosly ladnie bedziemy robic 3 inseminacje teraz na nfz bo dwie byly prywatnie :)
A przy 2 dziecku można na NFZ? My i tak pewnie się nie łapiemy ze wzg.na wiek...ale slyszałam też że na Nfz to tak sobie wygląda...że nasienia nie przygotują,idzie taśmowo...laski pisały że po 3 godziny w korytarzu z kubeczkiem z nasieniem czekały...ale to pewnie też zależy od szpitala i podejścia...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas może miejsce gdzie wydobywamy nasienie :) nie jest fajne bo wc. Ale nasienie przygotowuje od razu, przez godzinkę super babka. Mam nawet do niej tel. My idziemy jeść śniadanie a ona dzwoni jak gotowe. Gorzej u nas z dostępnością lekarzy. Często ich nie ma gdy są potrzebni. No i minus że tylko od poniedziałku do czwartku i maks do 12. Praktycznie nie da się wstrzelić idealnie.

Ostatnia edycja:
Cholera jasna z tym wszystkim. Dziś dc a ja już mam śluz płodny...normalnie to był ostatni dzień @. I owu w 12dc. A po clo w 14 dc...a teraz mam podwójną dawkę...i boję się że znów nici z iui bo pecherzyk pęknie wcześniej...kutfa no!

reklama
U nas może miejsce gdzie wydobywamy nasienie :) nie jest fajne bo wc. Ale nasienie przygotowuje od razu, przez godzinkę super babka. Mam nawet do niej tel. My idziemy jeść śniadanie a ona dzwoni jak gotowe. Gorzej u nas z dostępnością lekarzy. Często ich nie ma gdy są potrzebni. No i minus że tylko od poniedziałku do czwartku i maks do 12. Praktycznie nie da się wstrzelić idealnie.
No to lipa...w klinice to nawet w święta gin jest bo jajko nie wybiera...

No i właśnie...w wc...Jednak są różnice na Nfz i prywatnie. Teoretycznie skoro za darmo czemu nie skorzystać. Z drugiej strony-wolałabym jednak żeby odbyło się to w przyzwoitych warunkach i nie bać się że się nie wstrzelę

Do góry