reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Mąż ma obniżone parametry nasienia, a u mnie jeden lekarz twierdzi, że mam dwurożną macicę, a drugi, że niekoniecznie. W pierwszą ciążę zaszlam szybko i bez problemu. Potem zaczęły się kłopoty. No cóż..dziś 21 dzień cyklu. Czekam na ten wymarzony cud

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

No to czekamy razem na cud.
Ja mam już gdzieś ok. 26 dc. Nie mam pewności bo w zeszłym miesiącu @ się spóźniła.
W każdym miesiącu jakiś inny objaw, który robi mi nadzieje, a w końcu i tak przychodzi @
Ale nadzieja umiera ostatnia...

reklama
No to czekamy razem na cud.
Ja mam już gdzieś ok. 26 dc. Nie mam pewności bo w zeszłym miesiącu @ się spóźniła.
W każdym miesiącu jakiś inny objaw, który robi mi nadzieje, a w końcu i tak przychodzi @
Ale nadzieja umiera ostatnia...
Cykl liczysz zawsze od 1 dnia krwawienia...więc nie ma znaczenia czy się poprzedni spóźnił...może być dłuższy czy krótszy ale dzień cyklu od tego nie zależy. Ja w ubiegły czwartek dostałam w "29 dc" czyli poprzedni cykl miał 28 dni a ten w ktorym wystapiała @ jest pierwszym dniem nowego cyklu...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam. Ja po czterech inseminacjach. Trzecia udała się, ale była to ciąża biochemiczna. Przy czwartej brałam clo i pojawiły się trzy pęcherzyki. Teraz czekam na efekt. Trudne to. W głowie pojawia się milion myśli. Dwie ciąże poroniłam. Może czas odpuścić, choć lekarz przekonuje do in vitro?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Trudno coś doradzić...jeśli faktycznie masz dwurożna macice to problem z donoszeniem może być niezależnie czy naturalnie czy in vitro...

Może 3 opinia by coś wniosła? Czy ona rzeczywiście jest dwurożna i jak to wpływa na poronienia...

Cykl liczysz zawsze od 1 dnia krwawienia...więc nie ma znaczenia czy się poprzedni spóźnił...może być dłuższy czy krótszy ale dzień cyklu od tego nie zależy. Ja w ubiegły czwartek dostałam w "29 dc" czyli poprzedni cykl miał 28 dni a ten w ktorym wystapiała @ jest pierwszym dniem nowego cyklu...

No, ok. to wiem. Źle to ujęłam. Może inaczej, dzień cyklu owszem 25/26. Cykle mam prawie zawsze 28, owulacje w 14. W zeszłym miesiącu to pierwsze przesunięcie od dawna. Ale w tym cyklu mogę okres dostać inaczej. Czyli po staremu, np. dziś. Bo niestety w moim przypadku jest tak że nawet jak okres mi się spóźni to bardzo często owulacje i następny okres mam tak jak by mi się nie spóźnił.

U mnie dziś 6 dc. Miesiączka która zawsze ciągnęła się 7 dni (ostatni dzień to takie "brudy" resztki...a teraz skończył się w 5....choć ostatni też w 5 się zatrzymał a potem 6,7 i w 8 po seksie znów...

Zanim zaczęłam się starać o 2 dziecko to zawsze 26 dnia cyklu było krawienie,7 koniec. A teraz już się coś przestawia...

Może kwestia leków? Ale to 2 ostatnie cykle...
A może kwestia zbliżającej się menopauzy...
I już czuję pracę jajników choć to 6 dc...
Pewnie też przez zwiększoną dawkę clo.
Do tej pory swoją owu miałam w 12 dc. Po clo w 14...ciekawe co będzie po tej większej dawce...a sobota tak daleko...(wizyta u gin)

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."
Sierpień
14 - 17 - Cikulinka - starania naturalne
16 -
Ewa199 - monitoring cyklu
17 - suzi - badanie krwi
17 - Nuna85 - usg kontrolne
17-18 -
Nuna85 - termin spodziewanej @
19 -
Joaszka - pierwsza ocena stymulacji - monitoring cyklu
19 - ewa199 - monitoring cyklu
21 - suzi - wizyta u gina
23 - justynaszatanka - monitoring cyklu

Joaszka - pierwsze podejście do IUI
Asiakelly - testowanie po IUI

Wrzesień

Suzi30 - pierwsze podejście do IUI
Cikulinka - testowanie po staraniach naturalnych

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

Ostatnia edycja:
Łał zuzik wymiatasz!
Mój mąż złapał jakiegoś nerwa. Zachował się wczoraj przy mojej rodzinie tragicznie. I poszedł sobie spać. Nie wiem czy pojedziemy na to usg. Jeśli nie pojedziemy to nie zacznę brać zastrzyków a co za tym idzie ten cykl też będzie jałowy. Skończę akurat 32 lata. Nawet się zastanawiam czy może nie dać sobie jeszcze jednego miesiąca przerwy. Choć lekarz mówi że te zastrzyki są bardziej, jak to nazwać przyswajalne niż np. clo.
Wczoraj miałam te dziwne plamienia, i myślałam, że zaraz zacznie się @, a dziś już nie mam.

reklama
Łał zuzik wymiatasz!
Mój mąż złapał jakiegoś nerwa. Zachował się wczoraj przy mojej rodzinie tragicznie. I poszedł sobie spać. Nie wiem czy pojedziemy na to usg. Jeśli nie pojedziemy to nie zacznę brać zastrzyków a co za tym idzie ten cykl też będzie jałowy. Skończę akurat 32 lata. Nawet się zastanawiam czy może nie dać sobie jeszcze jednego miesiąca przerwy. Choć lekarz mówi że te zastrzyki są bardziej, jak to nazwać przyswajalne niż np. clo.
Wczoraj miałam te dziwne plamienia, i myślałam, że zaraz zacznie się @, a dziś już nie mam.
Kurcze z tymi chłopami...trudno się przytulać jak człowiek pokłócony. Jak się człowiek nie stara o dziecko to jak seks będzie parę dni później po oczyszczeniu atmosfery nie ma znaczenia. A tak to szkoda każdego dnia plodnego,każdego staconego cyklu...

Do góry