reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jak tam plany na ten tydzień?[emoji6]ja dziś 3 na clo. Jeszcze 2 dni i w sobotę w 10 dc idziemy sprawdzić co urosło i po której stronie uroslo[emoji12]dałam ciała i w piątek był problem z zakupem clo w 2 aptekach na osiedlu...zamówili mi na dziś. Mam nadzieję że są bo nie chce mi się latać po mieście...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, mój plan, niestety czekam na @
I jak zwykle, od 10 lat, czuje, że będzie, a mam już w tym wprawę.
W czwartek chyba pojadę na USG sprawdzić czy mi się torbiel wchłonęła. A potem od 5 dnia cyklu mam brać zastrzyki.

reklama
Ja w czwartekpracy ide na badania krwi a za tydzien w poniedzialek wizyta u gina. Zobaczymy czy owulacja byla. A mam takie pytanie. Czy jak sie ma stymulowany cykl to ten jeden konkretny w ktorym jest inseminacja? Co bralyscie. Mi lekarz nie mowil na jakim cyklu podejde ale tak czytalam i zastanawiam sie jak bedzie.

ja dziś pojechałam na monitoring i lipa jedno jajeczko dr mówi że sa małe szanse na iui przy jednym najlepiej by było jak by były 2 a u mnie sa 2 ale jeden malusi a drugi 13 mm i w piątek mam znów na monitoring więc zobaczymy co urosło z tego ale juz nie mam nadzieji na iui w tym cyklu . proszę o dopisania mnie na piątek na monitoring

Wracam do Was po miesiecznej przerwie dobrze mi bylo nie myslalam teraz zaczynam stymulacje gonalem niestety w aptece go nie bylo i wzielam zamiennik niby taki sam sklad ale cena o polowe tansza tak to 1000zl a ovaleap 530 szok biore przez 9 dni i monitoring w 12 dc oby to byl nasz cykl :) :)

Ja w czwartekpracy ide na badania krwi a za tydzien w poniedzialek wizyta u gina. Zobaczymy czy owulacja byla. A mam takie pytanie. Czy jak sie ma stymulowany cykl to ten jeden konkretny w ktorym jest inseminacja? Co bralyscie. Mi lekarz nie mowil na jakim cyklu podejde ale tak czytalam i zastanawiam sie jak bedzie.
Stymulacja niby zwiększa szansę powodzenia...czasem robią na cyklu naturalnym jeśli kobieta jest młoda,nie ma problemów z owulacja a problem to tylko nasienie czy wrogi śluz...

Ja mam stymulowany żeby ruszyć do pracy jajnik po drożnej stronie. Bo jak na razie 3 owu z prawego a po prawej niedrożny jajowód...

ja dziś pojechałam na monitoring i lipa jedno jajeczko dr mówi że sa małe szanse na iui przy jednym najlepiej by było jak by były 2 a u mnie sa 2 ale jeden malusi a drugi 13 mm i w piątek mam znów na monitoring więc zobaczymy co urosło z tego ale juz nie mam nadzieji na iui w tym cyklu . proszę o dopisania mnie na piątek na monitoring
Nie musi być 2[emoji6]W naturze jeden pęcherz rośnie czasem dwa i wtedy mogą być bliźnięta. Niby jak więcej to większe szanse że choć jedno plemnik zapłodni

Zgadzam się z Joaszka wystarczy 1 pęcherzyk. Mi mimo stymulacji urósł tylko 1 -19mm malutkich miałam dużo ale tylko jeden dominujący - który wystarczył :) inseminacja udana mimo że też wątpiłam.

Witam. Ja po czterech inseminacjach. Trzecia udała się, ale była to ciąża biochemiczna. Przy czwartej brałam clo i pojawiły się trzy pęcherzyki. Teraz czekam na efekt. Trudne to. W głowie pojawia się milion myśli. Dwie ciąże poroniłam. Może czas odpuścić, choć lekarz przekonuje do in vitro?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, bardzo współczuje. A jakie masz powody nie powodzeń, co wam dolega? Też mam już kilka iui za sobą. Lekarz zna moje stanowisko i mówi, że jak chce próbować to maks do 35 powinnam dać sobie czas, a potem zmienić taktykę na ostateczność. Tylko czy ja dam rade walczyć jeszcze tyle czasu. Tak jak napisałaś to bardzo trudne.

reklama
Mąż ma obniżone parametry nasienia, a u mnie jeden lekarz twierdzi, że mam dwurożną macicę, a drugi, że niekoniecznie. W pierwszą ciążę zaszlam szybko i bez problemu. Potem zaczęły się kłopoty. No cóż..dziś 21 dzień cyklu. Czekam na ten wymarzony cud

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry