reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Pierwsze dziecko w pierwszym cyklu starań. O córeczkę staraliśmy się 2 lata. Miałam robione hsg, laparoskopie, profil hormonalny, mąż nasienie w dolnych granicach normy. Nie znaleziono u nas przyczyny wcześniejszych niepowodzeń. Udana IUI zrobiona "z marszu" bez stymulacji, bez ovitrelle, bez duphastonu a się udało ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pierwsze dziecko w pierwszym cyklu starań. O córeczkę staraliśmy się 2 lata. Miałam robione hsg, laparoskopie, profil hormonalny, mąż nasienie w dolnych granicach normy. Nie znaleziono u nas przyczyny wcześniejszych niepowodzeń. Udana IUI zrobiona "z marszu" bez stymulacji, bez ovitrelle, bez duphastonu a się udało ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli w sumie wszystko ok...
Ja jestem sceptyczna mocno jeśli chodzi o iui...Ogólnie statystycznie szansa że się uda procentowo niewiele więcej niż naturalnie. Jednak z uwagi na ten jajowód jakoś muszę spróbować. Złośliwić losu -jajnik po dobrej stronie się leni. Pęcherzyków antralnych troche jest i coś rosło ale ostatecznie w prawym dominujący przez 3 cykle...Ciekawe czy od października była jakaś owu z lewego...bo monitoring miałam w marcu a potem czerwiec i lipiec...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

11-12 -Jolancik - starania naturalne
16 - Ewa199 - monitoring cyklu
17-18 Nuna85 -termin spodziewanej @

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!
[/]

Ponawiam prośbę dziewczyny, kto może zająć się kalendarzem?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Evelevel najlepiej nie odchodź. Bez Ciebie to nie będzie to samo. Choć chyba rozumiem czemu to robisz. Widziałam Twoją prośbę. Ja jestem świeżak. Nie poradzę sobie z kalendarzem.

11-12 -Jolancik - starania naturalne
17-18 Nuna85 -termin spodziewanej @

[/]

Ponawiam prośbę dziewczyny, kto może zająć się kalendarzem?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dopóki nie znajdziecie zastępstwa, postaram się wstawiać aktualizację kalendarza. Jakbym zaspała, to przypominajcie :)

Witam nowe dziewczyny! Życzę powodzenia - mama chłopca po drugiej IUI ;) jestem przykładem na to, że IUI się udaje.
Zanim zaciążyłam - 3 lata starań. W tym pół roku w klinice leczenia niepłodności. Problem: obniżone parametry nasienia (po suplementacji i antybiotyku duża poprawa) i wrogość śluzu.

Sierpień
11-12 - Jolancik - starania naturalne
17-18 - Nuna85 -termin spodziewanej @

19 - Joaszka - pirwsza ocena po stymulacji - monitoring cyklu
Joaszka - pierwsze podejście do IUI

Wrzesień
Suzi30 - pierwsze podejście do IUI

Ostatnia edycja:

Sierpień
17-18 - Nuna85 -termin spodziewanej @

Wrzesień

Pierwsza wizyta na ocenę stymulacji 19.08[emoji6]
Trzymajcie kciuki oby tym razem ten leniwy,lewy jajnik wziął się do roboty!

Ostatnia edycja:
Sierpień

16 - Ewa199
- monitoring cyklu
17-18 - Nuna85
-termin spodziewanej @
19 - Joaszka - pirwsza ocena stymulacji - monitoring cyklu

Wrzesień

witajcie
no u nas starania naturalne tak między 14 a 17.08
powiem wam ze jutro czyli 13 jade do częstochowy do pielgrzymki i sobie 12km z nimi przejde szepne co nieco tam do góry za nas może nam to pomoże
a jade ze znajomymi się okazało ze bedą mieć 3dzizdzie wreszcie dziewczynka i to już we wrześniu kurcze ale się pozmieniało............
ale dziewczyny musimy być dziel;ne

Dziewczyny jade obejrzec bratanice pierwszy raz. Stresuje sie strasznie. Mam nadzieje,ze sie nie porycze jak glupia...milej niedzieli

reklama
Jak tam plany na ten tydzień?[emoji6]ja dziś 3 na clo. Jeszcze 2 dni i w sobotę w 10 dc idziemy sprawdzić co urosło i po której stronie uroslo[emoji12]dałam ciała i w piątek był problem z zakupem clo w 2 aptekach na osiedlu...zamówili mi na dziś. Mam nadzieję że są bo nie chce mi się latać po mieście...

Do góry